Liczba postów: 435
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
spróbuj
FIESTA RED
--------------------------------------------------
Kupię przetwornik 'Mudbucker' oraz gryf do Pb/Jb
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
POLECAM!!!! zajebisty basik nagrywałem na nim w STUDIO 78 w Knurowie (koło Katowic)
Mega wypas, wiem że się narażę na ukamienowanie ale bije wg. mnie fendera na głowę.Ale wiadomo każdy ma inne gusta.
(01-14-2011, 12:17 PM)marek HAGA napisał(a): Przy obniżonym stroju wg Ciebie sytuacja wyglądałaby inaczej?
Innymi słowy, przy wyborze wiosła pod kątem mocnego dołu nie
odrzucałbym basów 34" w przedbiegach.
Dlatego wrzuciłem link do Lace'a parę odpowiedzi wcześniej...
Niestety w Polsce praktycznie nie do znalezienia, a w USA (jak obserwuję) można dostać takie mało lansiarskie z wyglądu... Ja preferuje basy w kolorze czarnym (kryjącym), najlepiej z czarnym hardwarem.
A tak na marginesie - dla niskiego strojenia menzura ma jednak znaczenie jeśli chodzi o sama fizykę (aczkolwiek nie twierdzę, że powiedzmy chiński SkyWay 35" przebije amerykańskiego G&L 34")
(01-13-2011, 11:22 PM)Rafau napisał(a): Jest gdzieś jakieś wyjaśnienie ile i czym się różnią poszczególne gatunki metalu?
Khm, khm - tu masz przewodnik po odmianach metalu...
http://www.youtube.com/watch?v=UXz7PHkRL...re=related
Wracając do tematu - jestem na 10-tej stronie próbek Waszych basów i sytuacja powoli zaczyna się klarować... Z tego co słyszę, Spectory mają to czego szukam... Taki growl i buzz w charakterze. Kapitalna i very true próbka Burninga. Rex Rumcajza też na niektórych wypada tak jak mi się podoba.
Zobaczymy co będzie jak dobrnę do ostatniej strony?
BTW - zgodnie z tematem rzucajcie propozycję basów ze skalą 35". Wszystko to będę analizował w miarę postępów.
Liczba postów: 5661
Liczba wątków: 17
Reputacja:
2
Liczba postów: 1448
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
01-15-2011, 07:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-15-2011, 07:14 PM przez Asmo.)
(01-14-2011, 01:50 PM)OMSON napisał(a): Wracając do tematu - jestem na 10-tej stronie próbek Waszych basów i sytuacja powoli zaczyna się klarować... Z tego co słyszę, Spectory mają to czego szukam... Taki growl i buzz w charakterze. Kapitalna i very true próbka Burninga. Rex Rumcajza też na niektórych wypada tak jak mi się podoba.
No tak, bo Spector Burninga brzmi zajebiście. Tylko możesz mieć problem z dorwaniem podobnego wiosła Spector Burninga to, o ile się nie mylę, japoński NS2 z 1989 r., cały z klonu. Może jak uda Ci się dorwać oldschoolowego Speca Euro, one też są całe z klonu. Nowe Eurasy mają dość inny korpus. No i preamp, Burn nie ma preampu odkąd tylko ma tego basa. W bhoodzie spectora jest gdzieś próbka mojego Spectora Euro z preampem (na możliwie neutralnych ustawieniach) i bez preampu. Zerknij sobie, może pomoże
EDIT: No i właśnie ten mój Spec ma 35" menzurę.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
(01-14-2011, 01:50 PM)OMSON napisał(a): Wracając do tematu - jestem na 10-tej stronie próbek Waszych basów i sytuacja powoli zaczyna się klarować... Z tego co słyszę, Spectory mają to czego szukam... Taki growl i buzz w charakterze. Kapitalna i very true próbka Burninga. Rex Rumcajza też na niektórych wypada tak jak mi się podoba.
Zobaczymy co będzie jak dobrnę do ostatniej strony?
BTW - zgodnie z tematem rzucajcie propozycję basów ze skalą 35". Wszystko to będę analizował w miarę postępów.
joł
Spector Euro 5 LX mój:
http://irakijczyk.wrzuta.pl/audio/2oEVnH...kci_sekcja
http://irakijczyk.wrzuta.pl/audio/35VJIh...ac_na_swit
http://irakijczyk.wrzuta.pl/audio/0KyDFG..._with_bass
http://irakijczyk.wrzuta.pl/audio/3FbkWG...en_pantera
Liczba postów: 1219
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
Viking... Wraz z próbką nr.3 dotarliśmy do momentu gdzie temat powinien zostać zamknięty. Przepraszam wszystkich, ale Spector wygrywa Ja tam swojego Rexa nie potrafię nagrać na kompie Ale Viking potrafi i pozamiatał. Ja chcę tak live xD Bo zawsze mi wychodzi przecinak a'la Cowboysi i Art of Shreddning
Liczba postów: 1448
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
Zresztą, próbki próbkami, Viking brzmi naprawdę super live
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Reputacja:
1
01-15-2011, 07:53 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-15-2011, 07:56 PM przez Viking.)
A ja pozbywszy się TonePumpa pozbyłem się zajebistego boostera ;/
Bury Me In Smoke było jeszcze z TonePumpem, więc Ampega SVX było łatwo przesterować
A teraz już takiego samego gruzu na takich samych ustawieniach nie wyciągnę, nawet z wszystkimi gałami w prawo w SVX (prócz kompresora )
ale już leci do mnie maniunie takie co zrobi robotę a nawet dwie roboty
(01-15-2011, 07:47 PM)Rumcayz napisał(a): Viking... Wraz z próbką nr.3 dotarliśmy do momentu gdzie temat powinien zostać zamknięty. Przepraszam wszystkich, ale Spector wygrywa Ja tam swojego Rexa nie potrafię nagrać na kompie Ale Viking potrafi i pozamiatał. Ja chcę tak live xD Bo zawsze mi wychodzi przecinak a'la Cowboysi i Art of Shreddning
w Bury Me In Smoke środek w SVT 4 Pro był nieruszany, tylko Gain, Bass i Treble do oporu spróbuj u siebie
A w Spectorze skala i sztywne struny to nawet w moim strojeniu nie odczuwam dyskomfortu z gry, struna nie ucieka i wg Spectory bardzo lubią, jak struny są w nich strojone nisko i luźno mój tak lubi
Liczba postów: 1219
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
01-15-2011, 08:20 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-15-2011, 08:39 PM przez Rumcayz.)
Viking- u mnie to nie działa, zauważ że ja mam HZki bez preampu,dletego jak gram to daję gain środek i treble na maxa, bas na 13ą i zarzucam bright, hi, lo. Wtedy... Wtedy mam gruz, mam fajny zwarty przecinający dźwięk, idealny do thrashu, bo wbrew pozorom idzie masa dołu po klacie Ale takiego mlaskotu nie osiągnę
Ale prawda jest taka że Spece lubią sie stroić w dół
Reputacja:
1
a próbowałeś samo bright ON, reszta off, 4 środek podbić i gainem dogruzić ?
Liczba postów: 3857
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
Viking rzeczywiscie super brzmienie. To sam ampeg i spector?
fender -> fender -> fender
Reputacja:
1
tak - Spector wpięty w kompa i puszczony przez Ampega SVX
Liczba postów: 3857
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
01-16-2011, 12:34 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-16-2011, 12:37 AM przez Bolem.)
(01-16-2011, 12:09 AM)Viking napisał(a): tak - Spector wpięty w kompa i puszczony przez Ampega SVX
w jaki sposób taki gruz uzyskać? lampka od gain sie powinna palic az za bardzo ? czy to specyfika spectora?
EDIT:
(01-15-2011, 07:53 PM)Viking napisał(a): w Bury Me In Smoke środek w SVT 4 Pro był nieruszany, tylko Gain, Bass i Treble do oporu spróbuj u siebie to to?
fender -> fender -> fender
Reputacja:
1
|