[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Choruję na precelka. Budżet jakim dysponuje nie jest wielki bo to jakieś 1500pln. Co byście mogli mi polecić? Myślałem o Ibanezie Roadstar II RB 630 lub 650 albo Blazerze BL 800 ale ciężko coś namierzyć w sieci z tych instrumentów.
Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
(02-28-2011, 10:45 AM)Martins napisał(a): Choruję na precelka. Budżet jakim dysponuje nie jest wielki bo to jakieś 1500pln. Co byście mogli mi polecić? Myślałem o Ibanezie Roadstar II RB 630 lub 650 albo Blazerze BL 800 ale ciężko coś namierzyć w sieci z tych instrumentów.

Polecam Ci swego Tokai'a Hard PuncherSmile trochę drożej niż Twój budżet ale watro dozbieraćWink
pzdr
Odpowiedz
(02-28-2011, 12:44 PM)karolnroll napisał(a):
(02-28-2011, 10:45 AM)Martins napisał(a): Choruję na precelka. Budżet jakim dysponuje nie jest wielki bo to jakieś 1500pln. Co byście mogli mi polecić? Myślałem o Ibanezie Roadstar II RB 630 lub 650 albo Blazerze BL 800 ale ciężko coś namierzyć w sieci z tych instrumentów.

Polecam Ci swego Tokai'a Hard PuncherSmile trochę drożej niż Twój budżet ale watro dozbieraćWink
pzdr

Tokaie to bardzo dobre basy. Miałem sprzedawać swojego ale gdzie ja znajdę drugie tak zajebiste wiosło.
Także radzę faktycznie dozbierać.

Odpowiedz
co powiecie o paskach liszko/mbs ? ma ktoś ? chciałbym zakupić sobie najlepiej skórzany pas o szerokości 7,5-8cm. może coś innego polecacie? pozdr
Vintage V4 -> Klotz+Neutrik(diy) -> Trace Elliot GP7SM 150 -> Trace Elliot 2103x /GK Backline 112
Odpowiedz
Liszko - szeroki, solidy ogólnie polecam Smile
Odpowiedz
Ja mam pas liszko brązowy skórzany, http://maczosbass.pl/prod,9681,Liszko_Classic.htm . W porównaniu do pasa presto wypadł słabo-jest cieńszy, mniej "konkretny". Ma cieńszą tylną część paska (tą którą się zawiązuje, mam nadzieję że wiesz o co chodzi). Wziąłbym presto, ale był dla mnie za krótki. Ma plus-ladnie wyglada Smile

Generalnie-nie narzekałbym gdybym nie miał kontaktu z presto który był jakies 25 zeta tanszy Smile
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
dzięki za pomoc, chyba zamówię tego liszko.

a jeszcze zadam pytanie : http://allegro.pl/jazz-bass-cimar-vintag...43640.html

jak można sprawdzić, czy ten korpus naprawde pochodzi od cimara? nie znam się na tym kompletnie więc pytam. pozdr
Vintage V4 -> Klotz+Neutrik(diy) -> Trace Elliot GP7SM 150 -> Trace Elliot 2103x /GK Backline 112
Odpowiedz
Ja też takie małe pytanko mam: mianowicie, ogrywał ktoś z was może Corta GB95? Wg recenzji na basoofce to świetny instrument, ale niestety żadnych próbek nie ma tam. Więc jeśli ktos grał, to prosze o opinie
[Obrazek: 1yqvso.jpg]
G&L SB-1 85' => Maruszczyk Elwood 5a => Zoom B2.1u => Jean Paul Compressor => Ashdown Little Giant 350 => Ashdown MAG 410T
Trevor James Revolution II => Jupiter JAS-2069GL => Otto Link 6* => BG FRANCE Ligatura STANDARD

www.youtube.com/user/evolashu
Odpowiedz
Na basoofce jest recka GB94, więc nie ma info o tym, jak struna H gada.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
miałem gb74 i żałuje że sprzedałem Smile
Odpowiedz
Miał może ktoś przyjemność grać na paczce basowej Ampeg SVT 210 AV? Jakie ona daje brzmienie?
Odpowiedz
Ja mam problem, otóż mam możliwość kupienia oldschoolowego Bossa Me-6B i nie mogę się zdecydować między nim, a EBSem Multicompem. Po 1. potrzebuję dobrego kompresora - tu ukłon w stronę EBSa, (podobno również Boss ma zainputowanego bardzo porządnego kompresora), ale nie ukrywam, że przydałby mi się dobry synth, który jest w Bossie. Nie mam możliwości przetestowania obydwu, co radzicie?
Odpowiedz
Multicomp zdecydowanie...
There's absolutely NO money above the 5th fret!
#################################

Odpowiedz
A w relacji do tych oldschoolowych synthów, chorusów? Czy będą mi potrzebne jeśli mam już Zooma B2.1u? Tu się zastanawiam.
Odpowiedz
Czy ktoś się orientuje jaka jest różnica między ashdownem evo I, II a evo III?
aha, i może ma ktoś z forumowiczów head orange bass terror i kolumnę TE 1518?
pozdr!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 24 gości