Debiutancka płyta 'Choice'
Odnośnie bardzo ciekawej dyskusji nt. crowdfundingu: moim zdaniem w samej idei nie ma nic złego. Inna sprawa to sposób realizacji- debiutujące zespoły które sprzedają płyty z autografami za stówę, czy za 3000 zagrają "koncert w twoim mieście, jeżeli zwrócisz koszty dojazdu i nocleg" są śmieszne.

Mam coś, za co ktoś chce zapłacić- jak chce niech płaci. To nie jest tak, że artysta nie ponosi odpowiedzialności za swoją twórczość. To odbiorca ryzykuje ufając artyście.

(09-19-2014, 11:24 AM)elteha napisał(a): W zyciu nie wyciąnałbym ręki do innych za prace, ktorej jeszcze nie wykonałem i nie mogę jej efektów nikomu zaprezentować

Chyba nie do końca, grasz koncerty za które ludzie płacą zanim je zobaczą Wink
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
W dniach 20-21 Grudnia 2014 weszliśmy do Presiner Studio w Niepołomicach i nagraliśmy cały materiał Smile

Zdjęcia można obejrzeć tutaj:
ZDJĘCIA

Nagrania zrealizował Błażej Domański wraz z asystentem Maciejem Pietranikiem. Już nie długo premiera jednego z utworów Smile

Emotka_3032Emotka_1864
Odpowiedz
Graty!
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Gratulacje!
Odpowiedz
Super sprawa!
Odpowiedz
no to cóż, udało nam się dopiąć materiał do końca.
Trzeba było sporo poczekać, aby mieć normalnie nagrane utwory.

Posłuchajcie, udostępniajcie, komentujcie:

Emotka_2755

Wielkie dzięki dla Błażeja Domańskiego za ogrom pracy jaki włożył w każdy najmniejszy szczegół brzmieniowy tej płyty.
I też nie można pominąć cichej, ale znaczącej pracy Maćka Pietranika.

Dzięki chłopaki!
Odpowiedz
Paweł, bardzo ładnie. Gratulacje. Brzmienie mię się podoba, super klimacik wychodzi z tej muzyki.
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości! Smile 
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl 
Odpowiedz
Paweł to, że macie niesamowity feeling, gracie z groove i ma wasze granie duszę to wiesz, ale realizacja klasy wielkiej.
Świetnie to brzmi, a tak dobrze brzmiącego kontrabasu dawno nie słyszałem. Bardzo mi się podoba. Gdzie można płytę zanabyć? Jest już gdzieś osiągalna?
Odpowiedz
Bardzo ładnie! Słuchałem rano dzisiaj Smile
Odpowiedz
(01-25-2015, 09:16 PM)Paweł Wszołek napisał(a): no to cóż, udało nam się dopiąć materiał do końca.

Emotka_2755

Wielkie dzięki dla Błażeja Domańskiego za ogrom pracy jaki włożył w każdy najmniejszy szczegół brzmieniowy tej płyty.

Dzięki chłopaki!

I wzajemnie Paweł, to był świetnie spędzony czas. O tym jak się z chłopakami dogadujecie podczas grania możnaby napisać niezłą książkę Emotka_2755 Big Grin
Odpowiedz
(01-25-2015, 09:23 PM)maRcin napisał(a): Paweł, bardzo ładnie. Gratulacje. Brzmienie mię się podoba, super klimacik wychodzi z tej muzyki.

(01-26-2015, 08:10 AM)yarzenioova napisał(a): Paweł to, że macie niesamowity feeling, gracie z groove i ma wasze granie duszę to wiesz, ale realizacja klasy wielkiej.
Świetnie to brzmi, a tak dobrze brzmiącego kontrabasu dawno nie słyszałem. Bardzo mi się podoba. Gdzie można płytę zanabyć? Jest już gdzieś osiągalna?

(01-26-2015, 08:21 AM)Login napisał(a): Bardzo ładnie! Słuchałem rano dzisiaj Smile

(01-26-2015, 08:28 AM)Maciejeq napisał(a):
(01-25-2015, 09:16 PM)Paweł Wszołek napisał(a): no to cóż, udało nam się dopiąć materiał do końca.

Emotka_2755

Dzięki chłopaki!

I wzajemnie Paweł, to był świetnie spędzony czas. O tym jak się z chłopakami dogadujecie podczas grania możnaby napisać niezłą książkę Emotka_2755 Big Grin

Bardzo wam dziękuję za dobre słowo!
Płyta jak na razie szuka wydawcy. Jak tylko coś będę wiedział to dam znać tutaj.

Niestety nie jest to łatwy temat Smile
Odpowiedz
Słuchajcie.. mam dobre wieści Smile

Płyta zostanie wydana we Fresh Sound Records z Barcelony.
Okładeczka:

[Obrazek: Pawe%C5%82_Wszo%C5%82ek_Choice.jpg]

Płyta będzie w okolicach 20 Lipca.. planujemy kilka koncertów:

[Obrazek: choicetrasa.jpg]

Nie odbędzie się tylko koncert w Warszawie..
Odpowiedz
Barca nie może robić transferów to sobie tak radzi.Szkoda,że nie wydawca z Madrytu.

A tak serio gratulacje,jedziecie podpisać umowę do Hiszpanii? Wink
Odpowiedz
chciałbym.. Big Grin
Odpowiedz
Spróbuje nie zapomnieć i we Wrocku w jeden termin się wstrzelić Smile
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości