03-29-2015, 12:20 PM
Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
|
03-29-2015, 01:15 PM
Pierwsza przymiarka, czy wszystko się pomieści - kolejność oczywiście wyjdzie po eksperymentach. Aktóweczkę tylko muszę lekko przerobić.
Czekam w dalszym ciągu na zasilacz i zastanawiam się nad Synthem ![]() ![]()
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet
03-29-2015, 06:49 PM
Ukasz - mam podobną "aktówkę" jako case, od zestawu śtuczców
![]()
szybko, głośno i nierówno
03-29-2015, 07:25 PM
Też o tyn myślałem, bo ścianka górna troszkę przeszkadza
![]() ![]()
03-29-2015, 08:34 PM
Joł! To se wstaw do środka: https://www.youtube.com/watch?v=FF0xJyS6eSc
W Polsze ta półka to HEJNE (zrobiłem sobie też taki i przezadowolon jestem). Docinasz pod rozmiar, sklejasz rzepami i jest. Tak mi wyszło: ![]()
Miałem dokładnie to w planach, zamówiłem nawet u znajomego deseczki na wymiar, ale wiadomo, jak to ze znajomymi bywa.. Do dziś nie zrobione, ale co poradzić.. Prędzej, czy później zrobię sobie takie cudo, ale zasilacz pod spód i dziurki na zasilanie - lubię takie majstrowanie
![]()
03-30-2015, 09:06 AM
Dobrze pamietam że ktoś tu miał niebieską kaczkę Morleya do basu? Jakieś wrażenia?
03-30-2015, 09:27 AM
W sensie taką:
http://medias.audiofanzine.com/images/no...941698.jpg Bo jak tak, to ja mam. Bardzo ją lubię, fajna, tłusta - jak się kliknie switch a bez klikniętego do paluchów mi lepiej siedzi. Minus, choć pewnie nie dla wszystkich to rozmiar. Kiedyś będę chciał popróbować z dunlopem żeby zwolnić trochę miejsca w zatłoczonym pedalboardzie.
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Nie taką, starszy model:
![]() Taką jak Twoja znam, nie chciała współpracować, może wymagała paru korekt czujnika ale w trybie zwykłym nie działo się nic a w trybie funk było może ze 20% zakresu Dunlopa 105q - niezależnie od basu… trochę mnie odstraszyła od kaczek Morleya szczerze mówiąc ![]()
03-30-2015, 11:15 AM
Wracając do tematu desek pedalboardowych - rzepy do deski najlepiej przyczepić takim przyrządem (zszywacz?) służącym do przyczepiania tapicerki meblowej. Taki jakby pistolet na zszywki mocniejsze od tych biurowych, do dostania w każdym składzie budowlanym. Zszywki ładnie giną we włosiu rzepów, szczególnie czarnych. Mój pedalboard obecnie składa się z walizki po widelcach i deski odzyskanej z jakiejś szuflady. Do deski przyczepiłem kawałek uszka blaszanego (chyba miało służyć za uszko do jakiejś kłódki), żeby dało się ją jakoś z tej walichy dechę wyciągnąć. Nie jest tak estetycznie jak na zdjęciu u bratekr, bo decha płaska, ale działa
![]() Ponieważ ostatnio zredukowałem ilość efektów, to w walizce mieści mi się jeszcze mała flaszka, albo dwa browary.
Ja to chyba musialbym kawałek wykładziny nakleić albo lepszy rzep dostać, bo te pod efektami słabo integrują się z innym rzepem
![]() robbas pokaż swój dorobek ![]()
03-30-2015, 12:24 PM
cyknę fotę na próbie to pokaże to arcydzieło prymitywizmu technicznego
![]()
03-30-2015, 08:11 PM
Jak jak tylko nastrugam, to też się pochwalę
![]()
04-01-2015, 02:01 PM
Ja przez długi czas używałem jako case walizki po wiertarce