próbki waszych basów
Jak na razie zmieniłem bas, kiedyś pewnie kupie se precla znów, żeby plumkać na nim np. w domu. Na razie nie słyszę zastosowania tego basu w bandzie. Muszę dorosnąć do tego mrgreen
Odpowiedz
(09-16-2010, 09:03 PM)SeBas napisał(a): Jak na razie zmieniłem bas, kiedyś pewnie kupie se precla znów, żeby plumkać na nim np. w domu. Na razie nie słyszę zastosowania tego basu w bandzie. Muszę dorosnąć do tego mrgreen

a miałeś flaty i grałeś kostką?
Mimo tego, że nie mam klasycznego precla to uważam to za bardzo fajne połączenie.

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Nie nie miałem, ale kostką grałem.mrgreen

Nie poradzę nic, precel mi nie siedzi w całości, strasznie jest rozlazły w mixie... wiem, wiem już idę sobie stąd Shy
Odpowiedz
(09-16-2010, 09:21 PM)SeBas napisał(a): Nie nie miałem, ale kostką grałem.mrgreen

Nie poradzę nic, precel mi nie siedzi w całości, strasznie jest rozlazły w mixie... wiem, wiem już idę sobie stąd Shy

Zajebiście! Takie szukanie to super sprawa!

Ja uważam, że dałem się naciągnąć modzie na precla z flatami Wink
Ale wszyscy oprócz perkusistki stwierdzili w kapeli, że ten sound siedzi. Panowie w studiu też, chociaż bardziej przy nagrywaniu podobał się im mój 'jazz-bass' Wink

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
(09-16-2010, 07:41 PM)SeBas napisał(a): Kutfa, lubie precle słuchać i to bardzo, ale tylko solo, jak na razie nie kleił mi się ten bas... może dlatego, że gram chujowy rockTongue

Tak czy inaczej próbka burna dla mnie lepiej brzmi, bardziej przejrzysta Wink
Focusrite ISA One + ampeg svt3pro -> swr working pro 15" -> ElectroVoice RE20 -> GreatRiver
stack basowy stoi blisko garów i troszkę zebrał
na ampegu włączony tylko bright, tube gain na 1/4, gainu tak, żeby peak sie świecił tylko przy mocnym ieprznięciu, bez korekcji
w DAW żadnej kompresji, ani korekcji
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(09-17-2010, 08:45 AM)Burning napisał(a):
(09-16-2010, 07:41 PM)SeBas napisał(a): Kutfa, lubie precle słuchać i to bardzo, ale tylko solo, jak na razie nie kleił mi się ten bas... może dlatego, że gram chujowy rockTongue

Tak czy inaczej próbka burna dla mnie lepiej brzmi, bardziej przejrzysta Wink
Focusrite ISA One + ampeg svt3pro -> swr working pro 15" -> ElectroVoice RE20 -> GreatRiver
na ampegu włączony tylko bright, tube gain na 1/4, gainu tak, żeby peak sie świecił tylko przy mocnym ieprznięciu, bez korekcji
w DAW żadnej kompresji, ani korekcji

Precel->Komp->Audacity mrgreen
I już wiadomo, dlaczego próbka Burna bardziej się podobała mrgreen
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
no transformatorowy channel strip + ampeg robią swoje
w domu nagram go prosto w linię Emotka_2755

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
No i poza tym Ty masz Fenderka Smile A ja Vin Mod SkwarkaSmile
Ale bardzo jestem zadowolony z tej maszynki, jest piękny, ma pieknę kolorystykę, i bardzo milutko gada mimo wszystko Smile
Muszę tylko jak bede przy kasie jakieś sztywne roundy mu kupić i wtedy będzie caculki na 102 Smile

EDIT:
A faktycznie masz fenderka???
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
Fendah USA 83r.

Odpowiedz
http://w507.wrzuta.pl/audio/62BI8bC1m2Q/bas456
Fender MiM 60' (+ jakieś struny będące na nim od poczęcia, na razie nie stać mnie na flaty) - wpięty w GX (bez żadnego pieca, heada itp.), nagrany przez Ableton

Jak Szanownemu Gronu się to widzi? Wink
Jazz B. czy nie Jazz B.?
starałem się w miarę równo zagrać ten riffik ale chyba nie wyszło mrgreen

ps
najpierw 100% bridge 80-85% neck
później 100% neck 80-85%
a później wszystko 100%
master tone cały czas 100%
Odpowiedz
(09-17-2010, 09:40 PM)miszczus napisał(a): http://w507.wrzuta.pl/audio/62BI8bC1m2Q/bas456
Fender MiM 60' (+ jakieś struny będące na nim od poczęcia, na razie nie stać mnie na flaty) - wpięty w GX (bez żadnego pieca, heada itp.), nagrany przez Ableton

Jak Szanownemu Gronu się to widzi? Wink
Jazz B. czy nie Jazz B.?
starałem się w miarę równo zagrać ten riffik ale chyba nie wyszło mrgreen

ps
najpierw 100% bridge 80-85% neck
później 100% neck 80-85%
a później wszystko 100%
master tone cały czas 100%

brzmi bardzo dobrze

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Dziękuję Emotka_2497

Jeżeli bas brzmi 'jako tako', to muszę się (jeszcze bardziej niż dotychczas) postarać o 'jako takie' brzmienie moich paluchów Wink
Odpowiedz
http://antymoher.info/initium/architekci%20sekcja.mp3

[Obrazek: ginaf_beton.jpg]
Odpowiedz
Ale miazga. Zróbcie instrumentala żeby można się było wsłuchać w ten basior Wink
Odpowiedz
(09-25-2010, 12:23 PM)Viking napisał(a): http://antymoher.info/initium/architekci%20sekcja.mp3

Ja pierdole ! mrgreen
Jesteś jakimś wściekłym dzikusem! Ależ to pięknie ryczy Big Grin

Rispekt Emotka_2497
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości