4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
(04-22-2010, 04:14 PM)BigKahunaBurger napisał(a): a czym sie różnią paczki TE 2103h bo jedna jest obita kocem a druga tolexem

i w jakich latach były produkowane te obite kocem a w jakich te obite tolexem

Obie wersje w `90

To jest najlepsza paczka 2x10 stand alone. Nie wiem czym się różnią, chyba tylko obiciem, możliwe że te w kocu miały inne głośniki (na bank celestiony ale ile waty to nie wiem), w tolexowych siedziały celestiony 100W. Nie pamiętam dokładnie ale były chyba wersje płytkie (dostawka do combo), a może to była 2x10+2x5 (takie były na 100% w wersji płytkiej, ma ja noremorse) skleroza Big Grin

Jaka cena tej 2103h?
Odpowiedz
1100 zł

DEFENCE a z jakim wzmakami ta paczka dobrze współgra a jakich się ustrzegać ?

jak podłącze 300 lub 400 watowy wzmak pod pakę 200 watową to nic się nie stanie? nie zagraża to kondycji paczki ?
Odpowiedz
(04-22-2010, 06:10 PM)BigKahunaBurger napisał(a): ...jak podłącze 300 lub 400 watowy wzmak pod pakę 200 watową to nic się nie stanie? nie zagraża to kondycji paczki ?

Nie masz się czym martwić , pod warunkiem że wzmak nie będzie chodził na pełnych obrotach...
Ja mam 700W w headzie i pakę 500... hula jak się patrzy i głłoooośśśnnnoooo... mrgreen
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
(04-22-2010, 06:10 PM)BigKahunaBurger napisał(a): 1100 zł

jak podłącze 300 lub 400 watowy wzmak pod pakę 200 watową to nic się nie stanie? nie zagraża to kondycji paczki ?

Jesli wzmacniacz ma 300w w 4Ohm a paczka 200w w 8Ohm to da radę bez problemu, bo head będzie pracował tylko na ok 60% mocy.
Braderhud of NIE KUPUJ W RIFFIE & Fenderowcy #3
Fender Jaguar
Odpowiedz
(04-22-2010, 06:10 PM)BigKahunaBurger napisał(a): 1100 zł

1100 zł to okolice średniej rynkowej (w PL) w ostatnim czasie. Jak zadbana to brać bez stresu.

Hmm, współgra na bank z headami i combami TE - sam testowałem, sporo osób miało tu svtIII/3pro i 1048/h więc z ampegiem też będzie hulać jak trzeba. Myślę że wystrzegać to należy się tylko takich wzmaków co mają opór mocy, bo zakatujesz tą paczkę (mesa 400+, svt cl, svt 4,5,6,7,8 itd, chociaż ma małych mocach da radę).

Ja do tej paki podpinałem 350W smx`a i chodziło to jak trzeba. (patrz też że np ten smx to miał 350W ale w 4 Ohmach, a paczka ma 8 Ohm, więc dostaje mniej, z mocnym headem i tak nie wyjdziesz z volume za połowę, więc strachu niema).

W skrócie, podpinasz co chcesz, byle z głową.
Odpowiedz
od siebie dodam, że 1048H wytrzymywała na luzie z SVT-CL, więc TE daje zapas mocy Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jak wypada połączenie GK rb z paczka Trace Eliota z lat 90 2x10 lub 4x10 jaka jest charakterystyka brzmienia ? mógł by ktoś tutaj zdac krótka recenzje Smile
Odpowiedz
GK RB mają dość szeroki zakres brzmień (ponadto stara 400 brzmi inaczej niż nowy 1001) więc odpowiedź brzmi:
Ni chuja Wink

na pewno jednak da się na takim zestawie uzyskać konkretny rockowy zadzior.
czy jednak wklei się to w Twoją kapelę nikt Ci nie zagwarantuje

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Testowałem ostatnio 700RB i paczkę ashdown abm 4x10 (czyli po części kontynuację TE). Brzmiało to bardzo fajnie, do klimatów rockwych czy funku jak najbardziej, jest zadzior. Ciężko mi to ubrać w słowa, nie potrafię pisać o brzmieniu. Albo napierdala, albo nie. W tym przypadku napierdala.
Odpowiedz
tz nie koniecznie w rockowej kapeli chciał bym zestaw który by po prostu dmuchał dobrym basem w bluesie czy innych rodzajach muzyki
jeśli nie gallien do TE to jaka inna alternatywa ? ampeg ? markbass ? hartke ?
Odpowiedz
dmuchac dobrym basem? w bluesie itd?
CL + lodówka ;P

Odpowiedz
za duże Smile za ciężkie Smile zależy mi bardziej na zestawie 2x10 + jakieś dobry nie za ciężki wzmacniacz
wybór odnośnie paczki padł prawdopodobnie na TE 2x10 w przyszłości do tego dojdzie 1x15 ale to na koncerty
i szukam teraz dobrego wzmaka do niej w przyszłości do nich (paczek) Smile
Odpowiedz
Ampeg, GK, Mesa, TE, Hiwatt, Orange, SWR, Eden, Fender co za różnica? Tobie ma pasić.

Jak chcesz coś ogólnie dostępnego, sprawdzonego to svtIII/3pro, 700/1001RB, SMX i z głowy. W 3k zł się zamkniesz.
Odpowiedz
Jednak okazało się że paki 2x10 TE są uszkodzone cos z kablami albo głośnikami nie grały równo
także mam na oku teraz ampega 4x10 HE jaki wzmacniacz by się nadał do tej kolumny ? jak wypada galien, eden ?
szukam takiego brzmienia
http://w853.wrzuta.pl/audio/9k9njuwLTpG/...0_audix_d6
Odpowiedz
Ostatnio przeglądając stronę GK zauważyłem pewne zmiany. Np. paczki MBE - to jakaś nowa seria GK? Miał ktoś okazję je ogrywać? Z tego co widzę, są w podobnym przedziale cenowym co RBXy, które z tej strony zniknęły - czyżby RBXy zostały wycofane z produkcji?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości