Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Fajnie.Jak masz to okablowane?

(02-06-2017, 10:51 PM)Brylant napisał(a): Złożony pedalboard... Jest jeszcze Ibanez AF2, ale niestety strasznie się zawiodłem na tym efekcie :/ Dobrze, że mogę go oddać w Thomannie.

[Obrazek: 1ac9146fac405.jpg]
Odpowiedz
Trochę nowsza wersja, gdyż jednak AF2 zaczął błyszczeć przy większych głośnościach Wink

wahrocker:
Bas -> tuner -> VT -> LS-2 (tutaj w pętli English Muff'n - blend z czystym kanałem) -> Ibanez AF2 -> Micro Chorus -> Black Finger -> wzmak

[Obrazek: fee7e30163d31.jpg]
OMG
Odpowiedz
git

[Obrazek: fee7e30163d31.jpg]
Odpowiedz
Brylant pedale
Chaosa zamawiałeś czy kupiłeś używanego? Pytam, bo zastanawiam się czemu masz jeszcze dwa zasilacze dodatkowe.

Emotka_2755

ps. bo Wahrocker pytał o okablowanie - ja mogę ze szczerym sumieniem polecić złączki od EBSa, pozwalają zaoszczędzić miejsce w gejdesze
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Nówka sztuka, jednak te dwa zasilacze do do EHX-ów i mają takie dziwne wtyki, że już nie chciało mi się kombinować i po prostu je stosuję - zresztą prądu też ładnie ciągną Wink

[Obrazek: 336055000000000-00-500x500.jpg]
OMG
Odpowiedz
a propos kabli do spinania kostek
ROCKBOARD kabel patch
https://www.youtube.com/watch?v=kNeZFmB2...ture=share
Odpowiedz
Są jakieś przeciwskazania co do białego Cry Baby? W sensie nie wiem: boostuje dolne częstotliwości z automatu, ma chujowy bypass, jest zbyt subtelne itp. Smile Z góry dzięki za info.
OMG
Odpowiedz
Nie każdemu może odpowiadać jej zakres kwaknięcia, ale generalnie da się ją ustawić na wiele sposobów, ja np. przesunąłem ten slider od potencjometru tak, żeby nie podbijał mi tak bardzo ekstremalnie dołów. Tym sposobem mam maksymalne wychylenie "kwakniecia" w niemaksymalnym położeniu pedału, ale z perspektywy czasu stwierdzam że tak mi się jej wygodniej używa. A, i tnie sygnał na bypassie.
Odpowiedz
(02-15-2017, 04:09 PM)Brylant napisał(a): boostuje dolne częstotliwości z automatu, ma chujowy bypass, jest zbyt subtelne itp. Smile Z góry dzięki za info.

Wszystkie 3 Big Grin Ale jest genialna, uwielbiam ją, wróciłem do niej już po raz trzeci po tym jak dwa razy jej znienawidziłem :p
Miałem też czarnego Crybaby, miałem genialnego niebieskiego Morleya, miałem Weeping Demona, miałem Bootzillę, używałem Morleya Dual.... biały Dunlop to jest to Wink
Odpowiedz
(02-15-2017, 04:48 PM)mazdah napisał(a):
(02-15-2017, 04:09 PM)Brylant napisał(a): boostuje dolne częstotliwości z automatu, ma chujowy bypass, jest zbyt subtelne itp. Smile Z góry dzięki za info.

Wszystkie 3 Big Grin Ale jest genialna, uwielbiam ją, wróciłem do niej już po raz trzeci po tym jak dwa razy jej znienawidziłem :p
Miałem też czarnego Crybaby, miałem genialnego niebieskiego Morleya, miałem Weeping Demona, miałem Bootzillę, używałem Morleya Dual.... biały Dunlop to jest to Wink

Też miałem. Nawet mi o niej nie przypominaj. To ja już wolę jakąkolwiek gitarową niż to badziewie. W planach i tak 105q  mrgreen
Odpowiedz
Czy VT Bass też tak zjada środek jak BDDI?
Odpowiedz
(02-16-2017, 06:03 PM)fęder napisał(a): Czy VT Bass też tak zjada środek jak BDDI?

Nie. tak jak wybitnie nie przepadam za bddi, tak VT mogę z czystym sumieniem polecić Smile
Odpowiedz
(02-16-2017, 06:15 PM)mazdah napisał(a):
(02-16-2017, 06:03 PM)fęder napisał(a): Czy VT Bass też tak zjada środek jak BDDI?

Nie. tak jak wybitnie nie przepadam za bddi, tak VT mogę z czystym sumieniem polecić Smile

Dzieki  Emotka_2755
Odpowiedz
A VT ver.2 różni sie cokolwiek od jedynki brzmieniem? Czy tylko ma dodatkowy"pstryczek"?

Odpowiedz
Przez ten pstryczek różni się brzmieniem Wink Poza tym nie zauważyłem różnic Tongue
OMG
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 118 gości