Music Man B-HOOD
wersja elokwentna (ale bez przesady)
grałem ostatnio na 1976 z oryginalnym preampem
1.z drewna zabijał
2. z elektroniki szumiało to to i miało tylko podbicie góry i dołu - ale barwa była o niebo lepsza od preampów obecnie wstawianych przez ernie ball.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Alfik - proszę popraw interpunkcję, bo nie rozumiem zdania Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(12-13-2010, 11:19 PM)Gruby napisał(a): To jest alnico.

bingo Gruby Wink

treść maila od koleżki z www.musicmanbass.org

"Hi.

All Sting Ray 4 string Basses have Alnico magnets."

Cheers Gav.
www.musicmanbass.org
Odpowiedz
tak mi się właśnie wydawało, ale że tylko o tym kiedyś czytałem i nie pamiętam nawet kiedy i gdzie; i MusicMana nigdy nie miałem, nie chciałem się mądrzyć - mogłoby się okazać, że pierdolę głupoty. Ale coś tak właśnie czaję, że magnesy to się w piątkach zmieniały, a neodymy to chyba w ogóle typowe raczej dla ZajeBongo są.
Odpowiedz
(12-14-2010, 11:59 AM)Alfik napisał(a): wersja elokwentna (ale bez przesady)
1.z drewna zabijał
2. z elektroniki szumiało to to i miało tylko podbicie góry i dołu - ale barwa była o niebo lepsza od preampów obecnie wstawianych przez ernie ball.

a ten preamp nie mial przypadkie treble => boost, cut i bass => boost only?
Odpowiedz
(12-14-2010, 01:30 PM)paka napisał(a):
(12-14-2010, 11:59 AM)Alfik napisał(a): wersja elokwentna (ale bez przesady)
1.z drewna zabijał

a ten preamp nie mial przypadkie treble => boost, cut i bass => boost only?

gałki nie miały zaskoku w połowie a przy skręceniu na zero bas wydawał się grać płasko i góry miał sporo
paka zakochałbyś się w tym stingray-u cios i super równo i dźwięcznie brzmiący na każdym dźwięku

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
(12-14-2010, 01:37 PM)Alfik napisał(a): paka zakochałbyś się w tym stingray-u cios i super równo i dźwięcznie brzmiący na każdym dźwięku

to tak jak jazz-pazdzierz unclefuckera z 68 roku - genialnie sie nagrywa na takim basie, gdy gra tak rowno i dzwiecznie

Odpowiedz
(12-14-2010, 01:20 PM)wahrocker napisał(a):
(12-13-2010, 11:19 PM)Gruby napisał(a): To jest alnico.

bingo Gruby Wink

treść maila od koleżki z www.musicmanbass.org

"Hi.

All Sting Ray 4 string Basses have Alnico magnets."

Cheers Gav.
www.musicmanbass.org

Nie zgadywałem, alnico na zdjęciu rozpoznaje.

Po roczniku bym stawiał na ceramik, ale na zdjęciu jak byk jest alnico.
Odpowiedz
szukając próbek pasywnych SR trafiłem na stronkę forum EB z próbkami SR 2EQ,3EQ w różnych konfiguracjach.jest nawet a'la passiv (bez baterii)
http://www.ernieball.com/forums/music-ma...mples.html
Odpowiedz
świetne! a opinie jak zwykle podzielone Emotka_3118
Odpowiedz
(07-24-2010, 05:23 AM)crazy napisał(a): Nie może tak być żeby nie było B-hoodu MM
Do b-hoodu mogą dołączyć posiadacze basu markowej marki Musicman.

1. crazy
2. Maciejeq
3. Petrus
4. questionmaker
5. Pery
6. flytoo
666. demanufacture
7. grigorr
8. Aroniusz
9. Doman
10. hennoh
11. jb90
12. dragonik
13. citizenkane
14. Sobass

Póki co posiadam Stingraya 5 rocznik 2007 z 1 humbem.
Odpowiedz
I bardzo dobrze OMSON ! <zdrowie> Tak trzymać ! Niech żyje braderhód of mjuzikman !! Tongue
Odpowiedz
Emotka_2497 dobry wybór
ostatnio pograłem dla porównania na dobrym starym jazz bassie '77 i fajny był i ładniejszy, brzmieniowo to chciałbym oba...
jednak na moim stingray'u bardziej czuje się to co się gra, wibracje wiosła czy nie wiem o co chodzi, poprostu więcej basowego mięska... Emotka_3118
Odpowiedz
Posiadam Music Man Sub 4 i zastanawiam się nad wymianą bebechów + pickupa. Za czym się rozglądać, jakieś +/- ceny. Gram reggae, rock, funk i coś w te brzmienia bym szedł. Raczej active, chyba że ktoś mnie przekona na passive Smile
Zespół: Funkolektyw
Sprzęcior: Maya 78' Jazz bass + Samsamp DB DI + MXR Bass Envelope Filter + EDEN Nemesis RS400 + NoisyBox 2x10'
Odpowiedz
nordstrand 4.2 i east-uk btb-01

polecam;d
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości