Ankieta: Najmniej chujowo zagrał
Dramatyk
5.56%
1 5.56%
Stanislav.
16.67%
3 16.67%
yarzenioova
0%
0 0%
Basstard
44.44%
8 44.44%
Paluch1986
0%
0 0%
Paweł Wszołek
22.22%
4 22.22%
JAZZ-BASS
11.11%
2 11.11%
zee
0%
0 0%
Husky
0%
0 0%
Razem 18 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Basscity Backing Track Challenge Reactivated marzec 2016
Pomysł z ekshumacją backingów jest wyśmienity. Domagam się kontynuacji!

A co do warsztatu - Panowie, ja gram 21 lat. I jak na taki przebieg, gram słabo. Ale samo doświadczenie robi swoje i np. wiem, gdzie szukać swoich błędów oraz jak maskować swoje niedoskonałości gdy mam problem z ugraniem czegoś. Jeśli - na ten dany przykład - jakiś podział jest dla mnie wyzwaniem w kwestii równego ugrania, pomóc potrafią... szesnastki. Oczywiście nie wszędzie siądą, ale tu siadły, i w ten sposób mogłem pod dęciakami pobawić się w budżetową podróbę pana Rocco Prestii (przynajmniej w zwrotce granej paluchami). A i tu nie zawsze udawało wystrzelić się w akcencik. Tak więc ten, no. Ćwiczyć wincy mi trza.
Odpowiedz
Typowy muzyk - nawet jak coś zagra dobrze, to i tak się tłumaczyWink Alembic brzmi znakomicie - bardzo unikalne brzmienie.

Wymyśliłem se coś wczoraj w nocy, tylko muszę trochę poćwiczyć by się zgadzało:

https://t-shirt.iai-shop.com/data/includ...a/rege.mp3

w weekend usiądę i postaram się zagrać więcej.

Trudna sprawa by pogodzić te dwie gitary i bęben, zwłaszcza w tak podejrzanej stylistyce.
Odpowiedz
Nagral i zamiescil cos do tematu nawet groza, Basstard nauczyl sie nagrywac prze interfejs, jesli to nie jest najbardziej rozwojowy temat na tym forum to na pewno spora motywacja zeby go kontynuowac Wink A ile inspiracji i jak sklania do myslenia o swoich slabosciach Wink

Byle tak dalej panowie szanowni.
Odpowiedz
(03-15-2016, 10:30 AM)groza napisał(a): Wymyśliłem se coś wczoraj w nocy, tylko muszę trochę poćwiczyć by się zgadzało:

https://t-shirt.iai-shop.com/data/includ...a/rege.mp3

w weekend usiądę i postaram się zagrać więcej.

Trudna sprawa by pogodzić te dwie gitary i bęben, zwłaszcza w tak podejrzanej stylistyce.

Zajebisty sound! Dawaj wincy.
Odpowiedz
No, lubię ten bas.
Odpowiedz
na jakim basie to nagrywałeś, bo rzeczywiscie kozacko !
Odpowiedz
Chyba Rzeźbass.
Odpowiedz
(03-15-2016, 09:02 AM)yarzenioova napisał(a): Jeszcze nie zakwasy,marciny, zwinne i inne jeszcze nie dotknely tematu, a pewnie zechca.

Mam taki plan, ale nie mam kiedy usiąść na spokojnie z basem. Nawet mam jakiś pomysł. Wink

Tylko IMO z ankietą z zabawy zrobi się w pewnym momencie paraolimpiada. Wink
Odpowiedz
(03-15-2016, 11:00 AM)yacoob napisał(a): na jakim basie to nagrywałeś, bo rzeczywiscie kozacko !

Jazz bass zwykły.
Odpowiedz
(03-15-2016, 11:07 AM)zakwas napisał(a):
(03-15-2016, 09:02 AM)yarzenioova napisał(a): Jeszcze nie zakwasy,marciny, zwinne i inne jeszcze nie dotknely tematu, a pewnie zechca.

Mam taki plan, ale nie mam kiedy usiąść na spokojnie z basem. Nawet mam jakiś pomysł. Wink

ankietę można by było rozbudować, na ocenę każdego grającego pod np 3 kategoriami ( od 0 do 10) technicznie / brzmieniowo / muzykalność - niestety nie wiem jak to zrobić fizycznie,
ale oceniać miesiąc wstecz , wtedy byłaby zamykana liczba wykonań, jeżeli komuś by się chciało to jeszcze sumować i prowadzić

Odpowiedz
Do tego jeszcze pozycję "prawdziwość uczuć", "feeling", "wpływ na kulturę światową" oraz "szlachetność brzmienia", ewentualnie "tłustość grówu". Dodatkowy punkt będzie przyznawany za podanie składu chemicznego lakieru i lokalizacji geograficznej w której było ścięte drzewo użyte do konstrukcji basu.
Odpowiedz
(03-15-2016, 11:22 AM)groza napisał(a): Do tego jeszcze pozycję "prawdziwość uczuć", "feeling", "wpływ na kulturę światową" oraz "szlachetność brzmienia", ewentualnie "tłustość grówu". Dodatkowy punkt będzie przyznawany za podanie składu chemicznego lakieru i lokalizacji geograficznej w której było ścięte drzewo użyte do konstrukcji basu.

to propozycja, bez nerwówSmile

Odpowiedz
Spoko spoko, tak se paplam.
Odpowiedz
(03-15-2016, 11:19 AM)dramatyk napisał(a):
(03-15-2016, 11:07 AM)zakwas napisał(a):

ankietę można by było rozbudować, na ocenę każdego grającego pod np 3 kategoriami ( od 0 do 10) technicznie / brzmieniowo / muzykalność - niestety nie wiem jak to zrobić fizycznie
Nie robic. Wink
Odpowiedz
(03-15-2016, 11:31 AM)groza napisał(a): Spoko spoko, tak se paplam.

ok, mi chodzi o to , że nie wiem , osoba taka jak ja widzi z miesiaca na miesiac wtedy czy robi /nie robi postępów, w czym jest problem ( np techn, czy brzmieniowo), a na powiedzmy nawet to 10 ocen można jakieś wnioski wysnuć, ale tak jak mówię to propozycja, wiem że to kłopotliwe i dla moderatora i wymaga także chęci od sprawdzających

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości