cześć,
oto moja historia związana z reklamacją wzmacniacza w Maczos Bass Shop:
2012-11-09: zakup wzmacniacza w Maczos Bass Shop
2013-11-04: zaobserwowanie usterki
2013-11-06: zgłoszenie przez system reklamacyjny Maczos Bass Shop po wcześniejszym kontakcie telefonicznym z mojej strony.
2013-11-07: wysłanie wzmacniacniacza do Maczos Bass Shop. Wg karty gwarancyjnej - mają 30 dni na naprawę
2013-11-08: mail informujący o wysłaniu wzmacniacza i prośbie o informacji na temat procedowania zwrotu kosztów wysyłki. Tego samego dnia odpowiedź z maczos bass: "wysłałeś wzmacniacz na nas z koszt?" - to był ostatni mail od Maczos Bass jaki otrzymałem od tamtego czasu. Napisałem, że nie było precyzyjnej informacji więc założyłem, że są refundowane.
Cisza ze strony Maczos Bass Shop.
2013-12-03: dzwonię do Maczos Bass (dość trudno się dodzwonić) z prośbą o informację, co się dzieje ze wzmacniaczem. Dostaję informację, że jest u producenta i chyba wymienią na nowy, ale żeby się upewnić to do nich zadzwonią i dadzą mi znać mailem
2013-12-04: zmiana statusu w systemie reklamacji Maczos Bass Shop na produkt wysłany do producenta
2013-12-05: wysyłam mail z przypominający o tym, że miałem dostać jakieś info:
2013-12-09 (około południa): wysyłam kolejny mail, tym razem następującej treści i na wszystkie skrzynki jakie mają (maczos@maczosbass.pl, info@maczosbass.pl i grzesio@maczosbass.pl):
2013-12-11 (Dzisiaj): Ok, w końcu się trochę wkurzyłem, dlatego podnoszę sprawę tutaj - może to przekona Maczosa do podjęcia jakichkolwiek działań w temacie. Dodatkowo wysyłam do nich mail:
Ze swojej strony uważam, że zachowałem się fair - dałem wystarczająco dużo czasu na reakcję od ostatniego maila już pod znakiem "czerwona lampka - niezadowolony klient".
Nie wiem co się dzieje w tym sklepie, ale póki co - odradzam. Jeżeli Maczos nie przekona mnie w sposób zdecydowany, że warto pozostać Jego klientem, to chyba przerzucę się z zakupami gdzie indziej.
pozdrawiam,
p
oto moja historia związana z reklamacją wzmacniacza w Maczos Bass Shop:
2012-11-09: zakup wzmacniacza w Maczos Bass Shop
2013-11-04: zaobserwowanie usterki
2013-11-06: zgłoszenie przez system reklamacyjny Maczos Bass Shop po wcześniejszym kontakcie telefonicznym z mojej strony.
2013-11-07: wysłanie wzmacniacniacza do Maczos Bass Shop. Wg karty gwarancyjnej - mają 30 dni na naprawę
2013-11-08: mail informujący o wysłaniu wzmacniacza i prośbie o informacji na temat procedowania zwrotu kosztów wysyłki. Tego samego dnia odpowiedź z maczos bass: "wysłałeś wzmacniacz na nas z koszt?" - to był ostatni mail od Maczos Bass jaki otrzymałem od tamtego czasu. Napisałem, że nie było precyzyjnej informacji więc założyłem, że są refundowane.
2013-12-03: dzwonię do Maczos Bass (dość trudno się dodzwonić) z prośbą o informację, co się dzieje ze wzmacniaczem. Dostaję informację, że jest u producenta i chyba wymienią na nowy, ale żeby się upewnić to do nich zadzwonią i dadzą mi znać mailem
2013-12-04: zmiana statusu w systemie reklamacji Maczos Bass Shop na produkt wysłany do producenta
2013-12-05: wysyłam mail z przypominający o tym, że miałem dostać jakieś info:
Cytat:Dzień dobry,
Dzwoniłem dwa dni temu w sprawie wzmacniacza – miałem dostać informację mailem jak wygląda status, ale niczego nie otrzymałem.
Wzmacniacz wysłałem prawie miesiąc temu (7 listopada).
Proszę też o informację w jaki sposób będziemy procedować zwrot kosztów wysyłki.
Pozdrawiam,
2013-12-09 (około południa): wysyłam kolejny mail, tym razem następującej treści i na wszystkie skrzynki jakie mają (maczos@maczosbass.pl, info@maczosbass.pl i grzesio@maczosbass.pl):
Od wysyłki wzmacniacza do Was minął ponad miesiąc, nie wiem czy już wg. warunków gwarancji nie minął termin naprawy. Dodam, że wciąż nie dostałem informacji na temat zwrotu kosztów wysyłki z mojej strony.
Rozumiem, ze combo Ampeg BA-108 to nie jest kontrakt na dostarczenie nagłośnienia na trasę Slayera, sumy które zostawiłem w Waszym sklepie to nie są dziesiątki tysięcy złotych ale z Waszej strony jest kompletny brak odzewu/inicjatywy. Za każdym razem, kiedy obiecywano mi kontakt / informację mailową to takowej nie mogłem się doczekać – w końcu po jakimś czasie sam dzwoniłem. Ostatni mail z Waszej strony – uwaga – 8 listopada. W historii telefonów nie mam ani jednego telefonu przychodzącego z Waszych numerów (i komórka, i stacjonarny). Bez komentarza. Naprawdę nie oczekuję aktualizacji statusu day by day, rozumiem natłok zamówień itd. Itp. - ale to jest przesada w drugą stronę.
Przykro mi to powiedzieć, ale jako klient czuję się totalnie ignorowany – a wydaje mi się, że nie jestem klientem niewyrozumiałym / czy potocznie zwanym „upierdliwym” - poprzednio też dość długo czekałem na realizację zamówień i wtedy nie robiłem z tego powodu wielkiego halo. W jednym przypadku dostałem z tego powodu bodaj 5% zniżki – ale sam musiałem o to zapytać, sami nie wykazaliście inicjatywy.
Na basscity.eu i basoofce jako sklep macie dobre opinie, tym bardziej czuję się mocno zawiedziony.
Pozdrawiam,
2013-12-11 (Dzisiaj): Ok, w końcu się trochę wkurzyłem, dlatego podnoszę sprawę tutaj - może to przekona Maczosa do podjęcia jakichkolwiek działań w temacie. Dodatkowo wysyłam do nich mail:
Ponieważ po kolejnych dwóch dniach nie ma żadnej reakcji z Waszej strony, podniosłem temat na forum basscity.eu:
http://basscity.eu/thread-4546.html
Informację wysyłam, żebyście też mieli szansę wypowiedzieć się w temacie – nie chcę być nie fair.
pozdrawiam,
Ze swojej strony uważam, że zachowałem się fair - dałem wystarczająco dużo czasu na reakcję od ostatniego maila już pod znakiem "czerwona lampka - niezadowolony klient".
Nie wiem co się dzieje w tym sklepie, ale póki co - odradzam. Jeżeli Maczos nie przekona mnie w sposób zdecydowany, że warto pozostać Jego klientem, to chyba przerzucę się z zakupami gdzie indziej.
pozdrawiam,
p