EXCLUSIVE TRACE ELLIOT B-HOOD
Jeszcze o tym moim TE AH500-12

Jest jakiś fachmajster, który mi z czyta ze schematu (http://www.docdroid.net/5w2z/gp12-500-wa...s.pdf.html) jakie potki potrzebuję na wymianę: INPUT GAIN, BLEND i DRIVE?

Oglądam sobie ten sklepik -> http://www.britishaudioservice.com/parts...g=1&cat=14 i wychodzi mi, że:
2x na blend i drive: 12-Band Potentiometer
B50K, Linear Taper, Short Shaft, Detented Potentiometer as used in 12-Band Series. Also can be used to replace Series 6 Output Level Potentiometer.
Model #: 73-POT-B50K21-DG
input gain: 16MM B50K POT VERTICAL MOUNT
Trace Elliot, 12-Band Input Gain Level Potentiometer with Detents (Clicks).
Model #: 73-POT-B50K21

to są jakieś standardy i na luziku znajdę u nas w kraju zamienniki? pytam bo jestem raczej zielony z elektroniki, a do znajomego serwisanta bym podrzucił wzmak od razu z potkami, żeby poszło szybko i gładko
Odpowiedz
Niewłaściwy schemat do Twojego wzmaka - to do starego TE

Jeżeli nie czujesz się na siłach, zawieź znajomemu do rozbiórki i weryfikacji- trzeba fizycznie zobaczyć co siedzi w środku
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
ktoś może mi coś powiedzieć na temat tej aukcji?
http://allegro.pl/trace-elliot-1048-4x10...00731.html
W opisie stoi model 1048H, jednak na zdjęciach widać 1048T. Google nic mi na ten temat nie mówi ;-) To ten model paczki, który wszyscy tak zachwalają? ;-)
kresek
Odpowiedz
(11-17-2013, 09:57 AM)_____ napisał(a): ktoś może mi coś powiedzieć na temat tej aukcji?
http://allegro.pl/trace-elliot-1048-4x10...00731.html
W opisie stoi model 1048H, jednak na zdjęciach widać 1048T. Google nic mi na ten temat nie mówi ;-) To ten model paczki, który wszyscy tak zachwalają? ;-)
1048 = 1048T - 4x10 bez tweetera
1048H - 4x10 z tweeterem i regulacją jego głośności.
W treści aukcji jest literówka. Tytuł aukcji i zdjęcia są ok.

Nie wiem czy wszyscy zachwalają. Ja uważam, że w tej klasie cenowej ciężko o lepszą 4x10. Opiniuję, bo miałem.
Ktoś o nią solidnie dbał. Jeszcze chyba nie widziałem tego wariantu wykończenia tej paczki w tak dobrym stanie. Cena bardzo uczciwa.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
drodzy trace'owcy, nie chce ktoś fajnej główki kupic ?
[Obrazek: DSC00041.JPG]

służyła mi jako head na próby, a jako ze teraz prob juz nie gramy z zespolem to idzie pod mlotek.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej głowy, fajny wzmak do rockerki w sumie Wink
Z pewnoscia wróce kiedys jeszcze do jakiegos zestawu trace'a ( ale raczej te stare trace'y) bo to fajne graty za mały hajs Wink

Nie wiem czy sie wbijałem do BH czy nie, jezeli tak to prosze o wypisanie Wink
Odpowiedz
A do mnie dotarła 1048h i po szybkiej próbie to ŁAŁAŁIŁA! Jak ustawiacie horna przy gruzowaniu? ;-)
kresek
Odpowiedz
(12-04-2013, 10:23 PM)_____ napisał(a): A do mnie dotarła 1048h i po szybkiej próbie to ŁAŁAŁIŁA! Jak ustawiacie horna przy gruzowaniu? ;-)

Jak struny już ciut padnięte to na maxa, jak w miarę nowe to tak trochę wyżej niż połowa zakresu. Aczkolwiek co do gruzu to może nie powinienem się wypowiadać Smile
Odpowiedz
które starsze modele TE mają podwójną końcówkę mocy?
Odpowiedz
te oznaczone X
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
dzięki Bur
a jaki był najmocniejszy model?
Odpowiedz
[Obrazek: AH1000-GP12X.jpg]
najwredniejsza hybryda jaka istnieje

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(02-16-2014, 08:49 PM)Burning napisał(a): [Obrazek: AH1000-GP12X.jpg]

dechą w ryj Tongue Emotka_2755
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
oj tak, ale w tym wzmaku można dechę jeszcze owinąć drutem kolczastym mrbeard

Odpowiedz
(02-16-2014, 08:49 PM)Burning napisał(a): [Obrazek: AH1000-GP12X.jpg]

A właśnie. W porównaniu do 3Pro, który wredniejszy ?
Odpowiedz
TE
3pro jest cieplejszy, ten ma typowe "trejsowe" dechą w ryj

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości