Basskitty Backing Track Challenge czerwiec
Dorzuce od siebie, ze temat bardzo spoko, bo mozna posluchac roznych podejsc do tego. A to w muzyce najlepsze, co czlowiek, to troche inaczej.
Zwinny, same here.
Basstard, co to za franken 5?
EDIT: Nie mam jak nagrac, poza tym, lubie 'falsze' i farsze.
Odpowiedz
(07-01-2016, 06:09 AM)Sugar napisał(a): Basstard, co to za franken 5?

Bisqowy squadack: decha od J&D, gryf Langowskiego, przystawki Mayo Pi. Zaskakująco ciekawy instrument - wystarczy skręcić trochę górę i odpowiednio operować palcami a uzyskuje się bardzo przyjemnego mruczka. Niewykluczone, że wkrótce zmieni właściciela Wink
Odpowiedz
Ciagnijmy temat dalej, w wakacje będzie slabo z odzewem,wiekszosc forumowiczow jest w trakcie rekrutacji do liceum Tongue
Odpowiedz
Ciągnijmy. Za parę dni zostanę słomianym wdowcem na półtora tygodnia i będę mógł nagrywać kolejne wersje jeżeli innym nie będzie się chciało Tongue
Odpowiedz
Tia...
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Dobra, mam drugą wersję. Z marginalnie lepszą solówką (czyli troszkę mniej żałosną). Za to sam groove bardziej mi się podoba, mimo potknięcia po drodze.

https://soundcloud.com/dreamdigger/backi...th-jazz-cm

Ktoś coś jeszcze, czy zostanę sam na placu boju?
Odpowiedz
Postaram sie cos nagrac dzis lub jutro , bo w tygodniu nie znajde czasu a potem Jaworki,wiec nagrywaj spokojnie.

Humma Kavula
Odpowiedz
Nieee, nagrałem co chciałem, teraz niech wykażą się lepsi.
Odpowiedz
Kurde, to posiedzę nad tym dalej jak robimy do końca lipca.
Podkład przyprawia mnie o odruch wymiotny, jest taki windowy, ale się przemogę. mrgreen
Odpowiedz
Nie jest zły wg mnie. Poza tym windowe są raczej durowe Wink
Odpowiedz
Chciałeś żeby się lepsi wykazali, poczułem się wywołany do tablicy Big Grin
Oba nagrania bez żadnego przygotowania, podejście pierwsze i drugie. Fajny track do ćwiczenia skal i roznych przejść. Potraktowalem te nagrania jako całkowicie dowolny jam, pelno wpadek harmonicznych niepewnych nierównych nut itd., ale kurde co bym na tym basie nie nagral to zwykle mi się podoba.

https://soundcloud.com/yarzenioova/sets/...iec-lipiec

Coś zrypałem z pierwszym trackiem i jest 23 sek ciszy. W drugim podejściu po 3min udało mi się Foderowe stłamszone brzmienie uzyskac, czasem cos przypadkowo gdzies przekręcisz w tym basie i cos fajnego wychodzi.

Basstard: Bardzo fajnie brzmi ten Frankensteiner.Super w dole i ładnie dudni strunami,bardzo fajna pozycja.Możesz go przejmować.
Odpowiedz
No i widzisz, dokładnie o to mi chodziło. Umiesz w solówki. Ja niestety ni chuja. Ergo - lepsiejszymż Waść.
Odpowiedz
Ale ten alembior niszczy struną B  Huh
Odpowiedz
Te basy tak mają H jest niesamowite,najlepsze jakie może być.Dodatkowo bardzo dźwięczna podstrunnica,flażolety odzywają się tam gdzie na innych bolt on basach ich nie ma albo są zduszone.Stąd trudność grania na takim basie,najmniejsze omsknięcie palca może zepsuć brzmienie.

Dzięki za pochlebstwa,chuja tam umiem nie wiem co pan słyszał.Ale może coś się nauczyłem dzięki grze na tak dobrym instrumencie.

Humma Kavula
Odpowiedz
Nie gram, więc nie powinienem nic mówić, ale powiem ;-)

@Basstard: Solo może i rzeczywiście nie niszczy, ale za to sam podkład zagrany jest zajebiście. Bas, to sekcja rytmiczna i tu nie ma żadnych ale. Idziesz, jak przecinak. Fajne brzmienie. Lubię pierdzenie w dole Wink

@yarzenioova: Lubię cię Igor i dlatego napiszę śmiało - niepewne nuty, o których pisałeś, przejęły te nagrania Wink Nie buja niestety. Co do zacieszu z grania na tym instrumencie - nie dziwię się. Brzmi kozacko i rzeczywiście operujesz nim coraz lepiej. O to chodzi przecież Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości