Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :)
O. Fajne granie bardzo! Tylko (kurna znów) gość, który rusza ręką i nie wibruje. To jakaś plaga u basistów - wibrato.

A sam Ibek brzmi bardzo fajnie w górnych rejestrach. W dolnych (w nagraniu) jest przewalony bas jak dla mnie.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(03-16-2015, 03:43 PM)yarzenioova napisał(a): Fuuu ,o nie ,BTB ,fuu..:oburzony:*mrputin*

Kosma zawsze na propsie! A to czy BTB czy nie, to nie ma znaczenia - na moim pierwszym basie (Hohner B bass) z dwuletnimi strunami ( mrgreen ) jak zagrał to doszedłem do wniosku, że nigdy nie dojdę do tego poziomu, żebym potrzebował coś więcej niż mój obecny, nawet nie kolekcjonerski (poziom niżej Tongue ), bas. Smile
Ma to coś w palcach - na wszystkim na czym go do tej pory słyszałem robiło robotę.
Odpowiedz
Kosma ma w palcach sporą dozę ćwiczeń.Gość miał zawsze słabość do BTB,pamiętam jak mi sprzedawał 555 i pytał czy nie chcę jego prestige.Zbierał na Sada,który moim zdaniem najlepiej brzmi w jego rękach.Teraz ma jakiś endorsing z Meinl i dostaje trochę Ibanezów.Do grooveline może niejednego przekonać,ale ten BTB z video wygląda cudnie.
W ogóle przefajny gość i kawał basisty,zawsze się wstydziłem grać przy nim,najbardziej jak mi dał najlepszy bas w sklepie jego zdaniem-Sadowskiego przypiętego do Mesy.Trochę z tego zdrowiałem potem.
Odpowiedz
Fajne. Czy tylko ja zauwazyłem, że grają temat z Jamesa Bonda? Smile
Odpowiedz
Mnie to przypominało jakąś klasykę.
Odpowiedz
Najpierw mu daddario nie brzmi, potem sugeruje, że Bond to nie klasyka....

Igor, weź ty się wódki napij.
Odpowiedz
Jak mówiłem wolę Kosmę z Groovelinem:

Warto doczekać do 4:28 Wink
Odpowiedz
Grajom panowie.
Odpowiedz
Fajnie fajnie. Lubię takie brzmienie basu Big Grin A slap był znacznie fajniejszy przed 4:28.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Nic podobnego, po. Ale rozumiem, masz prawo się nie znać.
Odpowiedz
No nie znam się. Taki jestem. Taki już jestem. Co robić?

Takie młynki gra się banalnie. Gorzej z kopem w slapie - to jest właśnie przed 4:28.

Gram na nerwach.
Odpowiedz
Nie no to był żart oczywiście. Ja takich młynkow nie umiem niestety i dla mnie to banał nie jest, jak również granie równo slapem tworząc groove ,także tak czy inaczej respect dla Kosmy, a największe wrażenie na mnie robi właśnie ten akordowy młynek.
Odpowiedz
(03-18-2015, 01:20 PM)miklo napisał(a): No nie znam się. Taki jestem. Taki już jestem. Co robić?

Takie młynki gra się banalnie. Gorzej z kopem w slapie - to jest właśnie przed 4:28.

Huh

Ja bym takiego w życiu nie zagrał, a kciukiem umiem operować na w miarę akceptowalnym poziomie, dziękuję. Tu potrzeba niesamowitej precyzji. Acz na mnie też największe wrażenie zrobiło to, co zagrał przed młynkiem.
Odpowiedz
Chuj z basem - klawisz! :o
Odpowiedz
Dawno nie byłem na żadnym koncercie Kosmy, ani na lekcji/warsztatach. Trzeba się wybrać, nic mi nigdy nie dawało takiego kopa motywacyjnego do grania. Smile

No i zgadzam się z Basstardem - slap przed 4:28 mnie niszczy - jest w nim wszystko to, czego nie ma w moim slapie... Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości