Absolutnie wszystko o STRUNACH
(12-20-2013, 09:15 AM)Aval napisał(a): Bardzo fajne były za ten piniondz i miały dżezi niebieską owijkę. Ale przestali je robić dawno temu, czyżby powrót?

"Firma Ashdown po latach powróciła do produkcji strun do basu elektrycznego."

Pamiętam, że te ashe z niebieskimi końcówkami bardzo lubiłem, ale to było jeszcze przed ostatnim zlodowaceniem. Ciekawe czy "te nowe" też są takie fajne?
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Miejmy nadzieję, bo stosunek ceny do jakości był naprawdę dobry. Chyba zakupię na spróbowanie Smile
Odpowiedz
A ja założyłem do fretlessa zakupione DR`y Neonki. Mam nadzieję, że powlekana owijka ochroni choć trochę podstrunnicę.

[Obrazek: 1536605_10202257068295466_1400687533_n.jpg]
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości! Smile 
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl 
Odpowiedz
nie ochroni ;]
Odpowiedz
Jak nie ochroni to zalakieruję podstrunnicę.
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości! Smile 
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl 
Odpowiedz
(12-10-2013, 03:08 PM)3cina napisał(a): W następnym tygodniu będę miał swojego Ibaneza na Labellach na secie Jamesa Jamersona 0760M. To jak nie zlamię i uda mi się przyzwoicie nagrać to podrzucę próbkę.

Mam! ależ jestem podekscytowany! Prawie jak Fabian każdym nowym wiosłem Emotka_2755 Nie wrzucę jeszcze żadnej próbki (muszę się przyzwyczaić do gry na gryfie ibaneza) ale muszę powiedzieć że jest moc. Mod szeregowo/równolegle dimarzio dp122 robi robote! Nie wiedziałem że tyle brzmień będę mógł uzyskać z precisiona ;-))) biorę się za granie!
Odpowiedz
Czołem panowie, pytanie żółtodzioba. Ostatnio po raz pierwszy kupiłem nieco grubsze struny (45-65-85-105, zamiast 45-100). Jakie jest prawdopodobieństwo, że po zmianie bas będzie wymagał regulacji? Przyznam szczerze, że trochę się tego obawiam, bo nigdy tego nie robiłem, a i bas nie mój.
Odpowiedz
będziesz miał większą "łódkę" na gryfie i przydałoby się to skorygować..
aczkolwiek zmiana może nie być drastyczna - skąd jesteś? Może jakiś bardziej doświadczony forowicz pomoże (i nauczy regulacji, bo to żadna filozofia) za czteropak Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Dzięki bardzo, na pewno to rozważę Big Grin. Bliżej centrum mieszkam.
Odpowiedz
Niech jeszcze ktoś napisze, czy warto zmienić Dunlopy niklowe 45-105 na DR Sunbeams w tym samym rozmiarze?

Ma być podobno luźniej (i tak chcę), ale jeśli mają paść po 2ch tyg, to niekoniecznie już.
Odpowiedz
Z DRami mam jak najmilsze wspomnienia.
Używałem Hi Beamsów i LoRiderów (nikiel) i zawsze bardzo długo trzymały sound.
Nadzwyczajnie długo wręcz, na tyle długo że nie pakowałem nic tańszego bo się nie kalkulowało. Sądze, że Sunbeamsy będą równie dobre.

Pamiętaj tylko, że jeżeli je przycinasz warto je zagiąć pod kątem 90 stopni przed miejscem cięcia, żeby nie obluzował się rdzeń. Nie wiem jak z Sunbeamsami, ale niezagięcie HiBeamów przed skracaniem równa się zdechnięte struny od samego początku.
Odpowiedz
Wiem to z forum Wink
HiBeamy i Sunbeamy mają okrągły rdzeń i właśnie tak jak piszesz.

Chciałbym w sumie jak najlepiej brzmiące nikle - więc ew. te Lo Ridery niklowe wchodzą w grę, ale wolałbym luźniejsze struny - tylko muszą być 105, nie ufam 100kom Wink
Odpowiedz
No specjalisty, zagadka. Co to za wiosło i na jakich drutach?

https://soundcloud.com/gasbassfx/coto
Odpowiedz
a ja mam pytanie do doświadczonych - jeśli zmienię komplet stalówek w piątce na takie same, ale z taperowaną B, to jakiego typu różnicy mogę się spodziewać?
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
(12-23-2013, 11:03 PM)pinio napisał(a): No specjalisty, zagadka. Co to za wiosło i na jakich drutach?

https://soundcloud.com/gasbassfx/coto

Czuję podstęp...
www.deathlotlizard.pl

...the blues are the roots and the other musics are the fruits. Willie Dixon
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości