Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
(02-23-2015, 12:45 PM)mazdah napisał(a):
(02-23-2015, 12:28 PM)Dex napisał(a): Eden jak to Eden ale bardziej mi chodziło o jego wartość, bo z Żaq planujemy się jakoś tak wymienić za mojego ibaneza. Jak nie będę musiał dopłacać to go raczej wezmę.

Sam preamp wypada liczyć na jakieś 2000zł. Koło 3000 bym liczył heada.

Wracając do Xotica:
https://www.youtube.com/watch?v=at_kXzb0uY4

Na ebayu 699 dolarów z footswitchem i jakimiś pierdołami. Ibanez pomiędzy 700 a 1000 dolarów się pojawia raz na rok Wink Ktoś z forum za sam preamp dał 1500zł. Najwyżej jazz do mnie wróci, cholernie za nim tęsknię Smile
Odpowiedz
To jak uda mi się wyrwać ten preamp za 1500 to chyba wystawie SVP-PRO, bo akurat używany Navigator stoi w lokalnym sklepie Smile
Odpowiedz
(02-23-2015, 12:01 PM)citizenkane napisał(a):
(02-23-2015, 11:46 AM)Marcin S napisał(a): rozmawiajcie publicznie, to jest forum internetowe o takiej właśnie tematyce. Ostatnio też chyba Dex pytał kto ma head Eden czy coś. Ktoś się zgłosił, też padło, "ok, masz priv". Niby po to tępione są nowe wątki na temat konkretnych sprzętów i wszystko jest przenoszone do tych 3 czy 4 tasiemców żeby łatwo było wyszukać, a jak już ktoś wyszuka to się tylko dowie że użytkownicy wymieniają ze sobą opinie i doświadczenia w prywatnych wiadomościach.

+1
Tym bardziej że jestem zaciekawiony opcją "wariacji na temat tube screemera" Bo imo gitarowy ts i jego klony pod basem chodzą genialnie, jedyna bolączka to delikatny brak dupy. Podoba mi się ten łobuzerski żywy środek i górka bez siary.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M3vRlTBOKs8 [/video]

To jak jest z tym Xoticem podobny czy nie?
Chciałem tylko zapytać, czy jest możliwość udostępnienia schematu BB Wink
Co do JHS myślałem o nim jako alternatywie, jakbym nie wyrwał BB cena podobna,ale JHS trzeba ściągać z zachodu.Jeszcze ktoś pisał ostatno o nagonce na tę firmę i podawał przykładowe kostki i na czym się wzorowali,ale nie było tam Moonshine Overdrive, może ktoś wie na czym się wzorowali ???
Odpowiedz
(02-24-2015, 08:25 AM)hiniobr-d napisał(a): Chciałem tylko zapytać, czy jest możliwość udostępnienia schematu BB Wink

http://madbeanpedals.com/projects/Glitte...rattii.pdf

Grzej żelazko Wink
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
(02-24-2015, 08:31 AM)bartoshek napisał(a):
(02-24-2015, 08:25 AM)hiniobr-d napisał(a): Chciałem tylko zapytać, czy jest możliwość udostępnienia schematu BB Wink

http://madbeanpedals.com/projects/Glitte...rattii.pdf

Grzej żelazko Wink
A to je gitarowy czy basowy? Bo się różnią.
Odpowiedz
Dobre pytanie, raczej gitarowy.

Madbean proponują pod bas moda:
Cytat:To make the Glitterratti more bass­friendly, try the following: increase C1 
to 220n, C10 and C11 to 68n and C7, C12 to 10n.
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Dzięki.Podesłałem tego linka, może coś się z tego uda zrobić. Pojawił się jeszcze jeden, który mógłby zasilić moją podłogę Smile
https://www.youtube.com/watch?v=g2jGE5eRm3c
Odpowiedz
Potrzebuję "rozszyć" sygnał na dwa wzmaki.Macie jakiś sprawdzony spliter,A+B box (nie musi być przełączalny) który nie degraduje sygnału przy okazji?
Odpowiedz
(02-28-2015, 06:13 PM)wahrocker napisał(a): Potrzebuję "rozszyć" syganła na dwa wzmaki.Macie jakieiś sprawdzone A+B boxy które nie degradują sygnału przy okazji?

http://www.radialeng.com/bigshotaby.php
Odpowiedz
(02-02-2015, 08:16 PM)mariotd napisał(a):
(02-02-2015, 08:05 PM)tapchan napisał(a):
(02-02-2015, 04:30 PM)mariotd napisał(a): Będzie się działo.... tzn będzie, jakieś 3 tyś zł później.... Wink

[Obrazek: 282lsav.jpg]

Da się je jakoś spiąć tak by potrafiły sobą nawzajem sterować czy planujesz zostać przy dwóch niezależnych looperach?

Właśnie męczyłem się z książeczką Glaba, aby połączyć to w taki sposób, jak ja to widzę... a mianowicie w obecnym połączeniu ("obok siebie") mam 8 pętli (mogę wpiąć 8 efektów) i 10 ustawień, gdzie możemy ze WSZYSTKICH 8 pętli kożystać (po 5 na każdym GSC). W drugim ustawieniu ("zdalne") po uruchomieniu programu na jednym GSC automatycznie załączał się ten sam w drugim.. co oczywiście mi kompletnie nie pasuje Smile

Co ciekawe, w obecnym ustawieniu sterowników ("obok siebie") nadal po załączeniu pętli na pierwszym GSC włącza się lampka nad tym samym kanałem w drugim GSC, ALE na drugim miga na zielono lampka "bank"... jak gdyby sygnalizowało, że to nie na tym GSC jest aktywny program.. Cóż, w planach było dokupienie samego M4L, ale jak widać trafiła się okazja na GSC... i nawet efekt jest przyjemny Smile Jedynym minusem jest brak możliwości używania wahpada w przyszłości, gdyż w obu sterownikach są wykorzystane wejścia "link".

Co do miejsca w tym casie... uwierzcie mi, naprawdę tak tylko się wydaje, że jest w nim wiele miejsca... Wink

No i się dzieje - kilka PLN-ów później wygląda to tak...

[Obrazek: 4vst2o.jpg]

Obecnie czekam na zasilacz od Tomanka, aby wywalić zasilacze od Glaba oraz pozbyć się listwy... będzie ciekawie Smile Pozostają jeszcze wolne 4 pętle... więc prawdopodobnie to jeszcze nie koniec.
Odpowiedz
(03-07-2015, 04:17 PM)mariotd napisał(a):
(02-02-2015, 08:16 PM)mariotd napisał(a):
(02-02-2015, 08:05 PM)tapchan napisał(a):
(02-02-2015, 04:30 PM)mariotd napisał(a): Będzie się działo.... tzn będzie, jakieś 3 tyś zł później.... Wink

[Obrazek: 282lsav.jpg]

Da się je jakoś spiąć tak by potrafiły sobą nawzajem sterować czy planujesz zostać przy dwóch niezależnych looperach?

Właśnie męczyłem się z książeczką Glaba, aby połączyć to w taki sposób, jak ja to widzę... a mianowicie w obecnym połączeniu ("obok siebie") mam 8 pętli (mogę wpiąć 8 efektów) i 10 ustawień, gdzie możemy ze WSZYSTKICH 8 pętli kożystać (po 5 na każdym GSC). W drugim ustawieniu ("zdalne") po uruchomieniu programu na jednym GSC automatycznie załączał się ten sam w drugim.. co oczywiście mi kompletnie nie pasuje Smile

Co ciekawe, w obecnym ustawieniu sterowników ("obok siebie") nadal po załączeniu pętli na pierwszym GSC włącza się lampka nad tym samym kanałem w drugim GSC, ALE na drugim miga na zielono lampka "bank"... jak gdyby sygnalizowało, że to nie na tym GSC jest aktywny program.. Cóż, w planach było dokupienie samego M4L, ale jak widać trafiła się okazja na GSC... i nawet efekt jest przyjemny Smile Jedynym minusem jest brak możliwości używania wahpada w przyszłości, gdyż w obu sterownikach są wykorzystane wejścia "link".

Co do miejsca w tym casie... uwierzcie mi, naprawdę tak tylko się wydaje, że jest w nim wiele miejsca... Wink

No i się dzieje - kilka PLN-ów później wygląda to tak...

[Obrazek: 4vst2o.jpg]

Obecnie czekam na zasilacz od Tomanka, aby wywalić zasilacze od Glaba oraz pozbyć się listwy... będzie ciekawie Smile Pozostają jeszcze wolne 4 pętle... więc prawdopodobnie to jeszcze nie koniec.

Fajny pedalboard zawiera dokładnie te efekty (no może z wyjątkiem Flashbacka), sterowniki i rozwiązania, których zdecydowanie nie polecam i nie zastosował bym w swoim Smile

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Alfik: Przywieść Ci ten Envelope filter od Source Audio czy już macałeś? Big Grin
Odpowiedz
(03-07-2015, 04:29 PM)Alfik napisał(a): Fajny pedalboard zawiera dokładnie te efekty (no może z wyjątkiem Flashbacka), sterowniki i rozwiązania, których zdecydowanie nie polecam i nie zastosował bym w swoim Smile

Widzę że Alfik z grubej rury. mrgreen
Z jednej strony też bym to inaczej rozegrał, z drugiej poeksperymentowałbym trochę z tym setupem, wydaje mi się że wiem o co Ci może chodzić z doborem sterowników i zabawek (w szególności potencjał wykorzystania midi) i szczerze mówiąc ciekawi mnie co będzie dalej. Wyjebałbym Punch Factory bo to zaiste chujowy kompresor. Wiem że Timmy C. etc. ale naprawdę...
Odpowiedz
(03-07-2015, 04:57 PM)citizenkane napisał(a): Timmy C.
Tim Com wielokrotnie powtarzał, że na efekty u niego nie ma co patrzeć, bo większość przerabia własnoręcznie, a część wraz ze swoim technicznym Big Grin
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(03-07-2015, 06:24 PM)Burning napisał(a):
(03-07-2015, 04:57 PM)citizenkane napisał(a): Timmy C.
Tim Com wielokrotnie powtarzał, że na efekty u niego nie ma co patrzeć, bo większość przerabia własnoręcznie, a część wraz ze swoim technicznym Big Grin

No i wyjaśniła się kolejna zagadka mrgreen Pewnie zaszła tam ostra modyfikacja i została głównie puszka.
Lubiłem ją, w szczególności namalowanego na niej Duszka Wink

[Obrazek: 292bdxt.jpg]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 33 gości