Tajna Melina of Spector B-hood
Mam, polecam. Wink
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
(10-10-2013, 12:45 PM)OMSON napisał(a): Ja mam pełny klon i 2xP Wink

To chujowo... ;D
Odpowiedz
A ja tak siedzę i rozkminiam, czy by ze swego Euro 5 nie wyjebać EMG DC i zrobić PJ... korci mnie kurwa bardzo Big Grin
Odpowiedz
są w obudowie DC i P i J więc nie ma problema.
Odpowiedz
(10-10-2013, 04:30 PM)groza napisał(a): są w obudowie DC i P i J więc nie ma problema.

wiem o tym doskonale, temu zastanawiam się tak intensywnie nad tym Tongue
Odpowiedz
będzie pan zadowolony. ja u siebie dual coil nie używam w ogóle. jak chcesz możemy się na tydzień czy dwa zamienić na pickupy, ograsz sobie TW i będziesz wiedział +/- ocb.

aaa... kurwa. switcha byś tylko musiał zrobić, co utrudnia sprawę.
Odpowiedz
(10-10-2013, 04:35 PM)groza napisał(a): będzie pan zadowolony. ja u siebie dual coil nie używam w ogóle. jak chcesz możemy się na tydzień czy dwa zamienić na pickupy, ograsz sobie TW i będziesz wiedział +/- ocb.

aaa... kurwa. switcha byś tylko musiał zrobić, co utrudnia sprawę.

jako, że lubię prostotę to celowałem bardziej w 40P + 40J. wiem, że dual coil da mi więcej możliwości w kreowaniu brzmienia itd... ale kurwa, sam już nie wiem Big Grin
Odpowiedz
(10-10-2013, 03:32 PM)zakwas napisał(a):
(10-10-2013, 12:45 PM)OMSON napisał(a): Ja mam pełny klon i 2xP Wink

To chujowo... ;D

Jak sto kutasoof... Wink
Odpowiedz
Pane chciałoby się komuś pożyczyć mi speca p+j na jakiś tydzień? lokalizacja lublin, wawa, biała podlaska...
Odpowiedz
Dla odmiany białas z preampem EMG:
Odpowiedz
(10-13-2013, 07:28 PM)dr_kciuk napisał(a): Dla odmiany białas z preampem EMG:

Jak dla mnie, tylko neck pickup.
Odpowiedz
Obydwa pickupy i brzmi bardzo podobnie do Flea z Mother's Milk/Uplift Mofo Party Plan. Podobie mnie się, chociaż wolę bardziej tradycyjne brzmienia Smile
Odpowiedz
Ciekawe jakby brzmiał z blendem 80/100 lub 100/80? IMHO sam singiel z blendem na 100% jest zbyt "cienki" w brzmieniu. W swoim Spectorze prawie we wszystkich sytuacjach mam blend lekko w stronę neckowego ustawiony, ewentualnie 100% na neck. Czasem też fajnie gada lekkie ustawienie w stronę bridge. Bardzo nie lubie ustawienia 50/50 (za duży mid scoop) i 100% w strone bridge (jak wyżej).
Odpowiedz
(10-13-2013, 07:28 PM)dr_kciuk napisał(a): Dla odmiany białas z preampem EMG:

No i ten gra super - klasyczne p/j emg!

Ten drugi zestrojony to strasznie słabo, na twoim miejscu popatrzyłbym czy siodelko jest do HEAD docięte, bo coś ewidentnie jest nie tak.
(10-14-2013, 08:34 AM)OMSON napisał(a): IMHO sam singiel z blendem na 100% jest zbyt "cienki" w brzmieniu.

EMG bridge w ogóle do soundów typu jaco to się średnio nadaje, zwłaszcza w basach z humbami gdzie grają (w porównaniu do jazzbassa) cewki dużo bliżej mostka.
Odpowiedz
Kurcze Groza Ty to masz uchoSmile!...Rzeczywiście coś jest nie tak.Dałem Marcinowi ten bas do nagrywek,tuż po wymianie preampu i prawdę mówiąc nie miałem czasu żeby pograć.A On niewiele miał do czynienia ze specami.Ale to nie siodło.Sam je szlifowałem a później lutnik jeszcze poprawiał.Jak słuchałem próbek to wydawało mi sie ,że poprostu akcja mega niska i na dodatek cieńsze struny,flaki,nie za nowe.
Przed chwilą pograłem na nim i co się okazujeConfusedygnał z przetwornika p jest prawie o połowę mniejszy niż z j.Więc albo preamp jest źle podłączony,coś z zasilaniem p?...Do sprawdzenia.Zmyliło mnie to ,że glock wczesniej był zamontowany w białym i też było jakby bardziej sucho...Dzięki Groza.
...

Słychać to nawet na próbceSmile...tylko Marcin pomylił opisSmile...Przy slapie na początku gra na bridżowym (nie neckowym jak napisał) i jest jebnięcie,przy obu traci dynamikę a na samym neckowym jest słabo.A powinno być odwrotnie.A to neckowy powinien nadawać charakter.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości