Profesjonalny basowy kabel.
(09-09-2010, 11:03 AM)Viking napisał(a): Jakich kabli pomiędzy sprzętem w racku używacie ? co polecacie ? jakiej długości ? itepeitede...

Ja nie mam racka, jeno pętle efektów, w tej chwili uzywam proelów die hardow 3m, połączeniówki niestety na razie słabe, lecz jak uzbieram kilka stówek, to wszystkie kable wymienie. Na razie mam "dający radę" między gitarą a headem - phill jones.

Odpowiedz
Po różnych kombinacjach i przemyśleniach nasuwa mi się taki wniosek: Nie ma dobrych kabli, są tylko dobre ceny. Wink

Dla jednego monster za 200zł to szczyty szczytów jakości, inny powie że to szmelc. Moim zdaniem die hard to dobrze wydane 50-70zł. Na monstera zwyczajnie mnie nie stać.
Odpowiedz
(09-10-2010, 04:50 AM)DEFENCE napisał(a): Po różnych kombinacjach i przemyśleniach nasuwa mi się taki wniosek: Nie ma dobrych kabli, są tylko dobre ceny. Wink

Dla jednego monster za 200zł to szczyty szczytów jakości, inny powie że to szmelc. Moim zdaniem die hard to dobrze wydane 50-70zł. Na monstera zwyczajnie mnie nie stać.

Złote słowa.
-
Odpowiedz
Pany !
Nada się w pętlę efektów albo efekt-wzmak:
http://allegro.pl/klotz-zlaczki-do-efekt...46808.html
miał ktoś z nimi styczność ? (prócz maczosa oczywiście Tongue )

i jeszcze z takimi:
http://allegro.pl/zawodowy-kabel-do-efek...40200.html
Odpowiedz
Oba są ok, nie miałem styczności z tak krótkimi, ale miałem/mam kable obu firm i byłem/jestem zadowolony.
Odpowiedz
Die hardy są pancerne i dają radę jak nic. mam taki 3m - od 3 lat nie widać śladów zużycia, i od roku 15cm złączkę. fakt są trochę sztywne - jednym to przeszkadza innym nie, mi nie i jestem zadowolony.
Odpowiedz
Die Harda sam mam już ze 4 lata i tyle co przeżył to pełen podziw dla niego i firmy mrgreen
zamawiam u maczosa te klotzy bo 60cm mi w racku styknie, a i tak w pętlę idą
Odpowiedz
Jak przetestujesz to napisz jak się sprawują Smile
Odpowiedz
(09-11-2010, 07:59 AM)Viking napisał(a): Pany !
Nada się w pętlę efektów albo efekt-wzmak:
http://allegro.pl/klotz-zlaczki-do-efekt...46808.html
miał ktoś z nimi styczność ? (prócz maczosa oczywiście Tongue )

.......

Miałem, nadal mam, osobiście polecam, sprawują się nienagannie - co do brzmienia -> h g w, nie znam się mrgreen
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Polećcie mi jakiś zawodowy kabel instrumentalny Wink Dużo słyszałem o monsterach i labodze ale moze sa jeszcze jakieś kable lepiej przenoszące sound itp ?
Odpowiedz
jb90 dużo już tu zostało napisane na temat kabli, jakieś 8 stron, warto przejrzeć. Ja, gdybym miał kupować nówkę, to zdecydowany jestem na Labogę. Ale jak będę potrzebował nowego, to sobie sam zrobię (pewnie dwa różne - coby jakieś doświadczenie wnieść do forumowych zbiorów).
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
jb90 z tego co widziałem to masz kabel LEEMa. Też taki posiadam i szczerze mówiąc moim skromnym zdaniem ten wcale nie ustępuje jakąścią Monsterom.
Odpowiedz
Die Hard - ilu moich znajomych miało, tylu narzekało, że się psują. Tam jest jakaś wieczysta gwarancja, czy coś, ale cóż to za pociecha jak w środku gigu musisz kombinować nowy kabel?
Samoróbne nie zawiodły mnie nigdy.
Emotka_2755
Odpowiedz
Mi się Planet Waves albo Die Hard popsuł po roku używania w domu. Nie pamiętam, jaka to była marka, więc unikam obu Wink
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Mnie Die Hardy wytrzymują jakoś wyjątkowo długo Smile są tanie i do mojego grania na próbach i w domu spokojnie wystarcza. Jeden mam już ze 3 lata, a wcześniej jeden miałem rok i go sprzedałem komuś z forum Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości