Treaz sobie tak zdalem sprawe owijke czarna maja Sadowskie a wedlug mnie najlepsza nawijke o ktorej wspominasz Aga maja Rotosoundy I te wlasnie niklowane do czworki beda moimi nastepnymi strunami. Chyba razem z Burnem mozemy robic za ich niepoprawnych endorserow, no moze za duzo powiedziane, stalych fanow .
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
ale ja używam stalowych, a nie nikli
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
(04-13-2010, 01:52 PM)I.Q. napisał(a): wedlug mnie najlepsza nawijke o ktorej wspominasz Aga maja Rotosoundy
Powiadasz? Dobrze gada ta owijka? ;d
Liczba postów: 3843
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
(04-13-2010, 09:54 AM)barabas napisał(a): No to dokładnie tak jak mi przedwczoraj.
A już tak totalnie offtopując, to w sobotę spotkałem Twoją ekipę na Krakowskim Nie wiem czy Ci mówili. Szkoda, że Ciebie nie było
Powiedzieli... w niedzielę
Co do Dunlopów to może i niezłe sznurki, ale przez tą akcję z pęknięciem postanowiłem, że nigdy ich nie kupię. Teraz jak jeszcze napisałeś o swoim przypadku to tym bardziej :/
Mam jeszcze przed sobą jeden komplet Ernie Balli wygranych na jakimś przeglądzie i szykuję się na Elixiry. No ciekawe, ciekawe...
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410
Bur:
Jeszcze pare lat i zaczniesz grac lekko jak Groza na niklowanych tak jak ja
Mazdah:
No! Jakby sie dalo tak ta owijke na cala strune pociagnac to by byla nawijka.
Reputacja:
10
I.Q.:
1) na niklach grałem kiedyś
2) nie gram mocno, ale mam mocny atak (patrz też: groza)
3) gram już ponad 10lat (co nie zmienia faktu, że chuj umiem ;P )
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Z tym atakiem to byl zart, co oczywiste, odnosilem sie do tego ze kiedys Groza gdzies pisal ze nie gra juz tak mocno jak kiedys. Jednak atak to troche inna para kaloszy so no offence mate.
Koniec offtopa z mej strony.
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
(04-13-2010, 01:52 PM)I.Q. napisał(a): Treaz sobie tak zdalem sprawe owijke czarna maja Sadowskie a wedlug mnie najlepsza nawijke o ktorej wspominasz Aga maja Rotosoundy I te wlasnie niklowane do czworki beda moimi nastepnymi strunami. Chyba razem z Burnem mozemy robic za ich niepoprawnych endorserow, no moze za duzo powiedziane, stalych fanow .
Co znaczy dla Ciebie "najlepsza nawijka"?
Pytałam tylko, jakie struny znacie, które ją mają. W ogóle nad roto się zastanawiałam i tak.
Najlepsze nawijka tzn wedlug mnie najlepiej brzmiace struny, o takie:
http://maczosbass.pl/prod,1370,Rotosound...LOWANE.htm
lub takie nie niklowane
http://maczosbass.pl/prod,1365,Rotosound..._.090).htm
Sprawdzone jedne i drugie sa na prawde swietne.
Liczba postów: 539
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Możecie rozwinąć wątek ataku?
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Reputacja:
10
Xoov - raczej nie w temacie o strunach.. polecam założyć temat o artykulacji i zapraszam do przesłuchania mojej wczorajszej próbki JazzBassa
Liczba postów: 1219
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
A ja z całą odpowiedzialnością i świadomością stwierdzam, że w porównaniu do Galli Strings Rotosy są chujowe... Albo inaczej, Rotosy DLA MNIE są chujowe. Jakieś takie pełniejsze brzmienie mają Galli, dłużej trzymają świeżość, duuuużo lepszą B i nieznacznie ale chyba jednak fajniej brzmiącą E. Od razu zaznaczam, że dal mnie fajne brzmienie to bulgoczący dół i dzwoniąca górka ;]
Sprawdzę chyba jeszcze te DRki czarne i zadecyduję na czym zostaję na dłużej ;]
BTW: Palenie tej szmacianej owijki na palniku w kuchence gazowej bardzo źle wpływa na strunę? Wczoraj opaliłem B i E w Galli i nic się w sumie strasznego nie stało, choć boję się o zachochowanie G i D, czy nie będą pękać...
Reputacja:
10
Rumcayz - po twoim opisie wiem, że Galli trzeba omijać szerokim łukiem wolę zwarty dół, masywny dolny środek i zgrzyt w nie za wysokiej górze to dają mi roto.
btw: co wam ta szmatka na końcu przeszkadza?!
Pewnie tak samo zle wplywa na brzmienie jak plytka :/
Przeciez z jakiegos powodu robia ta owijke.
|