Pro Tools 9 nie tylko na hardware Avida!
Świetna informacja dla tych, którzy chcą się przesiąść na ProTools, a nie chcą wymieniać interfejsów.
Nowy ProTools jest kompatybilny teraz także z ASIO i Core Audio!
http://www.avid.com/US/products/Pro-Tools-Software
cena od $600, bez żadnych okrojeń typu LE czy M-powered.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
bardzo dobra wiadomosc!
Odpowiedz
Bardzo dobrze że złamali tego ProToolsa,skutek widać powyżej chytry
Odpowiedz
myślę, że rosnąca popularność Reapera (który kosztuje $40) zmusiła ich do radykalnych zmian pro-klient Smile

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Oo, bardzo dobra wiadomość!
Odpowiedz
Hmmm, no ciekawe, choć przymierzam się do digidesign 03 i maca, to może być ciekawa alternatywa.
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
wadą jest brak wsparcia dla Visty, a zatem i Win7 :S
nie chce mi się wracać do przestarzałego XP

Odpowiedz
(11-09-2010, 12:31 PM)Burning napisał(a): wadą jest brak wsparcia dla Visty, a zatem i Win7 :S
nie chce mi się wracać do przestarzałego XP

Skąd takie info ?
Znalazłem na ich stronie taką informacje
Cytat:Windows Systems
Computer: Avid-qualified Windows-based computer (see details)
System Software: Windows 7 Home Premium, Professional, or Ultimate (32 or 64-bit)
Total System RAM: 2GB minimum, 4GB or more recommended
Odpowiedz
a teraz wejdź w info o pluginach..
dla mnie największą zaletą przejścia na PT byłaby 'mobilność' - możliwość przerzucenia projektów, do kogoś, kto też ma PT, bez konieczności informowania jakich pluginów użyłem, bo dobre są już Built-in.

Odpowiedz
No proszę... mam lodzika9 więc mi tam ryba, ale to dobra opcja do nagrywania - stricte jako nagrywacz się pt sprawdza niby lepiej.
Odpowiedz
(11-09-2010, 01:02 PM)Burning napisał(a): a teraz wejdź w info o pluginach..
dla mnie największą zaletą przejścia na PT byłaby 'mobilność' - możliwość przerzucenia projektów, do kogoś, kto też ma PT, bez konieczności informowania jakich pluginów użyłem, bo dobre są już Built-in.
Nie wiem, być może czegoś nie rozumiem ale wyłania się tu mały paradoks
skoro Pro Tools 9 "oficjalnie" działa tylko na 7 (jeżeli chodzi od Windowsa)
to jak u licha pluginy działają tylko na XP ?

Znalezione na : Avid Audio Forums > Pro Tools 9 Central > Pro Tools 9
Cytat: Re: Pro Tools 9 Running Great!
same here! very pleased. all plugins xcept oxford inflator works great or even better than on PT 8. Just more smooth and less problems over all......
Windows 7 x64 RTM
---------------------------
Odpowiedz
o np to:
http://www.avid.com/us/products/EQ-III

a Oxfordów też używam, inflator fajnie na Masterze siedział :/

Odpowiedz
mam tylko gorącą nadzieje, ze wraz z poszerzonym gronem uzytkownikow protoolsa studia uzywajace alternatywnego oprogramowania przesta byc postrzegane jako gorszeSmile
Odpowiedz
w USA od jakiegos czasu panuje tendencja od-ProToolsowa, w Polsce wiele zacnych studiów używa Logic'a, SONARa czy CuBase'a (bleh)...

myślę, że właśnie coraz częstsze odchodzenie od ProToolsa spowodowało taką decyzję przy 9tej wersji

Odpowiedz
Hmm, a czy jest gdzieś do ściągnięcia trial? Big Grin Może być z ograniczeniami, ale warto by pobawić się, zagłębić, jako stary nuendowicz ciekaw jestem, czy łatwo będzie mi przeskoczyć.
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości