Dorzuce od siebie, ze temat bardzo spoko, bo mozna posluchac roznych podejsc do tego. A to w muzyce najlepsze, co czlowiek, to troche inaczej.
Zwinny, same here.
Basstard, co to za franken 5?
EDIT: Nie mam jak nagrac, poza tym, lubie 'falsze' i farsze.
Liczba postów: 14517
Liczba wątków: 38
Reputacja:
3
(07-01-2016, 06:09 AM)Sugar napisał(a): Basstard, co to za franken 5?
Bisqowy squadack: decha od J&D, gryf Langowskiego, przystawki Mayo Pi. Zaskakująco ciekawy instrument - wystarczy skręcić trochę górę i odpowiednio operować palcami a uzyskuje się bardzo przyjemnego mruczka. Niewykluczone, że wkrótce zmieni właściciela
Ciagnijmy temat dalej, w wakacje będzie slabo z odzewem,wiekszosc forumowiczow jest w trakcie rekrutacji do liceum
Reputacja:
3
Ciągnijmy. Za parę dni zostanę słomianym wdowcem na półtora tygodnia i będę mógł nagrywać kolejne wersje jeżeli innym nie będzie się chciało
Liczba postów: 12302
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Tia...
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Reputacja:
3
07-01-2016, 10:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2016, 10:08 PM przez Basstard.)
Dobra, mam drugą wersję. Z marginalnie lepszą solówką (czyli troszkę mniej żałosną). Za to sam groove bardziej mi się podoba, mimo potknięcia po drodze.
https://soundcloud.com/dreamdigger/backi...th-jazz-cm
Ktoś coś jeszcze, czy zostanę sam na placu boju?
Postaram sie cos nagrac dzis lub jutro , bo w tygodniu nie znajde czasu a potem Jaworki,wiec nagrywaj spokojnie.
Humma Kavula
Reputacja:
3
Nieee, nagrałem co chciałem, teraz niech wykażą się lepsi.
Liczba postów: 12181
Liczba wątków: 43
Reputacja:
5
Kurde, to posiedzę nad tym dalej jak robimy do końca lipca.
Podkład przyprawia mnie o odruch wymiotny, jest taki windowy, ale się przemogę.
Reputacja:
3
Nie jest zły wg mnie. Poza tym windowe są raczej durowe
Chciałeś żeby się lepsi wykazali, poczułem się wywołany do tablicy
Oba nagrania bez żadnego przygotowania, podejście pierwsze i drugie. Fajny track do ćwiczenia skal i roznych przejść. Potraktowalem te nagrania jako całkowicie dowolny jam, pelno wpadek harmonicznych niepewnych nierównych nut itd., ale kurde co bym na tym basie nie nagral to zwykle mi się podoba.
https://soundcloud.com/yarzenioova/sets/...iec-lipiec
Coś zrypałem z pierwszym trackiem i jest 23 sek ciszy. W drugim podejściu po 3min udało mi się Foderowe stłamszone brzmienie uzyskac, czasem cos przypadkowo gdzies przekręcisz w tym basie i cos fajnego wychodzi.
Basstard: Bardzo fajnie brzmi ten Frankensteiner.Super w dole i ładnie dudni strunami,bardzo fajna pozycja.Możesz go przejmować.
Reputacja:
3
07-03-2016, 07:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2016, 07:43 PM przez Basstard.)
No i widzisz, dokładnie o to mi chodziło. Umiesz w solówki. Ja niestety ni chuja. Ergo - lepsiejszymż Waść.
Liczba postów: 11867
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
07-03-2016, 07:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2016, 07:43 PM przez Dex.)
Ale ten alembior niszczy struną B
Te basy tak mają H jest niesamowite,najlepsze jakie może być.Dodatkowo bardzo dźwięczna podstrunnica,flażolety odzywają się tam gdzie na innych bolt on basach ich nie ma albo są zduszone.Stąd trudność grania na takim basie,najmniejsze omsknięcie palca może zepsuć brzmienie.
Dzięki za pochlebstwa,chuja tam umiem nie wiem co pan słyszał.Ale może coś się nauczyłem dzięki grze na tak dobrym instrumencie.
Humma Kavula
Liczba postów: 16400
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
Nie gram, więc nie powinienem nic mówić, ale powiem ;-)
@Basstard: Solo może i rzeczywiście nie niszczy, ale za to sam podkład zagrany jest zajebiście. Bas, to sekcja rytmiczna i tu nie ma żadnych ale. Idziesz, jak przecinak. Fajne brzmienie. Lubię pierdzenie w dole
@yarzenioova: Lubię cię Igor i dlatego napiszę śmiało - niepewne nuty, o których pisałeś, przejęły te nagrania Nie buja niestety. Co do zacieszu z grania na tym instrumencie - nie dziwię się. Brzmi kozacko i rzeczywiście operujesz nim coraz lepiej. O to chodzi przecież
|