Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :)
(09-23-2015, 10:40 AM)Basstard napisał(a): Jak to dobrze, że nie ma ustawy nakazującej grania na poszczególnych instrumentów "wedle wytycznych" i każdy ma prawo grać po swojemu.

Tutaj na forum ustawa obowiązuje - jak widać wszyscy są rozliczani ze....hm, wszystkiego Wink
Odpowiedz
Zaczynam się zastanawiać, jak powinienem grać, by wkurwić jak najwięcej purystów. Tylko nie piszcie, że na Warwicku, gdyż najzwyczajniej w świecie nie znoszę ich soundu, a granie ma sprawiać mi przyjemność Tongue
Odpowiedz
Okiem
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Kakaowym? mrbrylant
Odpowiedz
(09-22-2015, 07:05 PM)przemak napisał(a): E tam, mi po obejrzeniu takich filmików żal tych facetów, że ich nie chcą w żadnym zespole Wink

Daję repa!
Odpowiedz
Może by tak wziąć się za nagranie czegoś, nawet takich filmików "basowych" czy coverów jak się nie ma kapeli, żeby mieć jakieś niby "CV" w poszukiwaniu grania? Za marudzenie w internecie kapel nie rozdają Wink
Odpowiedz
Daj se spokój, później ktoś to wrzuci i się ludzie przez Ciebie kłócić będą.

Po co?

Wink
Warwick->Warwick->Warwick.

[Obrazek: sFxH1j7l.png]
Odpowiedz
Ja zarzuciłem z dwóch powodów: 1. jestem za kiepski, 2. zaiks może się przyjebać.
Odpowiedz
Dla czci i chwały nacji youtuberów.
Odpowiedz
Jeżeli grasz cover z oryginałem w tle, to youtube na ogół rozpoznaje że "został użyty utwór taki i taki", po potwierdzeniu po pojawia się link do kupienia oryginału w ajtunes czy gugylplel. Na ich konto leci ew. kasa za odtworzenia filmiku, nie możesz sam na nim zarobić nic i tyle. Co ma do tego Zaiks?
Odpowiedz
Ostatnie interpretacje naszej wspaniałej ustawy o prawie autorskim mówią, że można być ściganym za filmik na YT. Była o tym tutaj mowa pewien czas temu.
Odpowiedz
(09-23-2015, 12:38 PM)paluch1986 napisał(a): Co ma do tego Zaiks?

dokładnie nic, chyba, że chcieliby złotą płytę przyznać Wink
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(09-23-2015, 12:40 PM)Basstard napisał(a): Ostatnie interpretacje naszej wspaniałej ustawy o prawie autorskim mówią, że można być ściganym za filmik na YT. Była o tym tutaj mowa pewien czas temu.

Że niby jakie przy uznaniu autorstwa?

Mnie wkurwia fakt, że YT nie ma umowy z takim Stoartem, bo za prawa do wykonania to już mógłby być wtedy jakiś pieniądz... neutral2
Odpowiedz
http://wyborcza.pl/1,75478,17426823,Wazn...zyscy.html

Odpowiedz
(09-23-2015, 12:40 PM)Basstard napisał(a): Ostatnie interpretacje naszej wspaniałej ustawy o prawie autorskim mówią, że można być ściganym za filmik na YT. Była o tym tutaj mowa pewien czas temu.

I to od wielu lat. Mialem, potwierdzam Wink
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości