Nagłośnienie do reggae / ska - co kupić? :)
Jak grałem kiedys coś podobnego to moim wymarzonym zestawem byla CLka, pozniej aguilar albo eden.
Forumiś ALIBABAS gral w podobamisie na EA i jak na mój gust fajnie to siedziało.
Odpowiedz
(03-29-2015, 03:10 PM)zakwas napisał(a):
(03-29-2015, 03:02 PM)mazdah napisał(a): Na plenerze mu to brzmiało tragicznie, basy supportom gadały lepiej...

Też mam podobne wrażenia.

Ja słyszałem w klubie Studio w Krakowie i mi się podobało.
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
Jeszcze szukałem Aguilarów i natrafiłem na TecAmpa. EA podobamisię najbardziej Smile

Obecnie mam pożyczonego Trace Elliota AH 500 7 i po rozkręceniu do oporu nie zabijało głośnością. Nie wiem do końca czy ilość watt przekłada się na głośność. SVT6-Pro był naprawdę głośny ale okropnie zamulony i nieczytelny, tyle że tam było ponad 2x więcej mocy.
Odpowiedz
(03-29-2015, 05:59 PM)Kowal napisał(a): Trace Elliota AH 500 7 i po rozkręceniu do oporu nie zabijało głośnością.
(...)
SVT6-Pro był okropnie zamulony i nieczytelny

Szokłem Huh
Ampeg od biedy ok, kwestia gustu, ale jeśli 500W TE nie zabija głośnością to może coś jest nie tak z resztą zestawu.

SWR SM próbowałeś?
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
(03-29-2015, 05:59 PM)Kowal napisał(a): Nie wiem do końca czy ilość watt przekłada się na głośność.
Średnio przekłada się, liczy się skuteczność paczki.
Odpowiedz
To chyba chodzi o nowe TE.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(03-29-2015, 05:59 PM)Kowal napisał(a): EA podobamisię najbardziej Smile

Rozmawiałem z Albertem : D
Jeżeli EA podoba Ci się najbardziej to go kup.

Odpowiedz
(03-29-2015, 09:38 PM)bratekr napisał(a): To chyba chodzi o nowe TE.

Racja, nie skojarzyłem.
Niemniej podtrzymuję. Ogrywałem ich combo 210 oparte o ten wzmacniacz. Już samo combo było głośne a po podłączeniu dodatkowo starej TE 1048 był to jeden z głośniejszych zestawów jakie w życiu słyszałem.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
Będę dzisiaj dzwonił w sprawie EA iAMP 600. Konsultowałem sprawę z kolegami po fachu grającymi dużo dużych koncertów, będę zadowolony jeśli wszystko sprawne Wink.

Kombo 2x10 to nie ta liga. Szykują mi się koncerty na bardzo dużych scenach, kilka festiwali za granicą, potrzebuję naprawdę głośnego zestawu. Lodówa jest skuteczna, po kompletnym remoncie u naszego Mańka a napracował się facet żeby doprowadzić ją do takiego stanu. Dopiero po latach doszło do mnie że najsłabszym ogniwem powodującym niezadowolenie z brzmienia jest head który miałem. Wymieniłem kilka instrumentów, w tym kilka naprawdę dobrych których żałuję a dopiero pożyczając tego nowego TE usłyszałem dowód popierający tezę że SVT6-Pro nie siedzi. chytry
Odpowiedz
Którego instrumentu najbardziej żałujesz??
Odpowiedz
1998 Fender Jazz Bass American Series Deluxe 5 strun.
A w temacie - właśnie kupiłem Euphonic Audio iAmp 800.

Zdam relację jak podłączę i ukręcę Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości