All Tube Amp B-hood
To będzie specyficzny wzmak bo ma tranzystorowy preamp i lampową końcówkę. Miałem Peaveya w podobnej konfiguracji i faktycznie było to coś "pomiędzy" lampą a tranzystorem.
Odpowiedz
Tak jak paka pisze.

Fajna sprawa choć raczej niepraktyczna.
Odpowiedz
dzięki za info, wydawało mi się że o jest jednak full lampa.
mam stara puszkę Tchibo teściowa nie żyje a mąż ją pamięta od zawsze

Jak mówi stare rumuńskie przysłowie : "Gdy Ktoś Ci przerwie bój, to Go skaratuj!"

Odpowiedz
Grałem kiedyś na takim i podobał mi się, choć było to ponad 10 lat temu. Bardziej wzmacniacz gitarowy jednak, choć defacto gitarowo - basowy.

https://www.youtube.com/watch?v=NY0fBf1RJSQ

Ja lubię eksperymenty tego typu. Pozatym gdyby preamp nie siadł to zawsze można jakiś inny lampowy preamp wpiąć bezpośrednio w końcówkę.

Odpowiedz
Basista Oregano Chino nagrywał na takim i brzmi to w cipkę. Klawa kapela, warto posłuchać.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Raz miałem okazję ograć taki piec (tyle że 65) na paczce 115 tejże firmy. Na prawdę fajnie zagadał, świetny przesterek, do tego nawet głośno. Wink
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
Hand Box zapowiada się z nowym wzmacniaczem lampowym. Ktoś coś słyszał?
Odpowiedz
słyszał
preamp jak w R400 czyli 3 lapmy 12AX7 koniec mocy 120W na bodajże 4xEL34
mnie osobiście R400 sie bardzo podobał mimo skromnej korekscji
IMHO z lampowym końcem mocy ma szanse nieźle zapierdzielać

Odpowiedz
Macie linka jakiegoś?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Na ich profilu facebookowym jest info,ja wiem trochę więcej bo gadalem z Panem Leszkiem , bardzo fajny gość :-)

Odpowiedz
[Obrazek: ashton.jpg]

Budżetowo, ale jest. Nada się?
~300W na 6x KT88, 2x 12AT7 + 1x 12AX7 na preampie, 12AU7 jako inwerter.

Kupiony na forum jako uszkodzony i wysłany na prawie dwumiesięczne wakacje do Labogi z wymianą lamp. Gdzie był to nieźle wychwalany (również przez gości w serwisie którzy mieli przyjemność ograć)

Brzmieniowo to czysta lampa o dużej mocy, bardziej w kierunku fenderów aniżeli ampega. Jak widać dopalam sansampem.

Przed wymianą na preampie były 3x 12AX7 co niby powinno skutkować większym gruzem, ale niestety nie miałem okazji sprawdzić
Odpowiedz
To jest to co było po zmianie obudowy sprzedawane jako eden lampowy?
Odpowiedz
Ten Ashton ztcw to inny branding tego samego wzmacniacza który był sprzedawany jako Sadowsky.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
Nie do końca.
Można to spotkać jeszcze pod brandem Fame (europa zdaje sie) Smarvo (Azja) i Ashton (Australia).
Śledząc wątki zagraniczne, zdaje się że są jednak minimalne zmiany w preampie Edena, no i więcej wyjść. (E300T)
Nie miałem okazji porównać.
Odpowiedz
(03-11-2016, 02:11 PM)Marcin S napisał(a): Ten Ashton ztcw to inny branding tego samego wzmacniacza który był sprzedawany jako Sadowsky.

Ani trochę. Sadowsky to był jeden z najlepszych i najdroższych, Ashton to jeden z najgorszych i najtańszych Tongue

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości