09-23-2013, 08:35 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-23-2013, 08:35 AM przez solartron.)
Czy to oryginalna Fodera ?
|
09-23-2013, 08:40 AM
Gwoli sprawiedliwości, to akurat parafraza z Mistrza Pratchetta. Którego jestem podobno całkiem udaną podróbką.
(09-23-2013, 08:10 AM)groza napisał(a): Alfik, polecam zapoznać się jednak z prawem polskim - albo zgrywasz głupka, albo po prostu nie rozumiesz różnicy między oszustwem a naruszeniem prawa patentowego. ale naruszały kiedyś... Ta "Fodera" też ma już kilka lat... jeśli tak to mamy moralny obowiązek zlinczować też Greco itd... Panowie, tak zgrywam głupa - bo uważam, w zgodzie z prawem... wysyłali byście bardzo szybko ludzi na stos... Operujecie logiką dwuwartościową, która co prawda zgadza się w rozważaniach akademickich Korwina - Mikke, ale ma się ni jak do życia i rzeczywistości. Oprócz prawa istnieje także np moralność i uważam, że podrobienie basu Fendera z innym logo i troszkę zmienionymi wymiarami i sprzedawanie milionów tych instrumentów za grosze jest tak samo niemoralne jak motylek z Mielca. Powiem więcej - konkurencja tanich podróbek i prawie fenderów prawie MM itd jest nawet szkodliwsza - bo jak wiadomo w latach 80siątych wielka firma jaką jest Fender o mało nie zwinęła działalności przez zalew rynku Japońskimi instrumentami. Na całym świecie podrabia się wszystko, a wy czepiliście się jednego lutnika... Według waszych zasad Romuald Lipko powinien zgnić w więzieniu, a kabaret starszych panów powinien być dla przykładu rozstrzelany... Chińska gospodarka żyje z podróbek... jest to niezgodne z prawem nie tylko naszym ale też międzynarodowym. Panowie pompki i szykować się na wojnę. Większość muzyków, lutników, drobnych handlarzy instrumentami, elektroników, którzy naprawiają sprzęt estradowy w naszym kraju słodko lawiruje w szarej strefie - donieście na nich też do prokuratury - w końcu to przestępstwo. Przypominam, że posiadanie i praca na nielegalnym oprogramowaniu jest także przestępstwem a założę się, że wszyscy użytkownicy tego forum korzystali lub korzystają z takowego trzepiąc swoje demówki... Ludzie, którzy za małe pieniądze, nagrywają dema na kradzionych pluginach, bez umów i podatków także są przestępcami, którzy w sposób wyraźny przyczyniają się do spadku obrotów profesjonalnych studiów nagrań i to w tym kraju a nie w Nowym Jorku... Ja osobiście jestem tutaj poszkodowany. Groza tak masz racje... Pan Więcek w świetle prawa jest przestępcą, Człowiek, który zamówił u niego kopie basówki z motylkiem, jest winnym współudziału w zbrodni. Człowiek, który ten bass chciał sprzedać na allegro jest passerem i oszustem. No i...??? 1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
09-23-2013, 10:23 AM
http://www.dhgate.com/store/product/6-st...08383.html
Oj tam taniej niż u Wiącka ;d i w dodatku 6 , a za 350 $ można kupić 5 i szpanować logiem motyla.
ale na mostku nie pisze Fodera i główka wcale niepodobna
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112
09-23-2013, 10:33 AM
(09-23-2013, 10:23 AM)kornumpcja napisał(a): http://www.dhgate.com/store/product/6-st...08383.html Ja pieprzę, jak tylko złapię robotę i mi zapłacą ściągam to zobaczyć co to jest.
Mój znajomy gitarzysta ma dwie takie gitary.
Są tanie, wykonane przyzwoicie jak na tą cenę (poniżej tysiąca) - czyli trzeba się przy nich napracować sporo, ale gryf nie odpada. Grają w miarę ok, choć jak się to trzyma w ręku to raczej z dobrym gibsonem USA pomylić się nie da. Zwykły polski śp. flame to moim zdaniem dużo lepsza opcja. (09-23-2013, 10:20 AM)Alfik napisał(a): bla bla Z uporem maniaka unikasz prostego faktu, chyba głównie z potrzeby bycia mądrzejszym od wszystkich - co akurat doskonale rozumiem To co my tutaj sobie będziemy gadać i dywagować o wartości moralnej słoika z dżemem zajebanego ze straganu - nie znaczy ABSOLUTNIE NIC. Sytuacja w której ktoś inny odmawia Ci prawa decydowania o twoim dorobku BO TAK I CHUJ i jeszcze na tym zarabia jest dosyć jednoznaczna. Dla mnie arogancja z którą tłumaczysz, że wiesz od Vinniego lepiej co jest dla niego dobre, a co nie i co można robić z jego logiem a co nie mówi sama za siebie.
09-23-2013, 10:51 AM
(09-23-2013, 10:33 AM)Doman napisał(a):(09-23-2013, 10:23 AM)kornumpcja napisał(a): http://www.dhgate.com/store/product/6-st...08383.html Ściąganie tego do PL pod paragraf podpada. Srsly
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
09-23-2013, 10:54 AM
Przecież ten motylek to się kupy nawet nie trzyma, a napisu fodera nigdzie nie ma
09-23-2013, 10:54 AM
LOL, jak mozna zrobic cos takiego za takie pieniadze. Masakra.
09-23-2013, 11:24 AM
Na talkbassie sie nabijali z tych chinskich podrobek.
09-23-2013, 11:25 AM
Na talkbassie nabijają się ze wszystkiego co kosztuje mniej niż 4000$.
09-23-2013, 11:27 AM
Trochę droższa ala Fodera. http://www.ebay.de/itm/6-Saiter-E-Bass-S...58a30eba54
Kiedyś widziałem nawet za 450 ojro.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Spear - Play with inspiration.
The inspiration is strong with this one
09-23-2013, 09:40 PM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości