Liczba postów: 506
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Na jEbayu ok 270 z wysyłka, ale zależy od specyfikacji
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce
Chroń lasy - kupuj używane gitary
Liczba postów: 12302
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Panowie - to nie tablica ogłoszeń...
Co do mostków - Sung-il którego zapakowałem do swojego Jazza bardzo ładnie się sprawuje. Menzura się trzyma, nic nie lata, bas wybrzmiewa nieco dłużej, flażolety odzywają się znacznie ciekawiej niż na cienkiej, fenderopodobnej blaszce. Za 50 złotych - świetny apgrejd do basu, który może nie jest jakiś super, ale z pewnością nie przynosi wstydu.
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 506
Reputacja:
0
Który dokładnie zamontowałeś?
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce
Chroń lasy - kupuj używane gitary
Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 4
Reputacja:
6
Sung Ile są bardzo dobre - nie dalej jak dziś rano byłem w warsztacie u świetnego lutnika który pakuje je do swoich nieco tańszych basów (do droższych Hipshoty). Zaprezentował mi jakość Sung Ila na przykładzie Squiera VM Jazza swojej córki, w którym były też inne upgrade'y, głównie pickupy. Bas zagrał duuuużo lepiej niż z seryjną blaszką, i co mnie zdziwiło, znacznie lepiej niż z wiele wiele droższym ABM-em, który w znacznym stopniu pozbawił go sustainu i środka.
Reputacja:
4
Poszukaj starych mostków od japońskich basów - zwłaszcza Ibanezów (te kloce z mosiądzu - mam takiego w preclu). Stabilne są niesamowicie, ważą z 300 gram przynajmniej.
Takie tam granie.
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Reputacja:
4
Ten za piątkę (niecałą) robi swoje. Nawet jako jakieś zastępstwo - wstydu nie ma.
Takie tam granie.
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 4297
Reputacja:
9
(07-22-2013, 04:56 PM)bratekr napisał(a): O taki o:
http://guitarproject.pl/p/21/3581/mostek...sowej.html
Istotnie dobry. Trzeba tylko uważać, bo śrubki od regulacji lubią się wykręcić (miałem na najniższej tak). Wkręcenie na klej rozłączny pomogło
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"