Wybór interfejsu audio
W tych okolicach powinno CI się udać kupić Presonusa Audiobox USB, teraz dorzucane jest do niego gratis oprogramowanie Studio One 2. Dodatkowo po jego zakupie masz szansę na wygranie Norda i samochodu Smile
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
[Obrazek: guitar-link2.jpg]

Nie polecam wybierać tej podróbki Behringera za 35zł z Allegro. Instalacja przebiega W MIARĘ bezproblemowo, sterowniki łatwo dostępne w sieci (na stronie Behringera), konfiguracja nieco upierdliwa, ale można sobie dać z nią radę.

Nagrywa, nadaje się do ćwiczeń, obsługuje Guitar Riga, widzi go Reaper. Tyle z zalet Big Grin Teraz wady:

- nie obsługuje usypiania ani hibernacji. Trzeba go odpiąć, bo inaczej będą problemu po wybudzeniu komputera. Co prawda nie wywala bluescreenów jak niedrogie karty M-Audio, ale i tak wariuje.

- BARDZO zafałszowuje odtwarzany dźwięk (nagrywany zapewne też). Nie wszystkie częstotliwości, ale np. powiadomienie o wiadomości z Facebooka czy hehe nasz wokalista brzmią jakby się helu nałykały. Co ciekawe - odpaliłem nagranie gdzie nasz wokal śpiewa w duecie. Jeden wokalista brzmi normalnie, a nasz Franc jak Geddy Lee Big Grin

Do ćwiczeń na słuchawkach się nada, ale próbek na forum na tym nie będę może nagrywał Tongue
Odpowiedz
nie wiem w sumie gdzie zamieścić to pytanie.

mam M-Audio M-Tracka i zauważyłem, że w miarę ściszania dźwięku, panorama nie jest równa, tzn. lewy monitor gra głośniej. przy podgłaszaniu różnica się wyrównuje. co to może być?
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Normalnie, potencjometr za siedem groszy, to jak ma być? Sciszyłbym w monitorach i wtedy zasadniczo pokrętło w interfejsie będzie miało użyteczny zakres "wyżej" i będzie równiej.
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Jakiś godny polecenia interfejs z firewire do 800zł?
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3

Odpowiedz
Firebox?
A czego potrzebujesz? Ile kanałów?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(01-22-2015, 03:24 PM)Burning napisał(a): Firebox?
A czego potrzebujesz? Ile kanałów?

Liczba kanałów nie ma znaczenia, może być i jeden. Do domu, chcę sobie nagrać kilka numerów - elektroniczne bębny, gitara i bas.
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3

Odpowiedz
Do domu to może i coś taniej znajdziesz. Szukaj raczej renomowanych rozwiązań.
Od siebie mogę polecić Firebox.

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(01-22-2015, 03:55 PM)Burning napisał(a): Do domu to może i coś taniej znajdziesz. Szukaj raczej renomowanych rozwiązań.
Od siebie mogę polecić Firebox.

OK, dzięki Emotka_2755

Odpowiedz
Testuje właśnie małego Stainberga UR22, zbudowane solidnie, bebechy Yamahy, złącza Neutrik, metalowa obudowa, sprzętowy monitoring, niezależna regulacja głośności słuchawek i wyjścia głównego, zasilanie phantom.. zobaczymy jak na dłuższą metę się spisze Wink no i cena - poniżej 5 stówek Wink
Ibanez Roadstar II --> Ampeg SVT-III / SVT-200T --> Ampeg SVT-410HE
/pozostało nauczyć się na tym grać/
Odpowiedz
Co byście polecili możliwie budżetowego wielościeżkowego? POD UX2 już niezmiernie... denerwuje swoim ograniczeniem, tj. możliwością nagrywania tylko dwóch ścieżek jednocześnie (przy 6 wejściach - skandal, widać że ktoś go wykastrował z premedytacją). Chciałbym coś, co nagrywa min. 6-8 ścieżek jednocześnie i będzie kosztowało jak najmniej, tzn. szykuję się na kwoty do 1000zł. Mam upatrzonego Tascama US-1800, ale nowy przekracza mój budżet o ponad dwie stówki, a używek po prostu nie ma. Może ktoś podpowie jakąś alternatywę? A może chce sprzedać? Smile
Odpowiedz
USB, dwa kanały, direct monitoring, ubuntufriendly.
Focusrite 2i2 się nada?
Miał ktoś?
Odpowiedz
Jakiś interfejs na USB, wystarczą dwa wejścia, byleby by był dołączony nawet jakiś okrojony Pro Tools. Ktoś coś kojarzy?
Odpowiedz
http://www.djshop.pl/i9329,avid,avid-mbo...-ptex.html

Odpowiedz
Dzięki Emotka_2755
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości