próbki waszych basów
no i ten dół się tak nie leje
ale 34" też ma swój urok Smile
Odpowiedz
mam pytanie - czy w wersji 35" pickupy umieszczone są tak samo, czy proporcjonalnie do długości menzury?
samo to, może mieć wpływ większy, niż długość menzury Big Grin
o tym, że to 2 różne kawałki drewna nie wspomnę Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Abstrahując od struby B, te basy całkiem milusio wyglądają i brzmią!
Odpowiedz
http://www.sendspace.com/file/h9tngg

Nie powiem co to - oceńcie najpierw sami. Zbierane mikrofonem do stopy EV - stąd nazwa, nie zgadujcie co to, potem ewentualnie napiszę jak ktoś będzie ciekaw. Wink
Nagrywane na szybko w przerwie przy szukaniu brzmienia (uwaga,, nierówno!) do kawałka reggae'owego - to się nie sprawdziło niestety. Wink

Tu bez ściągania: http://zakwasny.wrzuta.pl/audio/4c1GOoyC...bas_roy_ev
Odpowiedz
pewnie jakiś sansamp ? Smile
Odpowiedz
Bas->kabel->combo. Wink
Odpowiedz
Rzeczywiscie sansampowo. Dla mnie troche za duzo srodka, ale i tak jest spoko Smile

To Twoj czorcik?
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Jeszcze za dużo środka? :o
Tak, to mój czort. Smile Piec to kopia AC30, bodajże RAY się zwały te comba...
Odpowiedz
(03-01-2011, 06:04 PM)wahrocker napisał(a): groza słyszysz różnicę?

Loganem mnie nie strasz, ja go znam od dzieciaka, to ziom mójSmile

Trochę słyszę, ale bez przesady.
Odpowiedz
Zadajecie mi od czasu do czasu na priv pytanie, jak gada moje kombo SWR. Znalazłem na telefonie mały soundcheck nagrany we wrześniu. Sorry za dźwięki - brzmienie jako tako słychać mimo nagrywania Nokią. Mała legenda: w SWR wszystkie pokrętła EQ na 1 po południu, głośność na dziesiątą (więc było gdzieś na 1/4 skali). Bas: pasyw, szeregowo, dwie przystawki, na początku skręcone tone, potem odkręcone.

Jak dla mnie jest przyzwoicie.

Gram na nerwach.
Odpowiedz
Tak. Ten za tysiaka z allegro, ale nie rozumiem, o co chodzi z jelonkami Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
mrgreen Tak. Z Jeleniej Big Grin Przy ścianie i zastawiony wyrkiem, bo idea była inna - córka chciała się telefonem pobawić Smile Zapomniałem o tym w ogóle. Wykopałem to dziś w czasie porządkowania burdelu w telefonie Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
http://www.voila.pl/347/chsx1/?1

Próbka nagrana na szybko, pasywny lakland balance na 0, stare struny, wszystko prosto w interface, a nagrywane audacity. Tutaj pojawia się pierwszy problem, bo nagrywam z minimalną latencją, ale jednak słychać, że oprócz mojego krzywego grania dwie ścieżki są rozjechane. Jest jakiś patent na wyrównanie tego, czy trzeba zzoomować na maksa ścieżki i na oko dopasować ?
Odpowiedz
możliwe, że jakiś patent jest, w co wątpię. ja jeszcze kiedyś jak nagrywałem prosto w kartę pci, to też miałem problem z latencją i też korzystałem z audacity, no i niestety zawsze musiałem do skutku przesuwać ścieżkę z basem, żeby w końcu zsynchronizować ją z podkładem. masz sterowniki asio?
swoją drogą, temat chyba raczej nadaje się do dzielnicy studyjnej Tongue
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Jak mam interface audio to już chyba sterowniki asio niezbyt są potrzebne. Najniżej jak mogę zejść to 128ms, dobra nic będę się męczył ;P
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości