Klinika GASu
co do tego soundmana, to paweł steczkowski mówił mi kiedyś, że najlepsze nagłośnienie na jakim grał, to jakieś jednogłośnikowe kombo soundmana w drewnianej obudowie. sam nie wiem, nie grałem.
http://www.spiral.pl kapela
http://fb.com/liquidlegs solowo
SPRZEDAM:
EBS Classic 450
line6 POD XT live
+ case
Odpowiedz
hmmm, to chyba warto się zainteresować, skoro na stronie soundmana paki 4x10 i 2x15 stoją po jakieś 2,5 klocka nowiusieńkie. Czemu tak mało ludzi na nich gra skoro zbierają takie opinie?
flyeR z forum WD
Odpowiedz
Są brzydkie...
FIESTA RED
[Obrazek: 1yqvso.jpg]
--------------------------------------------------
Kupię przetwornik 'Mudbucker' oraz gryf do Pb/Jb
Odpowiedz
sam jesteś brzydki Wink

są oldschoolowe Big Grin
Odpowiedz
(02-09-2011, 12:49 AM)flyeR napisał(a): Czemu tak mało ludzi na nich gra skoro zbierają takie opinie?

Bo ludzie wrzucają tą markę do tego samego worka, co LDM, stary Mayones i Zak, Meg, Emp i Koda/Exar. Czyli takie "polskie byle co".

Kiedyś też grałem na kombie Soundmana w jednej salce prób, i sound bardzo mi pasował.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Bisq, pewnie masz rację, ale czemu w takim razie widzę, że np Hubertgal rozpływa się nad tym sprzętem (cytuję, "Najlepszy zestaw na jakim grałem"), a takowego nie posiada?

Hubert, jak to jest? Big Grin przecież to sprzęt za "psie pieniądze" w porównaniu do tych wszystkich eswuerów, edenów, ebeesów itd. czemu nie masz soundmana?
flyeR z forum WD
Odpowiedz
bo po zapłaceniu rachunków i wszystkich opłat zostaje mi na koncie 500zł na dwie osoby, tłumaczyć dalej? Smile poza tym po co mi taki zestaw w domu?
Odpowiedz
Też choruję na ta paczkę od kilku ładnych lat. Jak się ogarnę z finansami to w tym roku kupię na pewno.
Odpowiedz
Hubert, czaję i nie zazdroszczę, niemniej wciąż się zastanawiam jak to się dzieje, że na forum nikt się nie chwali soundmanami, skoro są tak tanie a, z tego co można wyczytać, tak dobre Wink
flyeR z forum WD
Odpowiedz
nie wiem, może ludzie się ich boją. ja jak go zobaczyłem pierwszy raz, to sobie pomyślałem: "fuck, przecież to nie może grać, będzie booooooom i tyle", a nie ruszyłem nawet na milimetr korekcji, żadnej gałki, tylko gain i master, a reszta na 0 albo na 5, bo nie pamiętam, ale tak czy siak na środek i było aż za dobrze. Perkusista powiedział mi nawet: "wreszcie Cię słyszę" Big Grin

Ja jestem bardzo zadowolony z brzmienia tej paczki, z preclem dogaduje się wyśmienicie!
Odpowiedz
Rainbow 
(02-09-2011, 04:30 PM)flyeR napisał(a): Hubert, czaję i nie zazdroszczę, niemniej wciąż się zastanawiam jak to się dzieje, że na forum nikt się nie chwali soundmanami, skoro są tak tanie a, z tego co można wyczytać, tak dobre Wink

Bo takie wynalazki, nawet jak brzmią bardzo dobrze, to koszmarnie szybko tracą na wartości, a mało komu się uśmiecha przy sprzedaży tracić 60 % zapłaconej ceny.
OMG
Odpowiedz
ZCP Gołąbek z braci ma 410 soundmana pod svt4 i fajnie mu ta paka chodzi. Taki sprzęt się kupuje będąc zdecydowany, wiedząc że się straci przy odsprzedaży.

Kupując 15 letniego svt3 za 2500zł, istnieje duże prawdopodobieństwo że za 2 lata sprzedamy go za 2500zł lub coś koło tego. Z soundmanem, odpowiedzcie sobie sami. Niestety mniej popularne firmy tak mają.

Kolejny przykład 410 LDM na celestionach. Czy to jest zła paczka? Firma z doświadczeniem więc litrażu nie spierdoliła, paczka dobrze złożona na dobrych głośnikach, to dlaczego nikt nie sprzedaje np za 1500 czy 1800 jak ampeg, te, swr, eden czy inne? Odpowiedź brzmi LOGO. Niestety większość ludzi słucha wzrokiem!
Odpowiedz
(02-10-2011, 05:38 AM)DEFENCE napisał(a): ZCP Gołąbek z braci ma 410 soundmana pod svt4 i fajnie mu ta paka chodzi.

a ja widziałem u niego pake soundman 610 przez którą leciał przesterowany bass z głowy VHT Pittbull... graliśmy współną sztuke TongueTongue
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
może zmienił sprzęt, widziałem go jakieś 1,5 roku temu albo lepiej
Odpowiedz
A słyszałem, że Soundman też sensowne usługi naprawcze uskutecznia. Będzie kesz (kiedyś kurwa będzie...) to zawiozę im Goliatha coby go leczniczo pogłaskali.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości