02-18-2011, 10:12 AM
Zbadaj które mogą grać z aktywnymi pickupami - to nie jest takie oczywiste.
preamp onboard
|
02-18-2011, 10:12 AM
Zbadaj które mogą grać z aktywnymi pickupami - to nie jest takie oczywiste.
02-18-2011, 10:28 AM
Ja jestem zadowolony ze swojego NOLL'a.Nie slychac zeby jakos zmienial znaczaco brzmienie, rzeczywiscie kompresuje, ale na tyle naturalnie ze nie przeszkadza w zaden sposob, przynajmniej mnie. Groza uznal ze bas moj brzmi dosc naturalnie co jak dla mnie jest chwalebne dla systemu z preampem.
02-18-2011, 11:42 AM
NOLLa polecam obiema ryncami!
niezalecane jest jednak używanie do niego zasilania 18V dla EMG ze względu na zbyt wysoki output. Ale na 9V wszystko łyknie.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
02-18-2011, 12:12 PM
(02-18-2011, 09:22 AM)OMSON napisał(a): Aha i jeszcze jedno: poty maja być wydłużone do montażu w deskę Spectora? Tak, do Spectora potrzebne są long-shafty, bo o to Ci chyba chodzi.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
02-18-2011, 12:18 PM
witam
Czy jest jakiś znak szczególny, po którym poznam, że mam w Sandbergu Glockenklanga? pozdrawiam wajzner
witam, he he, pozdrawiam
02-18-2011, 01:45 PM
witam,
Ja mam model z przetwornikami Delano. A w nowych montują: PICKUP 1 sandberg splitcoil / 1 sandberg powerhumbucker PREAMP sandberg 2-band, active / passive, passive tone control Dlatego pytam, bo może wcześniej z Delano mieli również swoje preampy? pozdrawiam wajzner
witam, he he, pozdrawiam
02-18-2011, 02:57 PM
(02-18-2011, 12:12 PM)asmo napisał(a): Tak, do Spectora potrzebne są long-shafty, bo o to Ci chyba chodzi. Dokładnie o to! ![]() (02-18-2011, 11:42 AM)Burning napisał(a): NOLLa polecam obiema ryncami! To nawet lepiej, że 9V bo już kminiłem frezowanie body na drugom bateryje... Generalnie gadałem z Arturem Olkowiczem z Mayonesa i tez polecał Nolla (a on basista, więc ma orientacje w temacie basowym). Zainteresował mnie ten Glockenklang - ale juz 2 głosy za Nollem... Mam nadzieję, że w ramach usługi dobiorą poty long-shaft.
02-18-2011, 03:17 PM
powiem szczerze - na Glocku nie grałem, ale miałem Noll'a, uzywałem przy nagrywaniu DSR i działa słusznie
![]() przestawiłem się na pasyw, gdy nabyłem CLkę ![]()
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
02-18-2011, 03:23 PM
(02-18-2011, 03:17 PM)Burning napisał(a): powiem szczerze - na Glocku nie grałem, ale miałem Noll'a, uzywałem przy nagrywaniu DSR i działa słusznie Wielki mi pasyw, pickupy na baterie, pff ![]()
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
02-18-2011, 03:34 PM
asmo - miałem wtedy Mayo z pasywnymi RoughCrystalami i aktywnym Nollem - od kupna CLki przestałem używać układu.
02-18-2011, 03:35 PM
witam
Nie chcę być niegrzeczny, ale to już Twój trzeci post polecający Nolla w tym temacie, he he. Chcesz go sprzedać, czy co? He he. 1: (02-18-2011, 03:17 PM)Burning napisał(a): powiem szczerze - na Glocku nie grałem, ale miałem Noll'a, uzywałem przy nagrywaniu DSR i działa słusznie 2: Burning napisał(a):NOLLa polecam obiema ryncami! 3: Burning napisał(a):Od siebie mogę polecić Noll'a he he pozdrawiam wajzner
witam, he he, pozdrawiam
02-18-2011, 03:44 PM
02-18-2011, 03:44 PM
po pierwsze to odwróciłeś kolejność pisania postów
![]() Ad1) chodziło mi raczej o fakt, że niestety nie mam porównania z Glockenklangiem Ad2) na 2 stronie tego tamtu nie widziałem swojego posta (cytowanego przez Ciebie w pkcie 3cim) - stąd piersze zdanie. Reszta posta wyjaśnia zgodność/problemy z pickupami EMG, których używa OMSON Ad3) miałem pod palcami różne preampy, a ten konkretny mnie na prawdę pozytywnie zaskoczył - stąd pełna i uzasadniona opinia ![]() Nie mam Noll'a na sprzedaż ![]()
02-18-2011, 04:09 PM
(12-30-2010, 12:50 PM)groza napisał(a): Friedland ma fajny review jakiegoś human base mm/mm z glockenklangiem - ładnie pokazuje jego możliwości, zbadaj sobie. http://www.youtube.com/watch?v=q3r6GAqHu4E fajny preamp! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|