Liczba postów: 583
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Jak nie ochroni to zalakieruję podstrunnicę.
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości!
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czołem panowie, pytanie żółtodzioba. Ostatnio po raz pierwszy kupiłem nieco grubsze struny (45-65-85-105, zamiast 45-100). Jakie jest prawdopodobieństwo, że po zmianie bas będzie wymagał regulacji? Przyznam szczerze, że trochę się tego obawiam, bo nigdy tego nie robiłem, a i bas nie mój.
Liczba postów: 3808
Liczba wątków: 21
Reputacja:
5
Niech jeszcze ktoś napisze, czy warto zmienić Dunlopy niklowe 45-105 na DR Sunbeams w tym samym rozmiarze?
Ma być podobno luźniej (i tak chcę), ale jeśli mają paść po 2ch tyg, to niekoniecznie już.
Liczba postów: 3015
Liczba wątków: 21
Reputacja:
10
Z DRami mam jak najmilsze wspomnienia.
Używałem Hi Beamsów i LoRiderów (nikiel) i zawsze bardzo długo trzymały sound.
Nadzwyczajnie długo wręcz, na tyle długo że nie pakowałem nic tańszego bo się nie kalkulowało. Sądze, że Sunbeamsy będą równie dobre.
Pamiętaj tylko, że jeżeli je przycinasz warto je zagiąć pod kątem 90 stopni przed miejscem cięcia, żeby nie obluzował się rdzeń. Nie wiem jak z Sunbeamsami, ale niezagięcie HiBeamów przed skracaniem równa się zdechnięte struny od samego początku.
Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 4
Reputacja:
6
a ja mam pytanie do doświadczonych - jeśli zmienię komplet stalówek w piątce na takie same, ale z taperowaną B, to jakiego typu różnicy mogę się spodziewać?