4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
Wytłumienie zwiększa pozorną objętość. Jak wywalisz wytłumienie z paczki zamkniętej (zwłaszcza, jak jest go dużo), to będzie mniejsza objętość, a więc mniejszy dół.
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
(12-29-2015, 08:14 PM)przemak napisał(a): Wytłumienie zwiększa pozorną objętość. Jak wywalisz wytłumienie z paczki zamkniętej (zwłaszcza, jak jest go dużo), to będzie mniejsza objętość, a więc mniejszy dół.

O to, to. Ja w swojej 2x15" miałem problem z za małą ilością góry, myślałem nawet o zamontowaniu w niej gwizdka, ale przy wymianie kółek wyjebałem przy okazji watolinę i problem się rozwiązał. Dołu dalej opór a góry teraz w sam raz.
Odpowiedz
No... na górę to wpływu raczej nie ma Wink
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Fizycznie nie bardzo, ale w odczuciu subiektywnym i owszem.

Ed. w sensie wcześniej był muł a po usunięciu wytłumienia zyskała jakby więcej strzała w górnym środku/górze.
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedzi.

Kolejna sprawa dotyczy wewnętrznego okablowania głośników. Po wymianie starych kabelków o jednolitym przewodzie (cienki drut) na nowe (Sommer Cable NYFAZ 2 x 1,5mm) wystąpił dziwny problem - potencjometr głośności we wzmacniaczu (lampa jeśli to ważne) przestał reagować poprawnie - działa skokowo od 25%.
Może komuś coś to mówi? Wolę zapytać zanim zacznę grzebać dalej albo oddam do magika.
Odpowiedz
Planuje sprawić sobie zestaw koktajlowy z dwóch paczek 112. Skłaniam sie najbardziej w stronę aguilara bo mam db410 i jestem z niej zadowolony.
Którą serię aguilara 112 byście polecili do rockerki? DB, GS czy SL? A może jakieś inne 112 są równie godne a np. nie rozszarpią mi kieszeni bo jednak aguilar do tanich nie należy.
Odpowiedz
Wiem, że wyjdę na lobbystę, ale czy NB na Fatialach Pro nie jest też opcją do rozważenia? Chajs się będzie zgadzać, a paki, jak na moje, grają zawodowo.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Ja bym wziął GSy, ale pewnie zaraz mnie ktoś opieprzy Tongue
[Obrazek: XUKeGm.gif]
Odpowiedz
(01-06-2016, 12:10 AM)bratekr napisał(a): Wiem, że wyjdę na lobbystę, ale czy NB na Fatialach Pro nie jest też opcją do rozważenia? Chajs się będzie zgadzać, a paki, jak na moje, grają zawodowo.

NB na faitalach super Emotka_2755
Odpowiedz
Są fajne Smile Jakby ktoś chciał na testy mam na tą chwilę jedną nówke 1x12 w 8ohm na 12PR300 w cenie 1300zł gdyby podeszła. Po wekendzie moge wysłać.
Odpowiedz
ja bardzo polecam te 1x12 od NB Smile
w niedziele rano będą testy w Krakowie, także też zapraszam na priv jakby ktoś chciał z czymś dołączyć.

Będzie Maruszczyk Barabass, NB 1x12, Eden vt40, Eden Wt 550, Euphonic Audio micro, może coś jeszcze Wink

Odpowiedz
będzie jeszcze hand box redfighter i Eden d410xlt a z basow Stingray5 piezo i jazzbass reggie hamilton

Odpowiedz
Ja jestem jednym z tych, których bratekr przekonał do tej paczki NB. I nie żałuję ani grosza. Smile
Odpowiedz
W sumie w miejsce dwóch aguilarów mógłbym mieć 4 NB Wink Myślibórz.
Najpierw ogram GSy i jak mi coś w nich nie podejdzie to będę kombinował dalej. Thx
Odpowiedz
Jak to Myślibórz? :o
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 107 gości