ThermiT
Dex:

Bardzo thrashowe :facepalm:

Swoją drogą - zajebisty numer to jest!

Ale nie offtopujmy.
Odpowiedz
Gdybym napisał mój post przed postem Bjarniego to wszystko by się zgadzało, więc odpuść sobie.
Odpowiedz
(05-25-2014, 09:15 PM)Bjorn napisał(a): Taka konwencja Wink

W naszej kwestii tak nie jest.
Podoba nam sie styl tego artysty, zwyczajnie. Wspolpracujemy z nim od Encephalopathy.

Nie gramy 'czystego' thrashu, malo sluchamy thrashu. Gramy to, co nam wychodzi z glow i z rak. Jesli juz musimy narzucac sobie gatunek (wymogi typu plakat), to wpisujemy heavy/metal. A najlepiej to 'metal'.
Kazdy odbiera to na swoj sposob. Cieszymy sie, ze ludzie po 40/50 czuja w tym np. rocknrolla, czuja, ze mieszamy. To jest fajne.

(05-25-2014, 09:16 PM)herp napisał(a): Dex:

Ale nie offtopujmy.

Swietny numer.
Odpowiedz
(05-25-2014, 09:16 PM)herp napisał(a): Dex:

Ale nie offtopujmy.

Czytanie ze zrozumieniem za trudne? Big Grin Chodzi o okładki kapel pokroju municipal waste itp. ja zrozumiałem.

A okładka fajna i klimatyczna Big Grin
Odpowiedz
Guzik robił okładkę?
Charvel Model 2B
Charvel Eliminator
Aria ZZB Custom
Odpowiedz
Yup.
Odpowiedz
Jest radosc!

'Nasz specjalny korespondent właśnie doniósł - ThermiT znów rozjebał, tym razem eliminacje na LuxFest. Jak tu ich nie kochać?'
Odpowiedz
No chuje zawsze wszystko muszą wygrywać Big Grin Gratulacje Emotka_2755
Odpowiedz
Podstawa to dobrze zmrozona sekcja.

[Obrazek: 1908309_10152512241911412_4102047986442932862_n.jpg]

Wink
Odpowiedz
Nowy singiel, Night Driver.

Opinie mile widziane.

Odpowiedz
Zajebista zajebistość!
Kawałek, aranż, brzmienie zarówno całości jak i poszczególnych elementów.
Mega świeże oldschoolowe granie! Big Grin
Odpowiedz
Git malina!

Jak zwykle wokal mi się bardzo podoba, bas, wokal, w sumie najmniej perkusja.
Bas mi dziwnie brzmi na początku, jakby trochę szczekaczka, ale potem to elegancko siedzi. Smile
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
(06-05-2014, 04:18 PM)Fabian napisał(a): Nowy singiel, Night Driver.

Opinie mile widziane.

Przede wszystkim - fajny numer! Dałbym ciut głośniej bas i nie lubię takiego brzmienia stopy/werbla, ale i tak nie jest źle.

W porównaniu do DIO (z którym mi się ten numer najbardziej kojarzy) największym brakiem jest dosyć kwadratowy puls - zresztą bardzo mi się to rzuciło w uszy jak wrzucałeś jakieś nagranie z próby z balladką. Też był taki ciosany kwadraciak trochę. Na starych płytach metalowych jednak jest więcej, za przeproszeniem, feelingu i jakiś subtelności rytmicznych takich. Ty akurat na basie grasz fajnie z, charakterem - raczej kwestia bębna?

No ale to porównywanie do topowych artystów - nic dziwnego, że nie wszystko się gra równie dobrze jak oni.

Poza tym zajebiście - słychać, że się dobrze dobraliście i miło popatrzeć na informacje o postępach.
Odpowiedz
Jako ciekawostka, wstep na basie zostal nagrany za 1 razem, kiedy nie wiedzialem, ze sie to nagrywa. Postanowilismy zostawic Wink
Mialem mozliwosc byc glosniej w miksie, ale stwierdzilem, ze jest wystarczajaco.
Co do kwadraciakow, doceniam krytke, ale ciezko mi sie z nia zgodzic, kazdy z nas jest milosnikiem 'feelingowych' rzeczy. Nie wzorujemy sie na nikim, gramy co nam w serduchach lezy i wychodzi samo.

Utwor grany na probie, ktory slyszales to, ThermiT - Second.
Odpowiedz
(06-05-2014, 06:03 PM)Fabian napisał(a): Jako ciekawostka, wstep na basie zostal nagrany za 1 razem, kiedy nie wiedzialem, ze sie to nagrywa. Postanowilismy zostawic Wink

To moja ulubiona akcja, znakomicie! Miałem coś takiego w życiu i uważam to za wyznacznik czujnego realizatoraSmile

Ostatnio mnie tak złapał jak ustawiałem brzmienie voiceboxa line6 - zapytałem "taki sound ok, nagramy?" i otrzymałem w odpowiedzi uśmiech pt. "mamy cię" Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości