ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
(03-03-2016, 09:13 AM)Ukasz napisał(a):
(03-03-2016, 07:48 AM)paluch1986 napisał(a):
(03-03-2016, 07:38 AM)Radolinho napisał(a):
(03-02-2016, 04:08 PM)Ukasz napisał(a): Kurwa jego mać! ...

http://sklep.pianola.com.pl/daddario-exl-220-5.html

Emotka_1941 Emotka_2497

Bierz póki są, w Rdm są 3 sklepy muzyczne i struny do piątki są w mniejszości Wink
Dzięki! Powinienem częściej badać więcej wyników w Google Wink Mogłem od razu 2 sety wziąć, ale kto by pomyślał.

Hohoho! Napisałem do GC, że cena jest z kosmosu. Odpisali... Specjalna oferta dla mnie za 89,99! Wink
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
(03-04-2016, 11:57 AM)rob napisał(a): grał ktoś na tym ;-)
http://allegro.pl/show_item.php?item=6030319458

Nie grał, ale jest coś w Dużej Ilości Głośników "10 co zdecydowanie przyciąga i magnetyzuje. Chyba każdego, bo nawet ja - od zawsze wielki fan 15 cali, w końcu dał się przyciągnąć i ... nie mam już żadnej paczki z głośnikiem "15. Mam za to 6x10 Big Grin

(03-04-2016, 12:02 PM)quniq napisał(a): Kółka do takiej kolumny... Gąsienice powinni dawać przy takiej masie O.o

E tam, wbrew wszelakim pozorom SAMODZIELNY załadunek tego na busa czy transport po płaskim jest o niebo wygodniejszy niż walka z 30-35kg paczką 4x10...

Na schodach jest gorzej Wink
Odpowiedz
(03-04-2016, 06:08 PM)mazdah napisał(a):

Nie grał, ale jest coś w Dużej Ilości Głośników "10 co zdecydowanie przyciąga i magnetyzuje. Chyba każdego, bo nawet ja - od zawsze wielki fan 15 cali, w końcu dał się przyciągnąć i ... nie mam już żadnej paczki z głośnikiem "15. Mam za to 6x10 Big Grin

(03-04-2016, 12:02 PM)quniq napisał(a): Kółka do takiej kolumny... Gąsienice powinni dawać przy takiej masie O.o

E tam, wbrew wszelakim pozorom SAMODZIELNY załadunek tego na busa czy transport po płaskim jest o niebo wygodniejszy niż walka z 30-35kg paczką 4x10...

Na schodach jest gorzej Wink

Na schodach gorzej chyba, że masz duże kółka na dole i pałąk na górze jak ja w warwicku. Faktem jest, że 8x10 robi robotę ale mimo wszystko jakość głośników robi gigantyczną różnicę. Lodówki bardzo często zwyczajnie dudnią. Najlepsze na jakich grałem to techamp, mesa i warwick 811 ND NEO Pro. Żałuję, że nie maiłem okazji popróbować aguilara bo mam db410 i czuję, że 810 by zamiotło tym wszystkim Smile
Odpowiedz
(03-05-2016, 10:15 AM)langusta napisał(a): Na schodach gorzej chyba, że masz duże kółka na dole i pałąk na górze jak ja w warwicku. Faktem jest, że 8x10 robi robotę ale mimo wszystko jakość głośników robi gigantyczną różnicę. Lodówki bardzo często zwyczajnie dudnią. Najlepsze na jakich grałem to techamp, mesa i warwick 811 ND NEO Pro. Żałuję, że nie maiłem okazji popróbować aguilara bo mam db410 i czuję, że 810 by zamiotło tym wszystkim Smile

Nie wyobrażam sobie nie mieć dużych kół i pałąka, tak czy inaczej solo na schodach jest masakra bo i tak trzeba wciągać koło za kołem. Ideałem byłoby gdyby koła nie wystawały poza "szyny" na tylnej ścianie paczki - tak żeby można było ją położyć na plecach i wciągnąć.

W kwestii lodówek niestety jestem twardogłowy - Ampeg robił i robi najlepsze i nic, absolutnie nic, się do tego brzmienia do tej pory nie zbliżyło. Nie mówiąc o przebiciu Tongue Chociaż sam gram teraz na Ashdownie ABM i jak na razie planów na zmiany dalsze zmiany nie przewiduję Wink
Odpowiedz
(03-05-2016, 11:01 AM)mazdah napisał(a):
(03-05-2016, 10:15 AM)langusta napisał(a): Na schodach gorzej chyba, że masz duże kółka na dole i pałąk na górze jak ja w warwicku. Faktem jest, że 8x10 robi robotę ale mimo wszystko jakość głośników robi gigantyczną różnicę. Lodówki bardzo często zwyczajnie dudnią. Najlepsze na jakich grałem to techamp, mesa i warwick 811 ND NEO Pro. Żałuję, że nie maiłem okazji popróbować aguilara bo mam db410 i czuję, że 810 by zamiotło tym wszystkim Smile

Nie wyobrażam sobie nie mieć dużych kół i pałąka, tak czy inaczej solo na schodach jest masakra bo i tak trzeba wciągać koło za kołem. Ideałem byłoby gdyby koła nie wystawały poza "szyny" na tylnej ścianie paczki - tak żeby można było ją położyć na plecach i wciągnąć.

W kwestii lodówek niestety jestem twardogłowy - Ampeg robił i robi najlepsze i nic, absolutnie nic, się do tego brzmienia do tej pory nie zbliżyło. Nie mówiąc o przebiciu Tongue Chociaż sam gram teraz na Ashdownie ABM i jak na razie planów na zmiany dalsze zmiany nie przewiduję Wink

W kwestii brzmienia mamy w takim razie ciut odmienne poglądy. W ubiegłym roku jak graliśmy w Londynie dostałem SVT II i lodzię ampega i ... no grało, było głośno, z ampegowych rzeczy zdecydowanie najlepsze połączenie ale ciągle miałem jakiś taki niedosyt. Kompletnie nie jestem ampegowy, miałem i miewałem różniaste paczki i wzmaki i zawsze jak trafiało na rodzinę ampega albo coś co go udawało np. Landmark, to pojawiał mi się ciągle ten niedosyt. Coś co robi mi naprawdę robotę z MM to head mesy i paki aguilara (i GS i DB). Czasem zabieram 412 mesy lub Warwicka 811 ale jego to głównie dla przewietrzenia bo choć to bardzo dobra paka to jednak mam lepsze.
Słyszałem natomiast kilkukrotnie w akcji cytowaną lodówkę marshalla... no doopy nie urywa Smile
Odpowiedz
(03-05-2016, 11:29 AM)langusta napisał(a):
(03-05-2016, 11:01 AM)mazdah napisał(a):

W kwestii brzmienia mamy w takim razie ciut odmienne poglądy. W ubiegłym roku jak graliśmy w Londynie dostałem SVT II i lodzię ampega i ... no grało, było głośno, z ampegowych rzeczy zdecydowanie najlepsze połączenie ale ciągle miałem jakiś taki niedosyt. Kompletnie nie jestem ampegowy, miałem i miewałem różniaste paczki i wzmaki i zawsze jak trafiało na rodzinę ampega albo coś co go udawało np. Landmark, to pojawiał mi się ciągle ten niedosyt. Coś co robi mi naprawdę robotę z MM to head mesy i paki aguilara (i GS i DB). Czasem zabieram 412 mesy lub Warwicka 811 ale jego to głównie dla przewietrzenia bo choć to bardzo dobra paka to jednak mam lepsze.
Słyszałem natomiast kilkukrotnie w akcji cytowaną lodówkę marshalla... no doopy nie urywa Smile
Czyli sobie dupy nie zawracać marshallem tylko dokupić drugiego Goliatha III wrzucić do salki prób i w razie potrzeby wyciągam go z próbowni i mam 8x10 ;-)
mayo Patriot+(laboga,korg dtr-2000,dbx 160A)+SWR Mo'BASS+GOLIATH III
Odpowiedz

Tak. Za te pieniądze może być. Koniec transmisji mrgreen
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
(03-05-2016, 11:29 AM)langusta napisał(a): W kwestii brzmienia mamy w takim razie ciut odmienne poglądy. W ubiegłym roku jak graliśmy w Londynie dostałem SVT II i lodzię ampega i ... no grało, było głośno, z ampegowych rzeczy zdecydowanie najlepsze połączenie ale ciągle miałem jakiś taki niedosyt. Kompletnie nie jestem ampegowy, miałem i miewałem różniaste paczki i wzmaki i zawsze jak trafiało na rodzinę ampega albo coś co go udawało np. Landmark, to pojawiał mi się ciągle ten niedosyt. Coś co robi mi naprawdę robotę z MM to head mesy i paki aguilara (i GS i DB). Czasem zabieram 412 mesy lub Warwicka 811 ale jego to głównie dla przewietrzenia bo choć to bardzo dobra paka to jednak mam lepsze.

Po 8 latach grania wyłącznie na Ampegach mam podobnie Wink Stąd przesiadka na Ashdowna. Mimo wszytko sądzę, że magia 8 lub 6 głośników robi swoje, o ile 4x10 Marshalla zdecydowanie dupy urywać nie musi (zwłaszcza, że mi tylko jedna paczka 4x10 się podobaWink tak 8x10 zdecydowanie powinna robić wrażenie. No i kurde ta cena...

Chociaż jest też wzięcia ABM 810 używany za 1200 bodajże, był na pewno wczoraj. Ja bym się nie zastanawiał i brał ABMa - zamknięta, bez gwizdka. Powinna miażdżyć, nie tylko kiedy spadnie na niosącego na schodach Wink

Odpowiedz
W ładnym stanie i cena całkiem przyjemna

http://allegro.pl/wzmacniacz-basowy-trac...49466.html
Odpowiedz
http://www.ebay.com/itm/original-1967-Gi...Swv-NWXjQS

Uuuuach, wygląda cudnie Big Grin
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
Mam nadzieje, ze Mateusz go kupi Smile
Odpowiedz
Ahój,
przeglądając alledrogo wpadł mi w oko taki precelek:
http://allegro.pl/gitara-basowa-kopia-fe...89489.html
I tu pytanie - miał ktoś kiedykolwiek styczność z firmą Repulse? Ja nie znalazłem ani słowa w internetach na ten temat. A sam bas wygląda żywcem jak Harlej Benton http://www.thomann.de/pl/harley_benton_pb_50_sb_vintage_series.htm?ref=search_rslt_harley+benton+precision_307763_2 z przerobioną główką (taki jakiego Zakwas ostatnio kupił). Trochę kusi, ale jeśli to faktycznie HB, to przebił już cenę nówki z Thomanna.
Wysłałem gościowi wiadomość, ale chuj wi czy odpisze, a aukcja kończy się za niecałe 4 godziny.
Odpowiedz
(03-06-2016, 05:25 PM)Dex napisał(a): Mam nadzieje, ze Mateusz go kupi Smile

..uj z Mateuszem. BIERE TO ! slina

a z drugiej strony wisi taki u nas na forum (nie wiem czy nadal) slothead i to za podobne pieniądze. Genialne basy do robienia buły na lampie.
mam stara puszkę Tchibo teściowa nie żyje a mąż ją pamięta od zawsze

Jak mówi stare rumuńskie przysłowie : "Gdy Ktoś Ci przerwie bój, to Go skaratuj!"

Odpowiedz
(03-07-2016, 02:55 PM)Jajko napisał(a): a z drugiej strony wisi taki u nas na forum (nie wiem czy nadal) slothead

Ten slothead to już jest EB3, inna bajka Smile
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
a no fakt.
mam stara puszkę Tchibo teściowa nie żyje a mąż ją pamięta od zawsze

Jak mówi stare rumuńskie przysłowie : "Gdy Ktoś Ci przerwie bój, to Go skaratuj!"

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 72 gości