03-01-2011, 07:37 PM
no i ten dół się tak nie leje
ale 34" też ma swój urok
ale 34" też ma swój urok
próbki waszych basów
|
03-01-2011, 07:37 PM
no i ten dół się tak nie leje
ale 34" też ma swój urok
03-01-2011, 10:59 PM
mam pytanie - czy w wersji 35" pickupy umieszczone są tak samo, czy proporcjonalnie do długości menzury?
samo to, może mieć wpływ większy, niż długość menzury o tym, że to 2 różne kawałki drewna nie wspomnę
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
03-02-2011, 10:58 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2011, 11:21 AM przez Gandzialf.)
Abstrahując od struby B, te basy całkiem milusio wyglądają i brzmią!
http://www.sendspace.com/file/h9tngg
Nie powiem co to - oceńcie najpierw sami. Zbierane mikrofonem do stopy EV - stąd nazwa, nie zgadujcie co to, potem ewentualnie napiszę jak ktoś będzie ciekaw. Nagrywane na szybko w przerwie przy szukaniu brzmienia (uwaga,, nierówno!) do kawałka reggae'owego - to się nie sprawdziło niestety. Tu bez ściągania: http://zakwasny.wrzuta.pl/audio/4c1GOoyC...bas_roy_ev
03-02-2011, 09:50 PM
Rzeczywiscie sansampowo. Dla mnie troche za duzo srodka, ale i tak jest spoko
To Twoj czorcik?
fender -> fender -> fender
03-02-2011, 10:17 PM
Jeszcze za dużo środka? :o
Tak, to mój czort. Piec to kopia AC30, bodajże RAY się zwały te comba...
03-02-2011, 11:25 PM
03-03-2011, 04:38 PM
Zadajecie mi od czasu do czasu na priv pytanie, jak gada moje kombo SWR. Znalazłem na telefonie mały soundcheck nagrany we wrześniu. Sorry za dźwięki - brzmienie jako tako słychać mimo nagrywania Nokią. Mała legenda: w SWR wszystkie pokrętła EQ na 1 po południu, głośność na dziesiątą (więc było gdzieś na 1/4 skali). Bas: pasyw, szeregowo, dwie przystawki, na początku skręcone tone, potem odkręcone.
Jak dla mnie jest przyzwoicie.
Gram na nerwach.
03-03-2011, 04:40 PM
Tak. Ten za tysiaka z allegro, ale nie rozumiem, o co chodzi z jelonkami
Gram na nerwach.
03-03-2011, 04:42 PM
Tak. Z Jeleniej Przy ścianie i zastawiony wyrkiem, bo idea była inna - córka chciała się telefonem pobawić Zapomniałem o tym w ogóle. Wykopałem to dziś w czasie porządkowania burdelu w telefonie
Gram na nerwach.
03-04-2011, 09:27 AM
http://www.voila.pl/347/chsx1/?1
Próbka nagrana na szybko, pasywny lakland balance na 0, stare struny, wszystko prosto w interface, a nagrywane audacity. Tutaj pojawia się pierwszy problem, bo nagrywam z minimalną latencją, ale jednak słychać, że oprócz mojego krzywego grania dwie ścieżki są rozjechane. Jest jakiś patent na wyrównanie tego, czy trzeba zzoomować na maksa ścieżki i na oko dopasować ?
możliwe, że jakiś patent jest, w co wątpię. ja jeszcze kiedyś jak nagrywałem prosto w kartę pci, to też miałem problem z latencją i też korzystałem z audacity, no i niestety zawsze musiałem do skutku przesuwać ścieżkę z basem, żeby w końcu zsynchronizować ją z podkładem. masz sterowniki asio?
swoją drogą, temat chyba raczej nadaje się do dzielnicy studyjnej W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
03-04-2011, 11:07 AM
Jak mam interface audio to już chyba sterowniki asio niezbyt są potrzebne. Najniżej jak mogę zejść to 128ms, dobra nic będę się męczył ;P
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|