Jakie pickupy (przetworniki) JJ do Jazz Bass(a)
Ja w swoim jazzie mam aero. Bardzo fajne pikapy z dużą ilością definicji.
Odpowiedz
Kto handluje pickupami aero i skąd je można dorwać w dobrych cenach?

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalk 4

Odpowiedz
(12-17-2013, 12:09 AM)bartekblond napisał(a): Kto handluje pickupami aero i skąd je można dorwać w dobrych cenach?

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalk 4

Bartozzi z tego co wiem je miał chyba http://bartozziproject.com/ . Ja kupiłem używki od Grubego.
Odpowiedz
(12-16-2013, 10:04 PM)obserwacja napisał(a): Czy ktoś miał z was do czynienia z takimi pickupami. Rodzi się pomysł na trochę customowego Maruszczyka i zastanawiam się nad tymi

[Obrazek: 2yv7wnd.jpg]

Brzydki atak,
kiepski dół
za duża kompresja

Zdecydowanie nie polecam - chyba, że do grania metalu.

Kup Pan Dimarzio albo bartolini jak nie chcesz Pan Fendera...

Najlepsze niemieckie pickupy dostępne w maruszczykach to Hausller - polecam serdecznie

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Mogę tylko powiedzieć, że gust jak dupa i gówno prawda, oraz ze sie nie zgadzam z przedmowca.
Mam jednego pickupa do Maruszczyka takiego singla pod mostek i uwielbiam to jak pelne brzmienie generuje w pasywie.

Bardzo dobry dół ma ten pickup i góre i jest niesamowicie klarowny. Ja bym sie nie bal do kazdego basu go montowac u siebie.
Odpowiedz
(12-17-2013, 07:33 AM)yarzenioova napisał(a): Mogę tylko powiedzieć, że gust jak dupa i gówno prawda, oraz ze sie nie zgadzam z przedmowca.
Mam jednego pickupa do Maruszczyka takiego singla pod mostek i uwielbiam to jak pelne brzmienie generuje w pasywie.

Bardzo dobry dół ma ten pickup i góre i jest niesamowicie klarowny. Ja bym sie nie bal do kazdego basu go montowac u siebie.

1. To nie jest singiel
2. z iloma innymi pickupami porównywałeś go w tym samym basie?

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Zawsze musisz porównywać wszystko żeby się potem móc pochwalić jedyną słuszną prawdą?
Mnie jak najbardziej brzmią pickupy Delano na basie w tym ten właśnie wspomniany i nie uważam za konieczne testowanie wszystkich dostępnych na rynku żeby sobie wyrobić opinie. Każdy ma prawo do własnych preferencji i nie musi wykonywać badań laboratoryjnych żeby tego dowieść.
Alfik wiem że takie badania to Twoje hobby, ale Twojego gustu nie da się zmierzyć, więc moja opinia kontra Twoja.

EDIT: Ok mój błąd to humbackery nie single.
Odpowiedz
(12-17-2013, 08:30 AM)yarzenioova napisał(a): Zawsze musisz porównywać wszystko żeby się potem móc pochwalić jedyną słuszną prawdą?
Mnie jak najbardziej brzmią pickupy Delano na basie w tym ten właśnie wspomniany i nie uważam za konieczne testowanie wszystkich dostępnych na rynku żeby sobie wyrobić opinie. Każdy ma prawo do własnych preferencji i nie musi wykonywać badań laboratoryjnych żeby tego dowieść.
Alfik wiem że takie badania to Twoje hobby, ale Twojego gustu nie da się zmierzyć, więc moja opinia kontra Twoja.

EDIT: Ok mój błąd to humbackery nie single.

Alf chyba mówi o tych pickupach w kontekście konkretnie brzmienia Jazza, czyli 2xsingle coil. Jakbyś je włożył do Fendera to już Fenderem nie będzie Smile
Odpowiedz
Jeżeli kontekst jest właśnie taki, to potwierdzam, nie brzmi to jak Fender.
O ile pamiętam, to basista Maryli ma takiego Fendera Deluxe'a na 2 delano. Brzmi jak jakaś krzyżówka Stingray'a i Jazz Bass'a, nawet bardziej w stronę tego pierwszego.
Edyta:
Nie, jednak ten jego Jazz ma standardowe Noiseless'y, jego Maruszczyk ma te Delano. Maruszczyk imo mocno średnio Smile
Odpowiedz
tylko a może aż Sandbergiem albo Maruszczykiem.
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
Obserwacja: mówił że myśli o customowanej wersji Maruszczyka nie o klasycznym Fenderze. Jakby takiego chciał przecież mógłby kupić pickupy Fendera, więc doszukiwanie się jakiegoś kontekstu dodatkowego to trochę tak na siłe tutaj. Ja uważam ,że mój bas dobrze brzmi, nawet Alfik kiedyś tak napisał, więc nie mam powodu narzekać na Delano.

Pewnie nie reagowałbym tak spontanicznie na post Alfika jakbym grał metal.
Odpowiedz
(12-17-2013, 11:00 AM)yarzenioova napisał(a): Obserwacja: mówił że myśli o customowanej wersji Maruszczyka nie o klasycznym Fenderze. Jakby takiego chciał przecież mógłby kupić pickupy Fendera, więc doszukiwanie się jakiegoś kontekstu dodatkowego to trochę tak na siłe tutaj. Ja uważam ,że mój bas dobrze brzmi, nawet Alfik kiedyś tak napisał, więc nie mam powodu narzekać na Delano.

Pewnie nie reagowałbym tak spontanicznie na post Alfika jakbym grał metal.

Nie gram metalu mrred
PS Przeczytaj nazwę tematu.
Odpowiedz
herp: Nie tylko ja nie pisze na temat, Obserwacja pyta o pickupy typu humbacker w temacie Jakie pickupy (przetworniki) JJ do Jazz Bass(a)Tongue
Odpowiedz
Nie ma słowa tam o humbuckerach ztcw Smile
Odpowiedz
(12-16-2013, 10:04 PM)obserwacja napisał(a): [Obrazek: 2yv7wnd.jpg]
herp: To pickupy humbacker split coil Delano w temacie o pickupy JJ. Czy J stands for gabaryt pickupa czy jego specyfikacje techniczna?
Teraz masz szanse mnie zniszczyc Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości