ThermiT
W takim razie sorry Emotka_2755

Myślałem, że kontynuujesz ten wątek:
(07-29-2013, 06:46 AM)domelius napisał(a):
(06-14-2013, 08:10 AM)Fabian napisał(a): jesli juz musimy sie okreslac to old school thrash/heavy.

są triggery, nie ma starej szkoły

Dobra, już chyba wiem o co chodzi mrgreen
Odpowiedz
Emotka_2755

www.facebook.com/thermit
Odpowiedz
Chodziło mi o to że ogólnie dla kapeli lepsza reklama będzie na jakimś forum.metalfans czy forum.rockmetal, ale mały kij w mrowisko i ogólny bulwers zawsze działają i zbulwersowani sami podbijają mrgreen
Odpowiedz
(06-14-2013, 01:56 PM)Fabian napisał(a): Dzieki za opinie!
Bandcamp dla leniwych, http://thermitmetal.bandcamp.com/

W związku z prośbą o opinię informuję, że po wysłuchaniu piosenki "zombie lover" usłyszałem następujące zniewagi:

brzmi jakbyście grali bardzo dobrze. Nie wiem jak jest live, jeśli tak jak tutaj to jest super. Charyzmatyczny, konkretny wokalista, choć chyba tu i tam było to strojone (jeśli się mylę to przepraszam!).

Bas nie tylko słychać, że grasz, do tego słychać dokładnie co grasz. A grasz i brzmisz bardzo, bardzo dobrze - w tego typu stylistyce to chyba dosyć wyjątkowa rzecz. Chylę czoła.

Najgorzej wypadają brzmieniowo bębny - walą sztucznością i kartonem niestety na kilometr, do tego miks o ile na pewno przyzwoity, to nie jest to światowej klasy produkcja (na tanich głosniczkach gra git, niestety na moich DT już jest mniej dobrze). Order uśmiechu dla gitarzystów, za to, że nie są kretynami z pod szyldu "dajmy głosniej moją gitkę, jeszcze słyszę resztę insturmentów..."

Ogólnie wszystko się fajnie mieści w stylistyce którą wybraliście i wyróżnia pod względem poziomu na tle innych kapel tego typu. Teraz już kwestia ogarniętego menago i kontatków - muzycznie to co trzeba to już chyba jest (przy założeniu że przy nagrywaniu nie cięto w chuja).

Ja trashu nie cierpię i - o ile nie jestem zmuszony - nie lubię słuchać, ale wysokiego poziomu (poza budżetem na nagrania) wam nie sposób odmówić.
Odpowiedz
Faktycznie, spoko jest.

Wokalista mi przypomina trochę gościa z Blind Guardian.
Odpowiedz
Groza, wszystko co masz na nagraniu, uslyszysz live. Nic nie bylo dociagane, czy wokalnie, czy instrumentalnie. Nie da sie ukryc, ze z tego powodu sie bardzo cieszymy, mimo, ze od samego poczatku wiedzielismy, ze to nie bedzie mialo miejsca.
Ludzie twierdza, ze live to brzmi jeszcze lepiej...

Dzieki.

Zapraszam jeszcze tutaj,
http://www.mediafire.com/download/trxccmmna1c2dzg/

Numer totalnie inny, bardziej agresywny, wydaje mi sie.
Kazdy numer z EP rozni sie od siebie.
Odpowiedz
Bump, moze ktos ominal! Wink
Odpowiedz
Ja już jakiś czas temu miałem się wypowiedzieć, ale jakoś się nie złożyło.

Odsłuchałem sporo razy zzrówno Zombie Lovera jak i kilka innych kawałków i zdecydowanie podoba mi się robota jaką chłopaki robią. Dla mnie rewelacja, oby tak dalej!
Odpowiedz
Przekopiuje ze strony...
'We are extremely happy to announce: we have just signed a contract for two tours in Europe! More details soon!'

YEAHHH!
Odpowiedz
Gratulacje! Big Grin
Odpowiedz
<uklon>

[Obrazek: 1239056_10151903594166412_104752194_n.jpg]

Wink
Odpowiedz
(08-05-2013, 04:26 PM)Fabian napisał(a): Groza, wszystko co masz na nagraniu, uslyszysz live. Nic nie bylo dociagane, czy wokalnie, czy instrumentalnie. Nie da sie ukryc, ze z tego powodu sie bardzo cieszymy, mimo, ze od samego poczatku wiedzielismy, ze to nie bedzie mialo miejsca.
Ludzie twierdza, ze live to brzmi jeszcze lepiej...

Dzieki.

Zapraszam jeszcze tutaj,
http://www.mediafire.com/download/trxccmmna1c2dzg/

Numer totalnie inny, bardziej agresywny, wydaje mi sie.
Kazdy numer z EP rozni sie od siebie.

Stary... Posłuchałem z bardzo dużą przyjemnością. Świetny band - Świetny numer jak nie z Polski. Tradycyjnie uwagi do produkcji z cyklu zrobił bym lepiej i przydały by się lepsze graty (gary mnie nie przekonują) na małych głośnikach brzmi świetnie na dobrym sprzęcie brakuje szlachetności w górze i mięsa w dole jest GŁOŚNO więc niestety męczy. ale ja jestem analog vintage...
(09-02-2013, 05:38 PM)Fabian napisał(a): Przekopiuje ze strony...
'We are extremely happy to announce: we have just signed a contract for two tours in Europe! More details soon!'

YEAHHH!

Należy sie wam.
Gratulacje

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Dziekowac Alfik!!!

A samo basiwo, jak Ci siedzi w tym numerze?
Odpowiedz
(09-11-2013, 08:23 PM)Fabian napisał(a): Dziekowac Alfik!!!

A samo basiwo, jak Ci siedzi w tym numerze?

słychać co grasz - to już est sukces. Brakuje mi trochę mięsa w dole - niskim środku - trochę szlachetności w górze, ale jak na ten gatunek to i tak jest bardzo ok

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Akurat jesli chodzi o sound, jestem baaardzo zadowolony.
Dzieki za opinie.

Jesli o mnie chodzi, samo 'wystarczy, ze Cie slychac' mnie nie zadowala. Oczywiscie, nie chodzi tutaj o opinie. O samo podejscie do nagran.
Ma brzmiec, groovic, ma byc w miare mozliwosci ciekawa linia i tyle.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości