Ankieta: czy grałeś kiedyś na gitarze elektrycznej ze strunami od basu
tak
63.64%
7 63.64%
nie
36.36%
4 36.36%
Razem 11 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu
Witam, mam taki problem - chwilowo nie mam basa, a mam jutro próbę. Kumpel z kapeli ma jakąś starą gitarę elektryczną i powiedział, że może mi ją przywieść na próbę. Czy jeśli założe do niej struny od basa do sprawdzi się jako bas? Wiem, że strun w gitarze jest 6 a w basie cztery ale i tak nie wykorzustuje tej najcieńszej, więc założyłbym w co drugi rowek, 3 mi wystarczą.

Proszę o pilną odpowiedź, bo muszę do jutrzejszego popołudnia kupić struny.
szybko, głośno i nierówno
Było założyć wątek Hartke vs. Ashdown, miałbyś masę poważnych odpowiedzi, trochę shitstormu, itd. itp. ;P
Post eltehy zgłoszony do administracji.
Moja dupa jest ciasna jak po praniu, rozowa gwardia nie da rady!
outreband.com

I'm closing this temat.
over and out

A tak na serio to znam paszteciarza zakladajacego basowe d i g do elektryka...

(04-01-2014, 07:06 AM)robbas napisał(a): Witam, mam taki problem - chwilowo nie mam basa, a mam jutro próbę. Kumpel z kapeli ma jakąś starą gitarę elektryczną i powiedział, że może mi ją przywieść na próbę. Czy jeśli założe do niej struny od basa do sprawdzi się jako bas? Wiem, że strun w gitarze jest 6 a w basie cztery ale i tak nie wykorzustuje tej najcieńszej, więc założyłbym w co drugi rowek, 3 mi wystarczą.

Proszę o pilną odpowiedź, bo muszę do jutrzejszego popołudnia kupić struny.

Dwie też ci starczą. Załóż w miejsce A i H, będziesz miał lepszy balans w panoramie.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
W tym elektryku nie ma H, jest tylko B.
szybko, głośno i nierówno
(04-01-2014, 07:24 AM)elteha napisał(a): Moja dupa jest ciasna jak po praniu, rozowa gwardia nie da rady!
Twój stary to pedał, twój brat to pedał, twój pies to pedał, twoja siostra to pedał, twój wuj to pedał, twój kwiatek w doniczce to pedał i twoja matka to pedał...

a nie, zapomniałem.
Twoja matka to chuj.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Słyszałem, że do elektryka można założyć struny tak żeby brzmiał jak bas, tylko musisz kupić struny od kontrabasu.
(04-01-2014, 08:31 AM)robbas napisał(a): W tym elektryku nie ma H, jest tylko B.

W takim razie zrób odwrotnie.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Przecież H do góry nogami wygląda tak samo! :<
Frajerzy. Żaden elektryk nie zastąpi rasowego Music Mana:

[Obrazek: toilet_bass.jpg]
bas dla grindowców.. sound to prawdziwy kibel Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości