[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Kupiłem sobie wreszcie Hartkie Bass A Tak. I teraz kilka pytań:

1. Jak go najlepiej zasilać? Zasilacza nimom a tam ponoć jest opcja zasilania fantomowego. Pytanie tylko, po którym kablu ciągnie.
2. Gdzie go postawić? Na początku czy na końcu łańcucha? Poza nim mam jeno tuner i chorus.
3. Jak można go użyć przy nagrywaniu w domu? W sensie co wpiąć w co, czy nadal potrzebuję międzymordzia itd.
4. Będę chciał sklecić sobie mini-pedałborda. Rozwiązania sklepowe kosztują debilne piniendze, więc pozostaje inwencja własna. Jak się do tego zabrać, co zrobić, by jeden zasilacz (który wtedy kupię) karmił całość itd.?
Odpowiedz
(06-16-2016, 09:55 PM)Basstard napisał(a): 4. Będę chciał sklecić sobie mini-pedałborda. Rozwiązania sklepowe kosztują debilne piniendze, więc pozostaje inwencja własna. Jak się do tego zabrać, co zrobić, by jeden zasilacz (który wtedy kupię) karmił całość itd.?

Wbrew pozorom zrobienie PORZĄDNEGO pedalboarda wcale nie wychodzi tak dużo taniej. Kumpel, który jest stolarzem ostatnio sobie zrobił, ale jak podsumował koszt wszystkich zawiasów, okuć, rączek i innych pierdół, to wyszło mu może z 50 peelenów taniej niż taki kupny. No i sklejki nie musiał specjalnie kupować, a to kolejne koszta.

A zasilacz to albo taki na kilka efektów, albo jeden mocniejszy plus kabel rozgałęźnik. Jak masz mało efektów, to druga opcja chyba lepsza, a na pewno tańsza.
Odpowiedz
Nieee, nie mam zamiaru obstalowywać sobie takiego w kejsie, tylko takiego do miękkiego pokrowca i hopla w plecak. Pliz. Zestaw Rocktuner + chorus Boss + preamp Hartke. Po prostu nie chcę, by mi luzem latały po scenie tylko niech sobie stoją stabilnie w jednym miejscu.

A tak poza tym przepraszam, ale zły temat. To z nieuwagi. Wrzucam gdzie trzeba:
http://basscity.eu/thread-2041-post-5446...#pid544637
Odpowiedz
Gdybyście mieli do wyboru kustoma 210c, swr workingmans 15 i hughes and kettner bk 300, to które z tych pudełek byście wybrali? ;v
Odpowiedz
małego ampega
Odpowiedz
Patrzę po używkach, które mogę kupic w okolicach 1k Wink
Odpowiedz
Hk, za tysiąc to jak za darmo Smile
Odpowiedz
A ja bym chętnie tego SWRa przytulił, fajne combo. Grałem na HK, nie tym konkretnie, jakimś starszym - też zdrady nie było (o dziwo dość fajnie przesterowywał się tranzystorowy preamp), ale SWR jest zdecydowanie bardziej w typie brzmienia które lubię. Na 210C nie grałem, ale grałem na odpowiedniku z 15' i też fajne combo. Jedyne co mi nie pasi w nim, to waga, rozmiary i trochę kartoniasto brzmiący preamp. Ale za to piekielnie głośny był.
Odpowiedz
No i jest jeszcze ebs classic session 120. Kombo na które kiedyś strasznie GAS-owałem mrgreen

@Entwistle100 Ciekawe czemu to mówisz... mrgreen
Odpowiedz
Serdecznie się polecam, zawsze możesz do mnie wpaść i ograć ?
Odpowiedz
(06-21-2016, 04:21 PM)entwistle100 napisał(a): Serdecznie się polecam, zawsze możesz do mnie wpaść i ograć ?

Jaka lokalizacja? ;D
Odpowiedz
Bielsko-Biała, jest bardzo fajny filmik na yt wersji bk200, bardzo dobrze oddaje brzmienie. Oddaje też charakter gitary.
Odpowiedz
(06-21-2016, 01:39 PM)Bjorn napisał(a): Gdybyście mieli do wyboru kustoma 210c, swr workingmans 15 i hughes and kettner bk 300, to które z tych pudełek byście wybrali? ;v

H&K Bassforce XXL mogę Ci opchnąć za tysia jak chcesz. 300 watów dobrego niemieckiego tranzystora. Tylko paczkę jeszcze jakąś musiałbyś sobie do niego doruchać. Najlepiej gada z 4x10, chociaż z 2x15 też nie było zdrady.
Odpowiedz
Chciałbym wymienić mostek w swoim japońskim fenderze p/j aktualnie jest tam oryginalny stary standardowy mostek być może Gotoh. Ogrywał ktoś basy z mostkiem Gotoh J510SJ lub jakimś innym modelem tej firmy? Zależy mi na uzyskaniu lepszego susteinu. Podpatruje na stronach różnych firm produkujących gitary basowe co montują w lepszych modelach i tym się kieruję w wyborze. Ktoś coś?
Odpowiedz
Jeśli chcesz wymienić bez wiercenia to Gotoh 201B. Mam polecam.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 45 gości