Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
08-12-2013, 12:46 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2013, 12:58 PM przez groza.)
Ten master jest niestety przewalony mocno - nadaje się IMO do poprawy. Do tego coś średnio zmistrzowane jest bo w drugim numerze zwróciłem uwagę, że bas na jednym dźwięku buczy, a nutkę tam ton wyżej czy nie kompletnie zanika - jest zatem jakiś burdel w pasmach.
Fajna muza, fajne takie melodyjne zacięcie mają. O ile znasz mnie i wiesz, że nie lubię takich proporcji i soundów garów, tak tutaj to jak najbardziej pasuje do muzyki. Klei się tutaj wszystko do siebie.
(08-11-2013, 09:33 AM)pinio napisał(a): Na płytę wybrałbym 1 wersje, a do promocji/radia coś pośredniego.
Nie ma powodu by robić do radia głośny master - akurat jak już to lepiej cichy zrobić, bo wszystkie radiostacje i tak mają na sumie swoje, zazwyczaj MOCNE kompresory narzucone. Co zresztą słychać bo muza w radiu nie dość, że jest nagminnie przyśpieszana po parę procent, to zazwyczaj zasysa gorzej od nowiutkiego odkurzacza firmy Zelmer.
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
(08-12-2013, 12:46 PM)groza napisał(a): wszystkie radiostacje i tak mają na sumie swoje, zazwyczaj MOCNE kompresory narzucone. Co zresztą słychać bo muza w radiu nie dość, że jest nagminnie przyśpieszana po parę procent, to zazwyczaj zasysa gorzej od nowiutkiego odkurzacza firmy Zelmer. Zauważyłem że kompresory w Trójce są lepsze/lepiej ustawione niż np. w Antyradio.
Jest ciut ciszej, ale za to nie słychać gniecenia dynamiki (porównywane na AiC - Stone i Soundcity - From can to can't)
A jak oceniasz mój "wstępny master*" z singla?
* czyli raczej saturacja i kompresor na sumie, żeby poziomy w miarę zadowalały klienta, dla którego Dynamic Range na poziomie 8dB to "stanowczo za cicho!"
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
Nie miałem na myśli ogólnej głośności, ale wysycenie i proporcje instrumentów (nie znam się na technice, tak to subiektywnie odbieram, pewnie chodzi o nałożone jakieś filtry). Świadomy, uważny słuchacz raczej nie przełączy numeru, "bo wstęp jest chicho i nie wiadomo co grają". Audycje tematyczne to inna bajka, ale jeśli kawałek leci między innymi "napompowanymi" kawałkami, chyba warto żeby miał szansę zaistnieć. Pewnie mam błędne pojęcie...
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
08-12-2013, 09:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-13-2013, 07:03 AM przez Majek.)
Wrzuciłem na warsztat materiał z koncertu mojej kapeli. Nagrywane było na wariata bez próby, raczej na zasadzie "oby się wszystko nagrało"... no i się nie nagrało
Kilka śladów nie zostało zarejestrowanych w ogóle, 3 numery z przerwami itd. Ale coś udało mi się urzeźbić z tego.
https://soundcloud.com/mamy-to-studio-na...wie-lepiej
Da się słuchać? Czuć koncertowy klimat?
Wkrótce zmontuje się też video do tego numeru.
Dla mnie spoko
A tak przez noc wydziergałem: http://snd.sc/1a19KB5
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Parę rzeczy można by poprawić, ale ogólnie chyba w miarę?
http://www.youtube.com/watch?v=J3m5prEs6w4
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
Zgaduję, że miksowałeś Ty i nie chciałeś dać basu za głośno?
No to dałeś za cicho IMO.
Jednakże pozostaję Waszym fanem, nie zatraćcie jednak fajnych melodii z pierwszego materiału w dalszej pracy, bo w tym kawałku już się robi niebezpiecznie.
Liczba postów: 6389
Liczba wątków: 67
Reputacja:
7
+1
bas 2db do przodu
Reputacja:
0
Dokładnie to samo stwierdził nasz wokalowy gitarul Ale, robiłem wcześniej zgrywki z większą ilością basu i nie było to dobre, na niektórych sprzętach konsumenckich zaczynało po prostu buczeć... Wiem, to też jest do zrobienia, aaale nie było potrzeby wchodzenia w takie szczegóły póki co, może jak będziemy dłubać LP
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
Setka którą robiłem niedawno, wokal trochę za głośno, ale tak chcieli, dajcie znać co myślicie
http://soundcloud.com/dead-hippies/
Reputacja:
0
Mocno undergroundowa produkcja Ale do tej muzy to w pewien sposób pasuje
Coś świeżego ode mnie, w tym basu jest już więcej, niż poprzednio Wiem, mogłem stopę bardziej wyciągnąć w mocniejszych fragmentach...
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Mieszko, trochę perkusja brzmi jak dla mnie zbyt płasko, w sumie cała - od talerzy po stopę. I może wokal minimalnie zbyt głośno ustawiony jest. Bas za to brzmi super. Abstrahując jednak od samego nagrania, zakochałem się w Waszej muzyce - jest KAPITALNA, chylę czoła, naprawdę. Wydaliście coś, albo można chociaż gdzieś ściągnąć Was w mp3?
Reputacja:
0
Jakieś wydawnictwo się szykuje
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
|