Marku, pograjmy na basie! - MarkBass B-HOOD
(04-20-2015, 09:18 PM)dan666 napisał(a): krótkie pytanko do Markbasowiczów Smile
czym się różni Little Mark Tube od Little Mark Tube 800?
czy tylko mocą ? czy są to wzmacniacze oparte na tej samej końcówce, przedwzmacniaczu i podzespołach?
różnia się tylko mocą LM Tube ma 500, a LM Tube 800 watów

Odpowiedz
dziękuje za informację

a mam jeszcze jedno pytanie czym się różni głowa Markbass-a Little Marka II/III od Markbass-a Little Mark 250
czy również różnią się tylko mocą? Czy są oparte na tym samym preampie i końcówce mocy tyle że mniejszej mocy ?

(04-21-2015, 04:55 PM)fęder napisał(a):
(04-20-2015, 09:18 PM)dan666 napisał(a): krótkie pytanko do Markbasowiczów Smile
czym się różni Little Mark Tube od Little Mark Tube 800?
czy tylko mocą ? czy są to wzmacniacze oparte na tej samej końcówce, przedwzmacniaczu i podzespołach?
różnia się tylko mocą LM Tube ma 500, a LM Tube 800 watów

Odpowiedz
(05-13-2015, 05:54 PM)dan666 napisał(a): mam jeszcze jedno pytanie czym się różni głowa Markbass-a Little Marka II/III od Markbass-a Little Mark 250
czy również różnią się tylko mocą? Czy są oparte na tym samym preampie i końcówce mocy tyle że mniejszej mocy ?
Myślę, że kieruj sie tylko mocą Smile,

Odpowiedz
Ogrywał ktoś kolumnę Markbass 121 New York? Jak wrażenia? Zastanawiam się nad zestawem dwóch takich.
Odpowiedz
mam takie zapytanie ponieważ przymierzam się do kupna głowy Markbass-a Little Marka II albo III i tu moje pytanie czy różnią się one znacząco jakością wykonania czy jest to ten sam wzmacniacz z zastosowaniem tych samych komponentów w środku i zachowania jakości i brzmienia pytam bo wersja III jest lepsza o opcje regulacji line out oraz puszczenia sygnału bez i po eq

czy coś słyszałeś o różnicach pomiędzy tymi dwoma wersjami

z góry dziękuje za odp Smile
Odpowiedz
Czy Markbass 250 i jego 150W przy 8@ da radę sensownie napędzić Aguilara DB410 8@, tak żeby skutecznie się przebijał? Thunderfunka 550 rozkręcałem na 3,5/10. Głównie chałtury, choć gram w żywym i więcej niż umiarkowanie głośnym składzie. Generalnie, na większości sal wolę iść prosto z paki, bez przodów.
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
Markbass little mark mocy 250W, podczas sztuki przestał grać na kolumnie, na przody po XLR coś wychodziło z tego co słyszałem. Wyłączyłem wzmak na kilka minut, włączyłem i już niby działał. Pytanie za 100 punktów, czy mogłem dać za mocny sygnał i wywołać jakieś termo zabezpieczenie? Czy raczej spodziewać się awarii sprzętu?
Odpowiedz
Nie mówię, że ten typ tak ma, ale miałem identyczną sytuację z CMD 121. Zlałem temat, nie zdarzyło się więcej przez kolejne 3 lata. Nie przejmowałbym się jeśli sprawa się nie powtórzy.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości