Liczba postów: 10366
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
12-16-2013, 04:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2013, 04:20 PM przez MrPapaBear.)
Dziwne nie ale słabe owszem
oczywiście ze strony Warwicka jak i wszystkich producentów stosujących taki zabieg- nie żebym atakował W konkretnie!
Liczba postów: 3015
Liczba wątków: 21
Reputacja:
10
12-16-2013, 04:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2013, 04:23 PM przez mazdah.)
Jeżeli pracowałoby na jakimś dziwnym napięciu, albo na prądzie zmiennym, albo nie mogłoby być zasilane szeregowo z innymi efektami (jak niektóre EHXy), to jak najbardziej zrozumiałe. Ale dokładanie zwykłej, stabilizowanej "dziewiątki" uważam za kompletny bezsens.
Liczba postów: 557
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
12-16-2013, 04:25 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2013, 04:28 PM przez BObas.)
(12-16-2013, 04:17 PM)zakwas napisał(a): (12-16-2013, 04:16 PM)BObas napisał(a): Tylko na zasilacz i nie jest w zestawie?
To ciekawy marketingowo zabieg
My żyjemy w tych samych czasach? Bo dla mnie to nie jest dziwne w ogóle...
Cena tunera z zasilaczem zaczyna się przybliżać do 200zł.
Pracowałem w sklepie muzycznym i wiem, że
a) jeśli nie ma zasilacza w komplecie i jednocześnie nie da się zasilić z innego źródła, to klienci wybierają inny model
b) IMHO ważniejsze - bardzo często się zdarza (żeby nie powiedzieć nagminnie), że sklep nie oferuje zasilaczy, albo się właśnie skończyły, bo sprzedali do czegoś innego.
c) większość tunerów jest na baterię
Ale nie chcę się kłócić, bo ja faktycznie nie z tej epoki
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
Pytanie o wyświetlacz: czy poza diodami jest dodatkowe wskazanie odniesienia wysokości dźwięku podawanego do strojonego?
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
Pytanie inne, jak sobie radzi w pełnym słońcu na plenerze? Widoczny wyświetlacz?
Film rozwiązałby sprawę...szukałem, ale w necie nie ma.
Liczba postów: 1084
Reputacja:
0
12-16-2013, 04:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2013, 05:02 PM przez WarwickPL.)
Tak jest wskazówka, i lepiej sugerować się właśnie nią niż diodami, bo jest dokładniejsza. Z dokładnością naprawdę nie jest źle.
Co do zasilacza: Jak wspominałem oferujemy tanie zasilacze RockPower, i sprzedajemy je większości sklepów (nawiasem mówiąc dobrze się sprzedają) Sprzedawanie Tunera z obowiązkowym zasilaczem w zestawie, niestety pozbawione byłoby sensu, jak tu ktoś nadmienił.. Ponieważ wiele osób ma jeden zasilacz który zasila wiele efektów i tylko zawyżylibyśmy cenę takim osobom dodając zasilacz. Sądze, że większość sprzedawców będzie sprzedawało PT 1 właśnie razem z zasilaczem RockPower, dla osób które nie mają zasilacza i to chyba najlepsze wyjście.
@paluch - dobre jest bardzo wyraźny i czytelny, podświetlenie dobrze działa. Jak jest w słońcu, nie sprawdzałem
Zapraszam do polubienia polskiego profilu dystrybucji Warwick na facebooku. Dzięki temu będziesz na bieżąco z nowościami, innowacjami, oraz lepiej rozeznasz się w muzycznym świecie.
https://www.facebook.com/wmusicdistributionPL
Czy moglibyście nagrać film z procesu strojenia?
Reputacja:
0
12-16-2013, 05:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2013, 05:19 PM przez WarwickPL.)
ok, nagramy jutro i wrzucimy.. ale będzie słabej jakości, bo możemy nagrać tu w Warszawie, co najwyżej telefonem
Zapraszam do polubienia polskiego profilu dystrybucji Warwick na facebooku. Dzięki temu będziesz na bieżąco z nowościami, innowacjami, oraz lepiej rozeznasz się w muzycznym świecie.
Liczba postów: 557
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
(12-16-2013, 04:55 PM)WarwickPL napisał(a): Tak jest wskazówka, i lepiej sugerować się właśnie nią niż diodami, bo jest dokładniejsza. Z dokładnością naprawdę nie jest źle.
Co do zasilacza: Jak wspominałem oferujemy tanie zasilacze RockPower, i sprzedajemy je większości sklepów (nawiasem mówiąc dobrze się sprzedają) Sprzedawanie Tunera z obowiązkowym zasilaczem w zestawie, niestety pozbawione byłoby sensu, jak tu ktoś nadmienił.. Ponieważ wiele osób ma jeden zasilacz który zasila wiele efektów i tylko zawyżylibyśmy cenę takim osobom dodając zasilacz. Sądze, że większość sprzedawców będzie sprzedawało PT 1 właśnie razem z zasilaczem RockPower, dla osób które nie mają zasilacza i to chyba najlepsze wyjście.
@paluch - dobre jest bardzo wyraźny i czytelny, podświetlenie dobrze działa. Jak jest w słońcu, nie sprawdzałem
A, rzeczywiście - pod tym względem zwracam honor, bo zapomniałem o zasilaczach na kilka efektów. W takim wypadku jest to zabieg przemyślanej specjalizacji produktu
Ale slotu na baterię i tak szkoda.
Podłączam się pod prośby o filmik.
Liczba postów: 10366
Reputacja:
2
Myślę, że jak ktoś ma podłogę efektów i profesjonalny zasilacz to stać go na tuner w wyższym przedziale cenowym. Ale co ja wiem, kostek nie używam
Reputacja:
0
12-16-2013, 05:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2013, 05:30 PM przez WarwickPL.)
ale może ktoś chce zaoszczędzić miejsce?
U mnie kupno tunera podłogowego zawsze było na ostatnim miejscu, wolałem kupić sobie efekt, szkoda było mi kasy.. ale trudno nie przyznać Ci w jakimś stopniu racji. Z drugiej strony na pewno jest wielu klientów którzy mają już zasilacze i zainteresują się PT 1.
Zasilacze RockPower, naprawdę nie są drogie, i taki zestaw (PT 1 + RP) jest cenowo jak na razie bezkonkurencyjny
(12-16-2013, 05:29 PM)WarwickPL napisał(a): ale może ktoś chce zaoszczędzić miejsce?
This. Z mniejszym tunerem zmieści mi się więcej do pedalboarda.
|