Lutniczy B-HOOD
Te akurat sa obrzydliwe. Fodera Garrisona czy Gwizdaly jest sliczna Smile

rzecz gustu of course Smile
Odpowiedz
(08-22-2013, 02:13 AM)herp napisał(a): rzecz gustu of course Smile

Wiadomo Emotka_2755 Z Fodery stylistycznie podobają mi się jedynie Emperor I i II (nawet bardzo podobają!). Te gwizdałowo/garrisonowe są trochę dziwne, jak dla mnie (aczkolwiek widać, że manualnie są bardzo wporzo).

Jeśli chodzi o Prometeusy z fotek, to podobaja mi się jedynie wizualnie (nie kręcą mnie basy z x-krotnością strun).
Odpowiedz
(08-06-2013, 07:33 PM)OMSON napisał(a): Przedstawiam, Lewicki fretless V. Co prawda jeszcze kilka spraw wykończeniowych pozostało (dojdą markery w górnej oktawie, jak u F-bassa i hebanowa rampa) ale chyba mogę już powrócić do b-hood lutniczy? Wink

Adam pomógł mi zrealizować moją wizję fretlesa odtwarzając krok po kroku moje prośby dotyczące designu, konstrukcji i najdrobniejszych wskazówek, w nieprzeciętnie przyjacielskiej atmosferze i wyrozumiałości doświadczonego lutnika i profesjonalisty. Jeśli ktoś szuka człowieka, który z podobną pasja i zaangażowaniem potrafi pomóc zrealizować Wasze marzenia, to z pewnością jednym z nich jest Adam Lewicki. Smile

Pickup założony tylko na start. Myślę, że skończy się na customowym Seymourze Passive Phase II NYC (zależy ile sobie zakrzykną, za zmianę rozstawu nadbiegunników - bo odpisali, że mogą zrobić jak podam rozstaw)?
Zdjęcia będą lepsze, jak Adam odda gitarę do zawodowego fotografa Wink

[Obrazek: 2i7nzx0.jpg]
Ale zajebisty fretless! Z markerami i rampą jeszcze bardziej Smile Gratulacje i jest zazdrość cholercia!
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(08-22-2013, 08:11 AM)miklo napisał(a): Ale zajebisty fretless! Z markerami i rampą jeszcze bardziej Smile Gratulacje i jest zazdrość cholercia!

A dziękuję, dziekuję... Smile Lewicki zrobił mi markery do 27-go progu jakby (na zdjęciu są do 24-go). Ale ta macica perłowa mnie myli (załamuje światło pod różnym kątem) - trochę to niepraktyczne. Za jakiś czas odeślę mu ten bas, żeby zrobił z tej sztucznej akrylo-perły białej. Chcę, żeby były jednolite. Nad pickupem znowu się zastanawiam, bo nie wyszedł deal na Delano (okazało się, że to ciut mniejszy soapbar na 3 śrubki, a nie puszka w standardzie EMG 40 i nie chciało mi się nic kombinować w nowym basie). Znowu skłaniam się ku Seymourowi z custom shopu... Generalnie zajebisty fun jest z fretlessa Smile Strasznie mnie żeza, jak pierdzi środkowo oraz inna technika gry. Przy okazji doszedłem do wniosku, że najmniej podoba mi się we fretlessie równoległe ustawienie cewek. Najbardziej odpowiada mi szeregowe (ładny pierd w średnicy i mięcho w dole) oraz singiel (tez ładnie pierdzi w średnicy, ale jest bardziej klarowne kosztem mięcha).
(08-22-2013, 12:45 PM)Alfik napisał(a): [Obrazek: index.php?f=1763431.jpg]
Tak mnie się skojarzyło Smile Jak dla mnie bass jest okropnie brzydki ale to akurat kwestia gustu.

A mnie się skojarzyło, że taka łopata dobrze pasuje Ci do twarzy... Ale to akurat kwestia gustu mrgreen Emotka_2755
Odpowiedz
a dlaczego od razu nie zainstalowałeś tam takiego pickupu jaki docelowo chcesz?
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Pewnie dlatego że musi go zamówić i muszą go zrobić, a to tanie nie jest. mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
Coś w ten deseń Smile Ale dokładnie rzecz ujmując - mam lekkie zamieszanie co do marki i modelu Big Grin Teraz może już mniejsze, bo wiem jak gada z dechy. Ale jak był w fazie produkcyjnej ten bas, to słabo było brać coś awansem, bo HGW jakby to się ze sobą zgrywało brzmieniowo, wiec wysłałem Lewickiemu jakiś tani pickup na start. Stwierdziłem, że w kształcie EMG 40 dostane soapbar i od Aguilara i od Delano, Nordstranda czy Seymoura. Wielu producentów ma lub robi w tym kształcie puszki.
Odpowiedz
no zdaję sobie sprawę, ale w takim wypadku już bym wolał poczekać ze struganiem basu, ewentualnie nie pakowałbym tam wcześniej innego pickupu, tylko zostawił basen Tongue no ale to typowe myślenie biedaka, którym jestem, a OMSON raczej nim nie jest, skoro teraz będzie odsyłał bas ze względu na "mylącą macicę". Tongue

edyta:
@OMSON - ok Wink
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
(08-22-2013, 06:14 PM)OMSON napisał(a): Ok, to zachowam rozsądek, bo chyba doskonale widać, że macie już dosyć tej całej kretyńskiej przepychanki między nami...

Oficjalnie wrzucam Alfika na listę ignorowanych i może sobie pisać co chce, bo jestem nim już tak znudzony, ze chyba wolę oglądać 'M jak miłość', niż jego pierdolenie... Bo to mniej więcej ten sam poziom...

Oprócz tego, że dawnymi laty nagrywałem i miksowałem muzykę do tego serialu - to nie za bardzo wiem o czym on jest - nie widziałem żadnego odcinka... także wybacz, że przez niewiedzę nie odniosę się do twojego porównania.
Tak czy siak bardzo proszę moderacje o usunięcie wpisów niemerytorycznych z naszej dzisiejszej dyskusji.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Posprzątawszy, proszę o spokój.
Odpowiedz
poprosze numerekBig Grin
korpus boire
gryf klon,machoń
podstrunnica heban
pickupy Bassculture
preamp Noll
osprzęt gotohhttps://www.dropbox.com/s/u16axfrewxl507z/P1010585.JPG
Odpowiedz
(09-04-2013, 04:49 PM)yahmann napisał(a): osprzęt gotohhttps://www.dropbox.com/s/u16axfrewxl507z/P1010585.JPG

Raczej Gotoh/Sung-IL... Wink

A w ogóle - jak Ci się spisują te soapbary Bass Culture? Mógłbyś nagrać jakieś próbki?
Odpowiedz
(09-05-2013, 02:37 AM)OMSON napisał(a):
(09-04-2013, 04:49 PM)yahmann napisał(a): osprzęt gotohhttps://www.dropbox.com/s/u16axfrewxl507z/P1010585.JPG

Raczej Gotoh/Sung-IL... Wink

A w ogóle - jak Ci się spisują te soapbary Bass Culture? Mógłbyś nagrać jakieś próbki?
Wink całkiem przyzwoity Sung-IL choć marka mało prestiżowa,
a Bassculture baaardzo "kulturalne" pickupy w związku ze swoją powiedzmy "niskogainowością" chyba raczej nie dla "szatana" ale w moim graniu pasują mi bardzo (reggae,funky troche rockowizny)co do próbek pewnie w przyszłym tygodniu przyjadą mam nadzieje Thomastiki
to coś nagram
a wracając do mostka pomimo jego przyzwoitości przymierzam się do wymiany co radzisz ? poza 2TEK Big Grin cena troche za ostra jak dla mnie
Odpowiedz
(09-06-2013, 10:49 PM)yahmann napisał(a): Wink całkiem przyzwoity Sung-IL choć marka mało prestiżowa,
a Bassculture baaardzo "kulturalne" pickupy w związku ze swoją powiedzmy "niskogainowością" chyba raczej nie dla "szatana" ale w moim graniu pasują mi bardzo (reggae,funky troche rockowizny)co do próbek pewnie w przyszłym tygodniu przyjadą mam nadzieje Thomastiki
to coś nagram
a wracając do mostka pomimo jego przyzwoitości przymierzam się do wymiany co radzisz ? poza 2TEK Big Grin cena troche za ostra jak dla mnie

Ten Sung-IL, to fajny mostek za psie pieniądze. I bardzo dobrze wykonany! Co radzę? Może jakiegoś Takeuchi, jak ma być w umiarkowanej cenie, albo coś od Hipshota - to już drożej...
Odpowiedz
http://allegro.pl/jazz-bass-plany-skala-...66576.html

Coś dla amatorow strugania Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości