Ze stajni dr_kciuka
Odpowiedz
Fajnie gada, ale chyba jest pomyłka w opisie pstryczków. Tam jest zdaje się ta sama elektrownia, co w GL L2000 / L2500. Nie ma tylko pstryczka do wyboru pickupów.

Tak więc nad potencjometrem treble cut jest wybór szeregowo (do góry) / równolegle (do dołu). Nad low cut jest pasyw / aktyw / aktyw z podbiciem górki.

Dobrze mówię?
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Dokladnie
Odpowiedz
zajebisty ten Gil!

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
Fantastyczna basetla.
Odpowiedz
(05-14-2014, 05:01 PM)artur napisał(a): zajebisty ten Gil!

Mądrzejesz... mrgreen mrgreen mrgreen

p.s. w sygnaturze masz fender srender... wiesz kto skonstruował i wymyślił tego "gila"?

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
fendęr sręder?

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
(05-14-2014, 03:48 PM)miklo napisał(a): Fajnie gada, ale chyba jest pomyłka w opisie pstryczków. Tam jest zdaje się ta sama elektrownia, co w GL L2000 / L2500. Nie ma tylko pstryczka do wyboru pickupów.

Tak więc nad potencjometrem treble cut jest wybór szeregowo (do góry) / równolegle (do dołu). Nad low cut jest pasyw / aktyw / aktyw z podbiciem górki.

Dobrze mówię?

Wszystko się zgadza. Bas testowałem kręcąc głównie potencjometrem treble cut. Pstrycznik nad nim był skierowany do dołu do dołu (układ cewek równoległy). Ponadto używałem pstrycznika aktive/pasive, który jest nad low cutem. Wydaje mi się - po kilku testach terenowych, - że najafajniej ten instrument brzmi gdy potencjometry są na maxa w prawo, pstryczniki skierowane do dołu, i ewentualnie delikatnie jest podcięta górka terble cutem.
Odpowiedz
Byłem ostatnio na koncercie - basista (bardzo dobry zresztą) miał G&L l2500 wpiętego w mesę 400.

Z przodu był taki fajny rodzaj kompletnej nieselktywności który określiłbym jako "cios sejfem w twarz" - sekcja robiła piękną ścianę zła i wygaru.

Podpytałem potem - pokrętła na maxa, preamp z podbiciem górki i tryb cewek ten 10010238 razy głośniejszy.

Jak gram na swoim to mi zdecydowanie bardziej pasuje ten cichszy, rzecz gustu - wiadomo.

Ten 1505 też fajny - pod kostką mi się kompletnie nie podoba, tak samo jak mój - ale od tego mam inne basySmile
Odpowiedz
kciuku, wpadnij do Piaseczna w weekend!
Odpowiedz
Niestety nie dam rady.Ale Marcin chyba przyjedzie ,pewnie zabierze jakies wioselko,albo dwa.
Odpowiedz
Zauważyłem, że jak w jakimś basie struna H brzmi dobrze, to Marcin nie boi się jej używać mrgreen
Fajny Gil, gdybym miał takiego zamiast SRa to byłby dziś ze mną Smile
Odpowiedz
Spróbuje wpaść w niedzielę.. Przywiozę tego Gila, Modulusa JB, oraz trochę płyt swoich, dla wybranych :-)
Odpowiedz
Weź mi, weź mi! mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
(05-15-2014, 09:34 AM)Pend Of Sky napisał(a): Spróbuje wpaść w niedzielę.. Przywiozę tego Gila, Modulusa JB, oraz trochę płyt swoich, dla wybranych :-)

Nareszczie Smile

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 32 gości