Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
(12-23-2013, 11:03 PM)pinio napisał(a): No specjalisty, zagadka. Co to za wiosło i na jakich drutach?
https://soundcloud.com/gasbassfx/coto
Schecter Stiletto Extreme Omen 4 Pagan edition.
Pickupy UltraAnihilator ppjmpp set
Preamp Draculator
Struna Jedna - C o grubości .05
Grany funk fingers.
ps. - Weź, błagam, ZASTRZEL tego pana co gra na klawiszach.
Liczba postów: 557
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
(12-23-2013, 11:35 PM)pinio napisał(a): Strzelaj.
Balonik, kawałek deski i gumka
Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
Groza, dzięki za radę, ale to jest kawałek z próby gdzie na bieżąco układamy numer. Nie jest to nagranie na płytę, a robocze nagranie.
Nie bez powodu pytam, sądzę, że kilku osobom mogę tym pomóc w wyborze strun czy wiosła więc darujcie sobie proszę ocenę aranżacji, etc. nie o to tutaj chodzi.
BObas, nie trafiłeś :/
Liczba postów: 14517
Liczba wątków: 38
Reputacja:
3
12-24-2013, 10:37 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-24-2013, 10:37 AM przez Basstard.)
(12-22-2013, 06:54 PM)low napisał(a): Niech jeszcze ktoś napisze, czy warto zmienić Dunlopy niklowe 45-105 na DR Sunbeams w tym samym rozmiarze?
Ma być podobno luźniej (i tak chcę), ale jeśli mają paść po 2ch tyg, to niekoniecznie już.
Ja tam bardzo lubię Ernie Balle, ale fakt - nie są najluźniejsze (choć mega sztywne też nie). Miększe są np. D'Addario - nie każdy je lubi, ja akurat tak, gdyż mają bardzo wyrównaną jakość. DR-y zaś od dawna mnie rozczarowywały.
(12-23-2013, 11:03 PM)pinio napisał(a): No specjalisty, zagadka. Co to za wiosło i na jakich drutach?
https://soundcloud.com/gasbassfx/coto
W takim nagraniu to można sobie zgadywać Obstawiam flaty, ale bez większej pewności. I chyba fretless.
Liczba postów: 3808
Liczba wątków: 21
Reputacja:
5
(12-24-2013, 10:37 AM)Basstard napisał(a): (12-22-2013, 06:54 PM)low napisał(a): Niech jeszcze ktoś napisze, czy warto zmienić Dunlopy niklowe 45-105 na DR Sunbeams w tym samym rozmiarze?
Ma być podobno luźniej (i tak chcę), ale jeśli mają paść po 2ch tyg, to niekoniecznie już.
Ja tam bardzo lubię Ernie Balle, ale fakt - nie są najluźniejsze (choć mega sztywne też nie). Miększe są np. D'Addario - nie każdy je lubi, ja akurat tak, gdyż mają bardzo wyrównaną jakość. DR-y zaś od dawna mnie rozczarowywały.
Ernie Balle to straszne żylety brzmieniowe - chce coś miększego, napiszę później jak wrażenia z DRów.
Liczba postów: 2388
Liczba wątków: 28
Reputacja:
1
Nienawidzę, gdy dzieje się tak, że najwyższa struna ma nadal świeże brzmienie (Bas strojony w BEAD, D rzadko używam), a reszta mimo, że wygotowana to odstaje. Chyba trzeba będzie w końcu cały komplet zmienić.
Coś oprócz czerwonych W jest dostępne tak do 50 zł? jest u mnie cienko z kasą, więc muszę możliwie najtaniej kupić. Może być gruby set do 4 albo do 5 coś taniego.
Liczba postów: 888
Liczba wątków: 39
Reputacja:
1
(12-26-2013, 02:31 PM)Dragonaut napisał(a): Nienawidzę, gdy dzieje się tak, że najwyższa struna ma nadal świeże brzmienie (Bas strojony w BEAD, D rzadko używam), a reszta mimo, że wygotowana to odstaje. Chyba trzeba będzie w końcu cały komplet zmienić.
Coś oprócz czerwonych W jest dostępne tak do 50 zł? jest u mnie cienko z kasą, więc muszę możliwie najtaniej kupić. Może być gruby set do 4 albo do 5 coś taniego.
ja osobiście z tanich strun polecam HARTKE.
używam ich w studio i mnie osobiście robią robotę.
jak chcesz to na priv wrzucę próbke z ostatniej nagrywki
a.
Reputacja:
1
(12-26-2013, 02:59 PM)silent-scream napisał(a): (12-26-2013, 02:31 PM)Dragonaut napisał(a): Nienawidzę, gdy dzieje się tak, że najwyższa struna ma nadal świeże brzmienie (Bas strojony w BEAD, D rzadko używam), a reszta mimo, że wygotowana to odstaje. Chyba trzeba będzie w końcu cały komplet zmienić.
a.
Miałem set do 4 i sprawdzał się. Boję się tylko teraz o strunę B, bo te tanie potrafią mieć szitową. Miałeś jakieś grubsze/niżej strojone?
Reputacja:
1
12-26-2013, 03:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-26-2013, 03:35 PM przez silent-scream.)
(12-26-2013, 03:00 PM)Dragonaut napisał(a): (12-26-2013, 02:59 PM)silent-scream napisał(a): (12-26-2013, 02:31 PM)Dragonaut napisał(a): Nienawidzę, gdy dzieje się tak, że najwyższa struna ma nadal świeże brzmienie (Bas strojony w BEAD, D rzadko używam), a reszta mimo, że wygotowana to odstaje. Chyba trzeba będzie w końcu cały komplet zmienić.
a.
Miałem set do 4 i sprawdzał się. Boję się tylko teraz o strunę B, bo te tanie potrafią mieć szitową. Miałeś jakieś grubsze/niżej strojone?
nieee, ja jestem staroświecki, używam setu do 4. stroję do dropCis więc 105 dają dla mnie jeszcze radę.
ostatnio nagrywaliśmy zespół do dropC i przestrajaliśmy mój bass na tych samych strunach. było już trochę luźnawo, ale zagrało...
a.
Reputacja:
1
No nic, dzięki za radę w każdym razie poczytam w necie i jak nic nie wymyślę, to pewnie skończę z hartaczami. Da się je w jakimś sklepie dorwać, czy tylko allegro?
Reputacja:
1
ja widziałem w Pasji w Warszawie.
czy w internetowych sklepach to nie wiem. ale jak przyciśniesz swojego lokalnego sklepikarza to powinien ściągnąć. a jak nie to daj znać, myslę że moge pomóc w zakupie
a.
(12-26-2013, 03:02 PM)silent-scream napisał(a): nieee, ja jestem staroświecki, używam setu do 4. stroję do dropCis więc 105 dają dla mnie jeszcze radę.
ostatnio nagrywaliśmy zespół do dropD i przestrajaliśmy mój bass na tych samych strunach. było już trochę luźnawo, ale zagrało...
a.
O! To jakieś anomalia fizyczne tam macie na salce?
Reputacja:
1
(12-26-2013, 03:29 PM)OMSON napisał(a): (12-26-2013, 03:02 PM)silent-scream napisał(a): nieee, ja jestem staroświecki, używam setu do 4. stroję do dropCis więc 105 dają dla mnie jeszcze radę.
ostatnio nagrywaliśmy zespół do dropC i przestrajaliśmy mój bass na tych samych strunach. było już trochę luźnawo, ale zagrało...
a.
O! To jakieś anomalia fizyczne tam macie na salce?
się czepiasz, wiadomo że do drop Ziet :p
a.
(12-26-2013, 03:34 PM)silent-scream napisał(a): się czepiasz, wiadomo że do drop Ziet :p
a.
Hehe
|