06-25-2014, 11:14 AM
Basscity.
Wiemy wszystko. O wszystkim.
Wiemy wszystko. O wszystkim.

P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
![[Obrazek: 5oTDjh4.png]](https://i.imgur.com/5oTDjh4.png)
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
![[Obrazek: 5oTDjh4.png]](https://i.imgur.com/5oTDjh4.png)
Zdjęcia Sprzętu!
|
06-25-2014, 11:14 AM
Basscity.
Wiemy wszystko. O wszystkim. ![]() P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A D O M A N A ![]()
A jestem filologiem angielskim i wcale nie uważam że celem nauki jest kopiowanie idealnej wymowy.
edyta. literówka.
06-25-2014, 11:25 AM
06-25-2014, 11:26 AM
Ty się nie liczysz, bo tobie się nic nie podoba na świecie - poza Alembicami.
06-25-2014, 11:37 AM
Wszystkie Michały to fajne chłopaki.
06-25-2014, 11:40 AM
(06-25-2014, 11:21 AM)3cina napisał(a): A jestem filologiem angielskim i wcale nie uważam że celem nauki jest kopiowanie idealnej wymowy. Zależy jak używasz języka. W śpiewaniu IMHO błędy oczywiste takie jak ubezdźwięcznianie brzmią po prostu źle.. Wymowa jest niepotrzebna aż tak np. biznesmenowi, który musi się porozumiec, ALE w przypadku śpiewu nie mozna mieć IMHO litości. Poza wyjątkami, w przypadku których błędy w wymowie stanowią o charakterystycznym brzmieniu [Bjork?] Ale ja się za dużo psycholingwistów i Sobkowiaka naczytałem, więc mogę mieć skrzywiony pogląd na tą kwestię. I jestem perfekcjonistą.
A jak kiedyś się przyczepiłem do dykcji girls-bandu żony Longina (po polsku), to mnie zjechali szyscyyy.
Mnie się bardzo podoba muzykalność i twórczość Matuszewskiej. Mimo, że normalnie nie jaram się taką muzą. Ale mnie to się nawet Coma podoba ![]() A tak w ogóle, to wkleiłem zdjęcie Olgi, bo rozpoznałem na nim sprzęt ALFIKA i to był temat zdjęcia ![]()
06-25-2014, 11:54 AM
(06-25-2014, 11:40 AM)herp napisał(a):Też to chciałem napisać, polski najlepiej brzmi po polsku, a angielski po angielsku w śpiewaniu. Też nie lubię jak ktoś śpiewa z wyraźnym akcentem, dlatego bardzo mi pasuje Margaret, się umiała nauczyć, a Sistars uważane za świetnie śpiewające po angielsku jak na polskie warunki z czasem też mnie męczą, bo trochę im jednak brakuje, a w końcu AEIOU na zagramanice targetowały.(06-25-2014, 11:21 AM)3cina napisał(a): A jestem filologiem angielskim i wcale nie uważam że celem nauki jest kopiowanie idealnej wymowy. Poza tym nasz język ma dość charakterystyczną melodykę, ale według mnie i tak są języki które angielskiemu robią gorzej np. rosyjski,niemiecki, francuski czy czeski. Powinniście usłyszeć jak czech mówi "You're welcome" albo francuz mówi "I have" ![]() All in all dziewczwna świetnie gra na klawiszach, to mi się niesamowicie podoba.
06-25-2014, 12:01 PM
Wiecie co? Tylko my, Polacy spinamy dupy o ten angielski. Wszyscy którzy używają go na codzień wbijają gigantyczną lachę w to, czy ktoś ubezdźwięcznia czy też nie, ważne żeby tekst był zrozumiały. Nie skumam tego dążenia do bycia bardziej hamerykańskim/angielskim niż sami angole i jankesi
![]()
06-25-2014, 12:24 PM
Generalnie to co napisał Maciejeq jest tym co chciałem przekazać we wcześniejszym wpisie :O
06-25-2014, 12:46 PM
(06-25-2014, 12:01 PM)Maciejeq napisał(a): Wiecie co? Tylko my, Polacy spinamy dupy o ten angielski. Wszyscy którzy używają go na codzień wbijają gigantyczną lachę w to, czy ktoś ubezdźwięcznia czy też nie, ważne żeby tekst był zrozumiały. Nie skumam tego dążenia do bycia bardziej hamerykańskim/angielskim niż sami angole i jankesi Bo angol z grzeczności nie powie Ci, że gadasz źle po prostu. Co innego pomyśli. (06-25-2014, 12:46 PM)herp napisał(a):(06-25-2014, 12:01 PM)Maciejeq napisał(a): Wiecie co? Tylko my, Polacy spinamy dupy o ten angielski. Wszyscy którzy używają go na codzień wbijają gigantyczną lachę w to, czy ktoś ubezdźwięcznia czy też nie, ważne żeby tekst był zrozumiały. Nie skumam tego dążenia do bycia bardziej hamerykańskim/angielskim niż sami angole i jankesi Moderator a tak brnie w offtop ![]() IMO w UK mają tyle imigrantów, że to dla nich nic nowego/dziwnego. Są przyzwyczajeni.
fender -> fender -> fender
06-25-2014, 01:00 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-25-2014, 01:01 PM przez Basstard.)
(06-25-2014, 11:26 AM)groza napisał(a): Ty się nie liczysz, bo tobie się nic nie podoba na świecie - poza Alembicami. O, nieprawda. Alembiki - tak, acz nie wszystkie. Do tego Wale (większość). Stary Jazz z klonem. Pedulla Buzz. Bezgłówkowe Statusy. Stare Cytryny, głównie DS. Stare Saaby. I Dekawki, szczególnie Junior i 3=6. I niektóre Jaguary. I kobiety z włosami do pasa (szczególnie jedna). A z kreskówkowych postaci - Wall-E, Shrek i sporo innych. Dużo mi się podoba. Wiesz zatem, gdzie śpisz ![]()
06-25-2014, 01:06 PM
U ciebie na brzuszku?
Tak bardzo kcę. ;( P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A D O M A N A ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|