Absolutnie wszystko o STRUNACH
Mam set labelli do sprzedania.

Raz założyłem, pograłem, uznałem, że brzmi zajebiście i dwa tygodnie potem wróciłem do roundówWink
Odpowiedz
Pany jak sie sprawują Elixiry lub DR Black Beauty pod kostką?? wytrzymuje powłoka??
Odpowiedz
(12-11-2013, 11:19 PM)groza napisał(a): Mam set labelli do sprzedania.

Raz założyłem, pograłem, uznałem, że brzmi zajebiście i dwa tygodnie potem wróciłem do roundówWink

Do piątki?
(12-12-2013, 09:07 AM)Odif napisał(a): Pany jak sie sprawują Elixiry lub DR Black Beauty pod kostką?? wytrzymuje powłoka??

W Elixirach ponoć potrafi się złuszczać... W Black Beauty chyba spoko - najlepiej podpytaj Rumcayza - ma najwięcej doświadczenia z nimi i zapierdala gęsto kostką...
Odpowiedz
A ty OMSONIE na jakich żyłkach popierdzielasz? które sobie chwalisz?
Odpowiedz
(12-12-2013, 09:18 AM)Odif napisał(a): A ty OMSONIE na jakich żyłkach popierdzielasz? które sobie chwalisz?

EBS tytanium-nickiel od dłuższego czasu. Wcześniej niklowe Dunlopy były, ale przypadkiem wziąłem te EBS-y (jak nie mieli w sklepie Dunlopów) i stwierdziłem, że graja jeszcze bardziej w stronę, której oczekuję. Ale tak generalnie, ja jestem największym fanem niklowych DR Lo-Ridersów. Te struny brzmia najlepiej z progówkami w mojej ocenie. EBS i Dunlop uzywam dlatego, że godnie zastepują Lo-Ridersy, a są sporo tańsze (ja biorę kpl. w cenie 70-80 zł).
Odpowiedz
Z kolei ja od jakiegos czasu testuję na zmianę stalowe Dunlopy na przemian z Dr Hi Beam stalówkami, teraz mam stalowe Lo Raidery i jakoś mnie nie przekonały. wracam chyba Dunlopów lub Beamów.
chciałbym pograć na stalówkach Ernie Balla ale trzeba dokupować oddzielnie najgrubszą strunę, w Polsce ich nikt nie ma i do tego nie wiem czy wlazły by na menzure 35"
Odpowiedz
Widzę OMSON, że w tej kwestii się zgadzamy. Kiedyś kupiłem używane DR'y (nikle, nie było pewne jaki model, ale wydaje mi się, że właśnie Lo-Riders) i EBS'y (też nikle). Powiem tyle - używałem DR'ów przez rok czasu i brzmiały przez cały ten czas lepiej, niż na przykład tygodniowe nikle D'Addario. EBS'y już mniej żywotne, ale także dużo lepsze od takich D'Addario.
Co i tak nie zmienia faktu, że jakbym dysponował w tej chwili gotówką na Elixiry to bym je kupił. Wink

Groza, do 4 czy 5 (chociaż dla mnie to obojętne w tej chwili)? Jaka cena? Smile Flatów jeszcze nie miałem, jestem bardzo ciekaw jak by mi podeszły.
Odpowiedz
(12-12-2013, 10:20 AM)Odif napisał(a): Z kolei ja od jakiegos czasu testuję na zmianę stalowe Dunlopy na przemian z Dr Hi Beam stalówkami, teraz mam stalowe Lo Raidery i jakoś mnie nie przekonały. wracam chyba Dunlopów lub Beamów.
chciałbym pograć na stalówkach Ernie Balla ale trzeba dokupować oddzielnie najgrubszą strunę, w Polsce ich nikt nie ma i do tego nie wiem czy wlazły by na menzure 35"

Stalowe Lo-Ridersy miałem raz - kompletnie nie moja bajka. Tak jak i inne stalówki... Jeśli jesteś zwolennikiem stalówek, to ja Ci za wiele nie podpowiem w tym temacie. Ja ich nie lubię, wiec siłą rzeczy więcej wiem o niklach...
Odpowiedz
Nie podchodziłbym aż tak zero-jedynkowo w kwestii stalówki czy nikle. Dużo zależy od producenta - na przykład stalówki D'Addario mi bardziej podchodziły niż nikle tej firmy. Przez to początkowo skreśliłem nikle z ewentualnych przyszłych zakupów. Jednak po kupieniu tych używanych nikli EBS i DR, zmieniłem zdanie. Najlepiej co wymiana strun testować coś innego, ale po jednym czy dwóch kompletach stalówek, które nie podchodzą brzmieniowo/manualnie nie skreślałbym całej tej grupy, bo możliwe, że jeszcze inny producent robi stalówki, które w pełni spełnią oczekiwania. Smile
Odpowiedz
(12-12-2013, 11:15 AM)VOLCIK napisał(a): Nie podchodziłbym aż tak zero-jedynkowo w kwestii stalówki czy nikle. Dużo zależy od producenta - na przykład stalówki D'Addario mi bardziej podchodziły niż nikle tej firmy. Przez to początkowo skreśliłem nikle z ewentualnych przyszłych zakupów. Jednak po kupieniu tych używanych nikli EBS i DR, zmieniłem zdanie. Najlepiej co wymiana strun testować coś innego, ale po jednym czy dwóch kompletach stalówek, które nie podchodzą brzmieniowo/manualnie nie skreślałbym całej tej grupy, bo możliwe, że jeszcze inny producent robi stalówki, które w pełni spełnią oczekiwania. Smile

Ale ja nie skreśliłem. Napisałem po prostu o swoich preferencjach. W sumie nie miałem jeszcze niczego z serii BlueSteel... Chciałbym kiedyś spróbować (tylko trochę szkoda mi siana na eksperymenty, kiedy wiem, że na dzień dobry podejdą mi nikle DR, Fodera, EB, Dunlop, EBS, Darco...). Apropos Darco - chyba jedyne nikle, które przebiły DR Lo-Riders brzmieniowo moim zdaniem. Niestety ich żywotność jest adekwatna do lichej ceny (na dodatek popękały wszystkie z kompletu) Big Grin Ale sound przekozacki!
Odpowiedz
(12-12-2013, 11:27 AM)OMSON napisał(a): Ale ja nie skreśliłem. Napisałem po prostu o swoich preferencjach. W sumie nie miałem jeszcze niczego z serii BlueSteel... Chciałbym kiedyś spróbować (tylko trochę szkoda mi siana na eksperymenty, kiedy wiem, że na dzień dobry podejdą mi nikle DR, Fodera, EB, Dunlop, EBS, Darco...). Apropos Darco - chyba jedyne nikle, które przebiły DR Lo-Riders brzmieniowo moim zdaniem. Niestety ich żywotność jest adekwatna do lichej ceny (na dodatek popękały wszystkie z kompletu) Big Grin Ale sound przekozacki!

Niestety - polskie realia. Mam dokładnie to samo - też bym poeksperymentował, ale jak już bym miał gotówkę (ostatni raz zmieniałem struny 2 lata temu, serio) to też bym wolał kupić coś sprawdzonego. Jakby mnie było stać na systematyczne wymiany strun (np. raz na miesiąc) to bym sobie śmiało eksperymentował.

Pierwsze słyszę o Darco, aż się zainteresuję tematem. Smile
BlueSteel'e - stalówki moim zdaniem są bardzo dobrze brzmiące (tylko, że ja je słyszałem na Sadowskim, którego operatorem jest zajebisty basista, który ma od cholery soundu w palcach). Ale od razu dodam, że ja lubię ogólnie stalówki. Wink
Odpowiedz
(12-12-2013, 11:52 AM)VOLCIK napisał(a): Pierwsze słyszę o Darco, aż się zainteresuję tematem. Smile

http://www.ebay.com/itm/1-Set-Darco-D970...4179e01bcb

Ale u nas wychodzi drogo:

http://allegro.pl/struny-git-basowej-dar...source=mlt

Odpowiedz
(12-12-2013, 09:07 AM)Odif napisał(a): Pany jak sie sprawują Elixiry lub DR Black Beauty pod kostką?? wytrzymuje powłoka??

w elixirach z czasem sie zluszcza, ale nie zauwazylem zeby to w czymkolwiek przeszkadzalo
Odpowiedz
(12-11-2013, 11:19 PM)groza napisał(a): Mam set labelli do sprzedania.

ototo
Odpowiedz
Panowie, miał ktoś styczność z tą marką? Jak wrażenia?

http://www.harmoniusz.pl/fire-stone-6787...,3,15,2338
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości