ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
Panowie, warto interesować się tym wiosłem ?
http://allegro.pl/item1175942829_fender_...b70us.html
Napalałem się na jakiegoś amerykańca ale ten precel jest śliczny Smile Do rocka się to nada? Będę miał możliwość ogrania basu Wink Jakie macie doświadczenia z japończykami? kuleje wykonanie basów i brzmienie względem odpowiedników z USA?
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
JAACA : mam japońskiego precla i mam wrażenie, że jeśli ktoś kupuje amerykańskiego to :
a) przepłaca
b) chce mieć napis: "Made in USA" - oczywiście dla lansu
c) dla zasady uznaje tylko amerykańskie wiosła

Mój precel brzmi zarąbiście i to nie tylko moim zdaniem - ale takie osobistości jak Pan Pospieszalski, Ścierański również to przyznały.
Jeżeli brzmi dobrze to po co przepłacać ? Smile
Co jest lepsze od lodówy? - dwie lodówy.
Odpowiedz
A jak wygląda kwestia wykonania basu ? Miałem kiedyś jazz bassa japońskiego i nie powaliło mnie wykonanie na kolana:/ Z drugiej strony Fender Marcus Miller urywał głowę Smile
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
Znalazłem prawdziwy rarytas
ciekawe jak gada..

Jack Bruce jak w mordę strzelił Wink
Odpowiedz
Panowie a jak z tym:
http://allegro.pl/item1180437215_head_so...kazja.html
opłaca się licytować? (może to ktoś z forum sprzedaje?)
potrzebuje wintydżowego brzmienia do pogrywania z perkusistą i dla własnej przyjemności.
Trochę poczytałem na zagranicznych forach, jedni odradzają inni nie (ale w sumie czego można się spodziewać jak nie mnóstwa różnych głosówmrgreen ), jednak im więcej jakichkolwiek opinii tym lepiej. Nie mam ciśnienia na kupno, po prostu pytam z ciekawości.
Odpowiedz
NEXUS P.Żaczka
http://allegro.pl/item1185884240_bas_nex...iecie.html

może ktoś z was napisać coś więcej na temat tego modelu ?
jest to jakaś alternatywa dla MM ?
Odpowiedz
@hennoh - przepiękny instrument! Pickup mostkowy jest bliżej mostka niż w MM (coś, jak w G&L), ale pewnie nieco kręcąc blendem w stronę pickupa gryfowego można się zbliżyć do MM SR. Nie sądzę jednak, żeby konieczne było naśladowanie SRa, bo zapewne brzmi nie gorzej a wg mnie rokuje na lepsze brzmienie Big Grin

Posłuchaj próbek Grubego z Jego GMRa z podobnym układem pickupów.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Ale Grubego ma tylko jeden pot vol. Wydaje mi się że nie zabrzmią bardzo podobnie.
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
Przy obu hambakach będzie bardzo zbliżone brzmienie, Nexus ma na pewno dużo większe możliwości kręcenia brzmienia, bo ma rozłączanie cewek.

Mój GMR jest celowo tak skonfigurowany, bo to bas do napierdalania metalu mrgreen

[Obrazek: DSC_0015www1%20%282%29.jpg]

Nexus wygląda ok, same pikapy w nim to koszt 1000zł.

Elektronika może nie być za specjalna, ale Solartron go "naprawi" Wink jakby coś.

Myślę, że można śmiało brać ten bas.
Odpowiedz
próbki tego Nexa tak średnio mnie przekonują na żywo powinno być ciekawiej, a na śląsk daleko ...
Odpowiedz
Napisz do Żaczka, pewnie powie Ci parę słów na temat tego basu.
Odpowiedz
napisałem Wink
Odpowiedz
Kiedyś już pytałem o ten bas na tym forum i znalazł się nawet jego były właściciel. Jeżeli dobrze pamiętam to od czasu Żaczka sporo się zmieniło w tym basie, m.in. nowy gryf. Wcześniej było wystawione za 3500zł i ten forumowicz stwierdził, że nie warte tej ceny. Pozdro.
Odpowiedz
dzięki, P. Żaczek odpisał iż pamięta że dawno temu takie wiosło miał i było wtedy fajnie... tyle. Emotka_2403
Odpowiedz
yyy co jest?
wygląda jakby niby miał być USA..
http://allegro.pl/item1181871910_fender_..._bass.html
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości