Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Odwiedź stronę Boss, MXR, Taurus.... tam są próbki możliwości różnych efektów. Na YouTube jest wiele prezentacji.
Chcąc bardziej na własnej skórze poczuć efekty polecam jakiś sprytny Multiefekt (na przykład Zoom B1, DigiTech czy Korg).
Odpowiedz
(09-27-2010, 01:10 PM)Emte19 napisał(a): Jaki polecacie efekt w deseń DOD FX 25?

DOD FX25B Wink
Odpowiedz

Yo! zapraszam do degustacji mojej recenzji preampu Aguilar Tone Hammer Smile w alei testerów Emotka_2497
Odpowiedz
podoba mi się : ) w ogóle zajebisty pomysł z tą aleją testerów, powinno być jeszcze coś w stylu requestów Smile
Odpowiedz
(09-27-2010, 10:02 PM)citizenkane napisał(a): Yo! zapraszam do degustacji mojej recenzji preampu Aguilar Tone Hammer Smile w alei testerów Emotka_2497

To powiedz przy okazji znajomym z God’s Gotta Boyfriend, że "Horror Show" ma niezłego kopa (z czego zapewne zdają sobie sprawę Tongue) i fajnie było ich poznać dzięki tej recenzji. Wokal mi miejscami Puciato przypomina Big Grin
Odpowiedz
pewnie że przekaże! Smile Emotka_2755
Odpowiedz
[Obrazek: tracecomp.jpg]
zielony vintagemrgreen najnowszy nabytek w kolekcji

a tu zdjęcie zbiorowe pedałów:
[Obrazek: peday.jpg]

Trzeba będzie im jakiś pedalboard sprawić... Gdyby ktoś chciał się tanio pozbyć swojego to chętnie przygarnę.

Odpowiedz
(10-02-2010, 09:17 PM)rufus napisał(a): [Obrazek: tracecomp.jpg]
zielony vintagemrgreen najnowszy nabytek w kolekcji

a tu zdjęcie zbiorowe pedałów:
[Obrazek: peday.jpg]

Trzeba będzie im jakiś pedalboard sprawić... Gdyby ktoś chciał się tanio pozbyć swojego to chętnie przygarnę.

a zdjęcia basów i gratów nie wstawiłeś żeby się pochwalić Wink
Odpowiedz
w moim tempie pisania postów pochwalę się pewnie w okolicach wiosny Wink
Odpowiedz
to chociaż napisz jakie marki i modele Smile
Odpowiedz
przemawia do mnie ten kompresor, grałem kiedyś gig na combie z nim na pokladzie i wrarzenia byly nad wyraz dobre.
Odpowiedz
citizenkane: Tak, ten kompresor jest baaardzo przyjemny, tylko cholernie ciężko go dostać. Kupiłem bo znajomy wychwalał i naczytałem się opinii na harmony central, talkbass itd. Panowie z Ashdown'a próbowali go wskrzesić: [Obrazek: ashpn.jpg]
ale podobno (sam nie ogrywałem) kompletnie nie wyszło.
Trzeba będzie kiedys porównać...

BigKahunaBurger: Gibson Ripper, Fender Precision, Ampeg SVT 400, Ashdown Abm 410
kilka fotek tutaj:
http://www.myspace.com/rufusbas

Odpowiedz
używa ktoś z Was takiego konmpresora?
[Obrazek: 1241108323]
Odpowiedz
(10-04-2010, 10:38 AM)wahrocker napisał(a): używa ktoś z Was takiego konmpresora?
[Obrazek: 1241108323]

Miałem, sprzedałem bo potrzebowałem kasy... mam zmiar znowu kupić Wink

http://www.ovnilab.com/reviews/optostomp.shtml

Zgadzam się z tym opisem, wrażenia identyczne, coś tam skrobał że niektóre nie są true bypass - ja tego nie zauważyłem.
Jak działa? bardzo subtelnie ale zauważalnie, swoje zadanie spełniał w 100% Smile

...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
no właśnie kupiłem do "podręcznego zestawu"
mam nadzieję że jest tak dobry jak Aphex którego używam od paru lat
pytanie SUVV
faktycznie trzeba mu mocno odkręcać volume?
coś tam kolo pisze w trzech ostatnich zdaniach recki
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości