Gromu Sound Strun Flatwound B-HOOD
Są sztywniejsze od Labelli, Fenderów i dAddario. Ja pisałem że są sztywne, dla mnie za sztywne.
Odpowiedz
Nie są sztywniejsze od LaBelli wg mnie, choć mam rozmiar róźnicy aktualnie, to nie wydaje mi się że cieńsze LaBelle, które też miałem, były luźniejsze.

Anyway, bardzo fajne flaty póki co, zobaczymy jak się starzeją. Smile
Odpowiedz
(05-08-2015, 07:57 AM)jakubek13 napisał(a): Czy do Ibanez BTB675 wystarczą Chromesy w "zwykłej" Long Scale?

Tak.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
To LajcikTongue
Odpowiedz
Ma ktoś na zbyciu jakieś flaty do recyklingu po taniości? Albo samą E?
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(02-01-2016, 12:43 PM)sledz napisał(a): Ma ktoś na zbyciu jakieś flaty do recyklingu po taniości? Albo samą E?

A do jakiego układu główki?
Mam gdzieś w domu stare flaty Fendera, jeszcze od Brylanta, z jego Epi El Casidi czy jakoś tak. 105-45 chyba.
Odpowiedz
Brykantowe? Bedo pasować! 2+2, pisz, daj znać. Smile
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
a jaki set polecicie pod drop D i jazz bassa ?
mialem thomsy i były bardzo przyjemne, luźne, fakt, ale wtedy to mi odpowiadało, teraz chyba spróbowałbym nieco sztywniej, ale bez przesady.
hm.. La bella ? jak z rozmiarówką do dropa?
Odpowiedz
(02-01-2016, 01:22 PM)sledz napisał(a): Brykantowe? Bedo pasować! 2+2, pisz, daj znać. Smile

I po jaką cholerę Ci oddawałem, teraz bym sobie do Jolany wrzucił :oburzony:

Przemieliłem aktualnie:
Chromesy (95-40), zdecydowanie nie moja bajka w kwestii brzmienia "kapeć" do precla; EB (chyba stare, z niebieską owijką), 115-50 bardzo mi się podobały, chociaż sztywne wpytę (no trudno żeby w E nie były sztywne z taką rozmiarówką mrgreen ) i trochę mało mają "thumpnięcia"; stanęło na Labellach 105-45 - póki co nie są jeszcze styrane, ale mają już thumpnięcie (i są w sumie niewiele luźniejsze od EB), czuję że z każdym dniem będzie coraz lepiej Smile
Odpowiedz
Hej odswieze sam siebie bo dylemat wciąż aktualny, moze ktoś pomoże ? Smile

(09-07-2016, 06:29 AM)Swits napisał(a): a jaki set polecicie pod drop D i jazz bassa ?
mialem thomsy i były bardzo przyjemne, luźne, fakt, ale wtedy to mi odpowiadało, teraz chyba spróbowałbym nieco sztywniej, ale bez przesady.
F
Odpowiedz
Labella 760FL, Fendery 40-100, Chromesy 40-95...

Zależy czy chcesz mieć E (D) tak samo sztywną jak reszta, dla mnie esencją brzmienia dropa i obniżonych strojów jest to, że struna jest luźniej a nie tylko to, że są niższe dźwięki.
Odpowiedz
(05-12-2017, 09:33 PM)Swits napisał(a): Hej odswieze sam siebie bo dylemat wciąż aktualny, moze ktoś pomoże ? Smile

(09-07-2016, 06:29 AM)Swits napisał(a): a jaki set polecicie pod drop D i jazz bassa ?
http://allegro.pl/struny-50-105-d-addari...73046.html
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Mały odkop, kilka zdjęć, chętnie dołączę  Wink

[Obrazek: tOp9sqo.jpg]
Hofner 500/1 CT, flaty Fendera. Raz tylko grałem na Hofnerze bez flatów - absolutnie nie mrgreen

[Obrazek: PAq0lFM.jpg]
Squier Bass VI, flaty La Bella. Wczoraj przyjechał do mnie po wymianie strun, szlifie progów i generalnym setupie. Te sznurki pchnęły w niego drugie życie. Nic nie traci na blasku i ostrości brzmienia a o niebo lepiej siedzi w dole.

[Obrazek: AGhPqM7.jpg]
Epiphone EB0, struny no-name do krótkiej skali od Maciejka. Generator mułu z atakiem, genialna maszyna do fuzzowania pieca dołem. Pickup prosto do gniazda.

[Obrazek: U8oUl40.jpg]
Kasuga 4001, Rotosound. Rick bardzo polubił się z tymi sznurkami, po małym kręceniu gałkami pieca kłania się czyściutki McCarneyowy sound a'la Hey Bulldog Smile

[Obrazek: RhZYeBr.jpg]
Harley Benton PB-50, struny no-name od Otliego. Bardzo jasny, nie brakuje też dołu, przytłumiony zmywaczkiem. Wesoły precelek Wink
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
https://guitarcenter.pl/catalog/basy/str...806-45-100

Polecacie? Przechodzę z Chromesów.. te struny nie miały owijki ?
F
Odpowiedz
Ja mam z niebieską. Moje drugie ulubione flaty po labellach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 36 gości