Nagrywanie basu w domu
kijas:
kabel jest XLR -> Jack mono ?
jeśli tak to tylko hot i masa powinny być podłączone w XLR (cold zlinkowany do masy):
[Obrazek: XLR-monojack2.gif]
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Fabian - z wyjścia XLR (sans lub mark) jackiem w wejście liniowe Line6.
do nagrywania reaper, sound kreujesz na sansie/marku (analog >> VST, gdy chodzi o sound.. tyle, że można tego edytować po nagraniu ;P )

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jak to jaki? najnowszy...
Odpowiedz
Fabian:
ad1) wersja 2 jest darmowa, 3 jest free przez 30dni, potem kosztuje $40 (z upgrage'ami do 4.99), niedługo wychodzi 4, kosztuje $60 (z upgrade'ami do 5.99)

ad2) jak zrobić taki kabel na wejście niezbalansowane masz nad swoim postem Emotka_2755

Odpowiedz
(02-17-2011, 10:56 AM)Burning napisał(a): do nagrywania reaper
+1, sam ostatnio szukałem dobrego programu do nagrywania i lepszego nie znalazłem. do tego polecam studio devil virtual bass/guitar amp vst.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Moje doświadczenia nie są wielkie, ale bawiłem się Ampeg SVX, AmpliTube, MarkBass Studio1 i skończyło się na tym, że najlepiej bas brzmi zgarnięty w lineout pieca (u mnie akurat mały tani SWR) i na to kompresja, ew. małe EQ, dopalenie którego pasma. I jest fajnie, tzn. mi się podoba. Od razu zaznaczę, że lubię czyste brzmienia i nie bawi mnie przester ;-) Z mojego doświadczenia - wtyczki VST może są i fajne, ale brzmią dość sztucznie jednak. A oto mały egzample:

http://w240.wrzuta.pl/audio/4zaFIa0gdNX/funk3-5

Ja akurat używam Cubase LE, ale Reaper jest nawet fajniejszy (Cubase po prostu dostałem wraz z interfejsem audio).

Edyta: Bawiłem się też Studio Evil (był z interfejsem audio) - jeszcze gorzej w mojej ocenie niż te wcześniej wymienione. FreeAmp3 też nie bardzo.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Kubusia też dostałem z międzymordziem.. ale szybko przesiadłem się na Reapera Smile

Odpowiedz
Też się nad tym zastanawiałem, ale przyzwyczaiłem się do Cubase i tak zostało. Próbowałem jednak Reapera i jest cholernie intuicyjny. Aż dziwne, że taki tani (bo przy tym lekki dość jest i szybki).
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Jak dobrze pójdzie, to będę musiał wykupić droższą licencję Wink

Odpowiedz
reaper 4.0 hula od początku grudnia co najmniej. to, że licencja jest na 14 dni, nie znaczy, że potem przestaje działać. ot, po prostu macie gorzej spać z powodu nie zapłacenia za legalność. fajna opcja z instalowaniem go na pendrive.
Odpowiedz
hippie_killer: owszem, Reaper działa dalej, ale nie zapłacic $40 za tak dobry program to trzeba być złamasem...

Odpowiedz
może tak być
Odpowiedz
masz lutownicę? to 10-15minut roboty...

Odpowiedz
albo zamów sobie taki u użytkownika pinio
Odpowiedz
Czolem.

Chcialem zgrac do komputera dzwiek podany przez wejscie SPDIF coaxial. Moja karta dźwiękowa w lapitopie tego nie potrafi (tylko wejscie analogowe posiada...). na alledrogo wszystkie karty na usb maja co najwyzej wejscie optyczne (toslink), a nie chce mi sie kupowac konwertera...
Da sie to jakos tanio zrobić?

pozdr
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości