[Chwale Się] Singiel & Brzmienie :)
Hej Smile Skończyliśmy właśnie masterować singla (2 kawałki) i cholera, strasznie podoba mi się to jak mój bass siedzi w tym miksie, oraz ogólnie to jakie brzmienie udało mi się wykręcić. Ale to tylko mój nieobiektywny, zajarany osąd Tongue Zatem, basowa braci, mam prośbę - rzućcie uchem i powiedzcie co myślicie (bardziej o basie niż dajmy na to o wokalu który nie każdemu pasuje ;P), kawałki są tu:

http://www.myspace.com/haema (2 pierwsze kawałky na liście)

Z góry dzięks za feedback Smile
[Obrazek: 29mvfd2.png]
#LabMuzEks @ Instagram / Twitter
Odpowiedz
bas siedzi fajnie, co do grania - nie moja muza trochę, więc sie nie wypowiem.
basik działa klasycznie, ładnie mruczy, dobudowuje i perkę i gitary - czyli tak jak ma być Emotka_2755
gratuluję Smile
w J.C. jest bardziej schowany niż w Dzieje się.. ale to chyba ze względu na inny charakter przesteru gitar.
Klik w basie prawie zniknął, ale dorabia punkt - głównie w miksie wychodzi ładny pomruk, jest git!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Dzięki Smile
[Obrazek: 29mvfd2.png]
#LabMuzEks @ Instagram / Twitter
Odpowiedz
Nie moja bajka, ale chwali się.
Odpowiedz
Basik faktycznie fajnie usiadł w tych numerach Smile
Ale zwróciłem uwagę na coś innego - gary. Tylko mi się wydaje, czy ktoś "zapomniał" je nastroić przed nagraniami? Wink
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Gary wypadają faktycznie najgorzej w tym nagraniu - przez to całość niestety nie ma ciosa takiego jakiego powinna mieć. Poza tym chyba jest coś nie tak z miksem i proporcjami wokal/reszta - na beyerdynamicach niby ok, ale przy głośniczkach creativa strasznie z przodu ten wokal wyłazi. Nie wiem, może to kwestia jego kompresji, nie znam się.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości