Liczba postów: 360
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
12-02-2014, 03:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2014, 03:26 PM przez dudi999.)
W tych okolicach powinno CI się udać kupić Presonusa Audiobox USB, teraz dorzucane jest do niego gratis oprogramowanie Studio One 2. Dodatkowo po jego zakupie masz szansę na wygranie Norda i samochodu
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele
Liczba postów: 3015
Liczba wątków: 21
Reputacja:
10
01-17-2015, 10:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-17-2015, 10:11 PM przez mazdah.)
Nie polecam wybierać tej podróbki Behringera za 35zł z Allegro. Instalacja przebiega W MIARĘ bezproblemowo, sterowniki łatwo dostępne w sieci (na stronie Behringera), konfiguracja nieco upierdliwa, ale można sobie dać z nią radę.
Nagrywa, nadaje się do ćwiczeń, obsługuje Guitar Riga, widzi go Reaper. Tyle z zalet Teraz wady:
- nie obsługuje usypiania ani hibernacji. Trzeba go odpiąć, bo inaczej będą problemu po wybudzeniu komputera. Co prawda nie wywala bluescreenów jak niedrogie karty M-Audio, ale i tak wariuje.
- BARDZO zafałszowuje odtwarzany dźwięk (nagrywany zapewne też). Nie wszystkie częstotliwości, ale np. powiadomienie o wiadomości z Facebooka czy hehe nasz wokalista brzmią jakby się helu nałykały. Co ciekawe - odpaliłem nagranie gdzie nasz wokal śpiewa w duecie. Jeden wokalista brzmi normalnie, a nasz Franc jak Geddy Lee
Do ćwiczeń na słuchawkach się nada, ale próbek na forum na tym nie będę może nagrywał
Liczba postów: 8284
Liczba wątków: 21
Reputacja:
2
nie wiem w sumie gdzie zamieścić to pytanie.
mam M-Audio M-Tracka i zauważyłem, że w miarę ściszania dźwięku, panorama nie jest równa, tzn. lewy monitor gra głośniej. przy podgłaszaniu różnica się wyrównuje. co to może być?
obrazki się zesrały.
Liczba postów: 883
Liczba wątków: 13
Reputacja:
22
Normalnie, potencjometr za siedem groszy, to jak ma być? Sciszyłbym w monitorach i wtedy zasadniczo pokrętło w interfejsie będzie miało użyteczny zakres "wyżej" i będzie równiej.
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Jakiś godny polecenia interfejs z firewire do 800zł?
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Firebox?
A czego potrzebujesz? Ile kanałów?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Reputacja:
0
(01-22-2015, 03:24 PM)Burning napisał(a): Firebox?
A czego potrzebujesz? Ile kanałów?
Liczba kanałów nie ma znaczenia, może być i jeden. Do domu, chcę sobie nagrać kilka numerów - elektroniczne bębny, gitara i bas.
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3
Reputacja:
10
Do domu to może i coś taniej znajdziesz. Szukaj raczej renomowanych rozwiązań.
Od siebie mogę polecić Firebox.
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Reputacja:
0
(01-22-2015, 03:55 PM)Burning napisał(a): Do domu to może i coś taniej znajdziesz. Szukaj raczej renomowanych rozwiązań.
Od siebie mogę polecić Firebox.
OK, dzięki
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
01-22-2015, 06:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-22-2015, 06:39 PM przez szulek.)
Testuje właśnie małego Stainberga UR22, zbudowane solidnie, bebechy Yamahy, złącza Neutrik, metalowa obudowa, sprzętowy monitoring, niezależna regulacja głośności słuchawek i wyjścia głównego, zasilanie phantom.. zobaczymy jak na dłuższą metę się spisze no i cena - poniżej 5 stówek
Ibanez Roadstar II --> Ampeg SVT-III / SVT-200T --> Ampeg SVT-410HE
/pozostało nauczyć się na tym grać/
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
02-11-2015, 10:49 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2015, 10:50 AM przez RPA.)
Co byście polecili możliwie budżetowego wielościeżkowego? POD UX2 już niezmiernie... denerwuje swoim ograniczeniem, tj. możliwością nagrywania tylko dwóch ścieżek jednocześnie (przy 6 wejściach - skandal, widać że ktoś go wykastrował z premedytacją). Chciałbym coś, co nagrywa min. 6-8 ścieżek jednocześnie i będzie kosztowało jak najmniej, tzn. szykuję się na kwoty do 1000zł. Mam upatrzonego Tascama US-1800, ale nowy przekracza mój budżet o ponad dwie stówki, a używek po prostu nie ma. Może ktoś podpowie jakąś alternatywę? A może chce sprzedać?
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
USB, dwa kanały, direct monitoring, ubuntufriendly.
Focusrite 2i2 się nada?
Miał ktoś?
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
Jakiś interfejs na USB, wystarczą dwa wejścia, byleby by był dołączony nawet jakiś okrojony Pro Tools. Ktoś coś kojarzy?
Reputacja:
10
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
Dzięki
|