[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
http://www.thomann.de/pl/ampeg_svt210av.htm grał ktoś z Was na tym? Internety piszo, że typowo ampegowy sound, dołu nie brak. Dwie takie drogo nie wyjdą Wink
Odpowiedz
Kup moją lepiej Wink
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Nie wiem czego się spodziewać po 12", nie maiłem okazji grać. Coraz bardziej za to podoba mi się punch dziesiątek. Z przezentacji na YT ta 210AV całkiem fajnie się zachowuje.
Odpowiedz
Czyli Eden Ci nie podszedł?
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(09-05-2015, 09:57 PM)bartoshek napisał(a): Jak dorwaliście go za cenę którą wspomniałeś to ja wypoczywam mą walizkę Wink

Autentycznie. Wszedłem na allegro, żeby zobaczyć, czy u nas się dorwie to "cudo". Pierwsza oferta z jakiegoś sklepu - 238zł taniej niż w Niemcowni Big Grin
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
Ashdown abm 300.
Różnice między seriami itp?
Czy Lampka daje radę?
Czy generalnie można mu zaufać?
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
(09-06-2015, 06:34 PM)questionmaker napisał(a): Ashdown abm 300.
Czy Lampka daje radę?

Różnice między Evo I, II i III są znikome, przy czym 300 tylko była w wersji I.
Trójka ma dodany kompresor, dwójka miała chyba coś upraszczającego podpinanie footswitch zmienione. Grałem na ABM- Neo 400, czyli trójka z końcówką w klasie D.

Lampka i oktawer BARDZO dają radę, brzmienie raczej z tych tłustych.
Lampka wysyca i "natłuszcza", ale da się wykręcić też fajny overdrive.
Oktawer działa super jako "dopalacz mięcha".

Pancerne, solidne woły robocze.
Odpowiedz
(09-06-2015, 07:28 AM)pinio napisał(a): http://www.thomann.de/pl/ampeg_svt210av.htm grał ktoś z Was na tym? Internety piszo, że typowo ampegowy sound, dołu nie brak. Dwie takie drogo nie wyjdą Wink

nie gralem, ale bardzo chcialbym
Odpowiedz
(09-06-2015, 07:28 AM)pinio napisał(a): http://www.thomann.de/pl/ampeg_svt210av.htm grał ktoś z Was na tym? Internety piszo, że typowo ampegowy sound, dołu nie brak. Dwie takie drogo nie wyjdą Wink

Ktoś z forum nie sprzedawał czegoś takiego kiedyś?
Odpowiedz
(09-06-2015, 07:34 PM)abc123 napisał(a): [quote='pinio' pid='503756' dateline='1441524516']
http://www.thomann.de/pl/ampeg_svt210av.htm grał ktoś z Was na tym? Internety piszo, że typowo ampegowy sound, dołu nie brak. Dwie takie drogo nie wyjdą Wink

Z próbek brzmi fajnie nawet. Miałem kiedyś takiego malucha ampega z serii portabass z headem 250. Paczka 2x10 z gwizdałką. Brzmiało też ampegowo, dołu nie brakowało, pod piątką się wyrabiał ale w bandzie znikał, za cholerę się to nie przebijało (400W paczka, head 250W) - czasem zastanawiam się czemu taki sprzęt ma służyć... do domu za mocne a za słabe nawet na małe joby. Chociaż całkiem możliwe, że z kolegami z racji wieku mamy już przytępione uszyska i musimy nieco przyłożyć.

Odpowiedz
(09-06-2015, 06:50 PM)mazdah napisał(a):
(09-06-2015, 06:34 PM)questionmaker napisał(a): Ashdown abm 300.
Czy Lampka daje radę?

Różnice między Evo I, II i III są znikome, przy czym 300 tylko była w wersji I.
Trójka ma dodany kompresor, dwójka miała chyba coś upraszczającego podpinanie footswitch zmienione. Grałem na ABM- Neo 400, czyli trójka z końcówką w klasie D.

Lampka i oktawer BARDZO dają radę, brzmienie raczej z tych tłustych.
Lampka wysyca i "natłuszcza", ale da się wykręcić też fajny overdrive.
Oktawer działa super jako "dopalacz mięcha".

Pancerne, solidne woły robocze.

Miałem i sprzedałem. Na valve drive EHX w ogóle drive nie dawał. Sub-octave to jakieś nieporozumienie. Trzeba przyznać jednak, że to bardzo solidny sprzęt i można mu bardzo zaufać.
Odpowiedz
Grałem sporo na ABM 300 z octaverem i drivem, ale bez kompresora. Bardzo, bardzo fajna główka. Do rockerki jak znalazł, ale jeśli nie lubisz wyłącznie tłuściocha, to musisz mieć jasno brzmiący instrument. Z moim jazzem gra jak bajka, nawet właściciel się zdziwił, że nie muli, jak na innych basach. Intuicyjny i dobrze zestrojony eq, octaver daje radę, ale to już bardziej zabawy subowe. Wzmacniacz z tych głośnych i sporo głośności ma w ustawieniach eq. Nie włączaj "deep" jeśli nie chcesz ściany dołu (zaskakująco - zwartego). Woły robocze, jak to kol. Mazdah napisał.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(09-06-2015, 07:41 PM)paluch1986 napisał(a):

Ktoś z forum nie sprzedawał czegoś takiego kiedyś?

Czuje się wywołany do odpowiedzi. Miałem tę paczkę z dedykowanym headem. Ten wzmacniacz nie lubił się z gitarami z wysokim sygnałem wyjściowym - słabo radził sobie z preclem na DiMarzio dp122 zestrojonym do C. A to wg. mnie ten head nadawał "ampegowe" brzmienie tej paczce.
Na Edenie WT330 ta paczka brzmiała o wiele lepiej. Nie było to jednak imo "ampegowe" brzmienie. Swoje "ampegowe" brzmienie opieram na porównaniu do SVT410HE.
Czy ktoś z forumisiów miał Kala U-bass?
Odpowiedz
Dzięki 3cina. Ostatecznie odpuściłem te paczki, w Guitarcenter "wysrali się" z ceną, po czym stwierdzili, że produkt nie jest dostępny, co nie jest prawdą. Celowałem właśnie w HE, ale 8Ohm niestety dyskwalifikuje ją, a nie można przepiąć na niższą impedancję. Dwie z kolei to spory gabaryt i cena. 2x 210AV wydawały mi się optymalne konfiguracyjnie. Z opisów i nagrań można było wnioskować, że t całkiem ok produkt. Head mam więc nawet nie brałem go pod uwagę.
Odpowiedz
(09-10-2015, 10:25 PM)pinio napisał(a): Dzięki 3cina. Ostatecznie odpuściłem te paczki, w Guitarcenter "wysrali się" z ceną, po czym stwierdzili, że produkt nie jest dostępny, co nie jest prawdą.

Klasyka. Kupisz gdzie indziej, a za jakiś czas przy próbie sprzedaży potencjalny kupiec powie "paaaanie, w gitarcenter nówki były taniej" Tongue Tak zrobili z efektami EBSa: nówki po bodajże 399zł, oczywiście nic dostępnego, ale weź spróbuj sprzedać później swoją używkę..... Multidrive, Octabasy czy Multicompy, za 250zł można było wyrwać Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 56 gości